Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Ο ρυπαίνων πληρώνει … για να κάνει την δουλειά του !

Από την Επιτροπή Αγώνα λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)&
ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Επικοινωνία : τηλ : 210-5537308-9 -10. fax: 5537220. Κιν. 6977180196 -6944306700
Email: epitropiagona@gmail.com
___________________________________________________________________________________ 24/6/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέφτει χρήμααα...!!
Ο ρυπαίνων πληρώνει … για να κάνει την δουλειά του !
Ανήμπορη να εξασφαλίσει με σοβαρά επιχειρήματα την συναίνεση της κοινωνίας του Θριασίου - για το καταστροφικό για το περιβάλλον του Θριασίου σχέδιο επέκτασης του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ - η ηγεσία των ΕΛΠΕ επιστρατεύει - μάταια - επιλήψιμες μεθόδους εκμαυλισμού των κατοίκων.
Με φορτικές τηλεφωνικές κλήσεις προς εκατοντάδες Δημότες κυρίως της Ελευσίνας, της Μάνδρας και της Μαγούλας , ανοίγει κρουνούς ατομικών «παροχών»:
· Δωρεάν παροχή 500 λίτρων πετρελαίου σε πολύτεκνες οικογένειες.
· Οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές που θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ.
· Δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές για παιδιά σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις.
· Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ηλικιωμένους σε διαγνωστικά κέντρα της περιοχής κ.α
Ουδέποτε στο παρελθόν - τα υπό κρατικό έλεγχο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - είχαν επιδοθεί σε τέτοιες εξατομικευμένες μεθόδους και πρακτικές .
Αντίθετα, το ιστορικό ανάλογο ανακαλείται αυτόματα στη μνήμη των κατοίκων : η καταστροφική επιδρομή του Ι. Λάτση ( Ιδρυτή της ΠΕΤΡΟΛΑ) το 1968 στην Ελευσίνα συνοδεύτηκε από επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, όπου ξεφορτώθηκαν κιβώτια με ρολόγια και τρανζίστορς από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία προορίζονταν για τους φτωχούς εργαζόμενους της Ελευσίνας…
Η σημερινή - υπό Λατσικό έλεγχο - Διοίκηση των ΕΛΠΕ παραδίδει αξιοθαύμαστα μαθήματα «πράσινης» σκέψης και «εκσυγχρονιστικής» επιχειρηματικής πράξης!
Όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…
Η πλήρης διαστροφή της αρχής « ο ρυπαίνων πληρώνει για την αποκατάσταση της βλάβης που προκαλεί » είναι γεγονός : Ο ρυπαίνων πληρώνει ... για να κάνει την δουλειά του!
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημαίνει :
· Άμεση απόσυρση των σχεδίων εδαφικής επέκτασης και γιγάντωσης του διυλιστηρίου.
· Αλλαγή καυσίμου και εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου για πραγματική μείωση των ρύπων.
· Εξαφάνιση των οσμών που πλήττουν καθημερινά τους οικισμούς της Ελευσίνας, των Εργατικών Κατοικιών και της Μάνδρας .
· Ανάληψη της ευθύνης για τις διαρροές του διυλιστηρίου στο έδαφος και στο υπέδαφος, στον υδροφόρο ορίζοντα και στην θάλασσα και γενναία επένδυση για την προληπτική αντιμετώπισή τους καθώς και πλήρη εξυγίανση του εδάφους εντός και εκτός του διυλιστηρίου.
· Ελεύθερη ζώνη ασφαλείας όλη η έκταση της πρώην Υαλουργίας OWENS μεταξύ του Πυριτιδοποιείου – Καλυκοποιείου ( ΠΥΡΚΑΛ ) και του Διυλιστηρίου .Αυτήν την περιβαλλοντική ευθύνη των ΕΛΠΕ θα απαιτήσουν οι κοινωνικοί φορείς, οι Δήμοι , η Νομαρχία και οι κάτοικοι του Θριασίου στις 28 Ιουνίου με την Ολονύχτια Πολιτιστική Διαμαρτυρία τους έξω από το διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ.
Η συντονιστική γραμματεία
Ακούστε το ηχογραφημένο ντοκουμέντο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

??????????????????????????????????????????????????????????????????????

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

...κανουμε και μια κλήρωση για μια τηλεόραση TFT, ένα πολυμηχανήμα κουζίνας και έναν ηλεκτρονικό κουνουποδιώχτη...έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι χοντραίνει και είναι για δυνατούς παίκτες μέσα και έξω! Και καλά το έξω αναμενόμενο είναι. Και το συμφέρον μας θα ήταν ποιο? Άς απαντήσει ο καθένας μόνος του!Το μέσα όμως είναι παιχνίδι για δυνατούς στην συκοφαντία, την αμφισβήτηση και το ξέσπασμα οργής δεν ξέρω και εγώ πόσων χρόνων! Και φθάσαμε να βρίζουμε τον δίπλα μας (και είναι ο δίπλα μας, διότι δεν εξηγείται αλλιώς πως ξέρουμε τόσες λεπτομέρειες για αυτόν) και αύριο θα κυταζόμαστε με μισό μάτι μεταξύ μας! Και τι προάγει αυτό? Τίποτα! Το να λές μαλάκα τον Δήμου και γιουσουφάκι του Θεοφίλη η να λοιδωρείς τον Γιάγκουρα η τον Μπενέα και δεν ξέρω πως αλλιώς και ποιόν άλλον, δεν πείθεις κανένα! Και να δεχτώ ότι είναι αλήθεια μια διαπίστωση κάνεις. Εδώ όμως δεν πάσχουμε από διαπιστώσεις αλλά από προτάσεις! Τις διαπιστώσεις τις κάνουμε και μόνοι μας αφού μικρό είναι το χωριό και γνωριζόμαστε γύρω μας!
Ερώτηση: Γιατί όλα συμβαίνουν γύρω από τα ΒΕΑ και τα ΒΕΕ? Και γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι των ΒΕΘ σαν να μην υπάρχουν? Που είναι η εστία της δυσοσμίας και ποιά τα αίτια? Τώρα εμείς εδώ τι νομίζουμε οτι κάνουμε? Συνδικαλισμό? Συνδιοίκηση? Είμαστε θεματοφύλακες των θεσμών της διαφάνειας της αξιοκρατίας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο? Τίποτα δεν είμαστε! Απλώς βρίζει ο ένας τον άλλο και τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι διαπιστώνοντας οτι το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί! Και είναι η μόνη υπηρεσία που απλόχερα προσέφερε αυτό το βήμα διότι αν στόχος του ήταν η ενημέρωση και μόνο δεν χρειάζονταν τα σχόλια αφού επί μήνες ελάχιστοι είπαν κάτι χρήσιμο!
Το παιχνίδι λοιπόν όσο πάει και χοντραίνει και εγώ επειδή δεν μπορώ να λειτουργήσω σε αυτούς τους ρυθμούς, δεν με ικανοποιεί το όλο πράγμα, αποσύρω το ψευδώνυμό μου οριστικά και αποσύρομαι Αν έχω κάτι σοβαρό να πώ (που δεν το βλέπω στον ορίζοντα) θα στείλω επώνυμη ανάρτηση –εάν και εφ όσον αυτό θα είναι η μόνη δυνατότητα-και όποιος τάχει τετρακόσια-κατά Γιάγκουρα- ας βγεί να μου απαντήσει επώνυμα!

Υ.Γ

Πρός διαχειριστές
Επειδή έχει αρχίσει να ξεφεύγει το πράγμα σας κάνω μία μόνο ερώτηση: Σας ενδιαφέρει η γόνιμη και κόσμια άποψη η ο ευτελισμός του πράγματος μέσα από ύβρεις και ενδεχομένως συκοφαντίες? Αποκλείεται να θέλετε το δεύτερο! Και επειδή πρέπει να κλείσω με πρόταση λέω: Kόψτε τα ανώνυμα σχόλια! Δεν με ενδιαφέρει η άποψη που έχουν μερικοί γιά τον Δήμου τον Θεοφίλη τον Κώτσια τον Γιάγκουρα τον Νικήτα τον Οφθαλμίδη η τον Αθανασόπουλο. Αν θέλουν κάπου να την πουν ας την πουν καταπρόσωπο στους ίδιους. Εγώ έχω την δική μου άποψη για τον καθένα και δύσκολα θα αλλάξει! Εμένα με ενδιαφέρει ο συνομιλητής με άποψη και όχι αυτός που σε δυό γραμμές έχει πει τον άλλον οκτώ φορές μαλάκα!

Αφού εσείς δεν το κάνατε ποτέ γιατί επιτρέπετε στους άλλους να το κάνουν? Είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι σας και να συζητάει βρίζοντας, βωμολοχώντας και κουτσομπολεύοντας. Νοοτροπία που δεν φαίνεται να είναι στην κουλτούρα σας! Δεν θα τον επαναφέρατε στην τάξη? Ναι είπατε? Άντε λοιπόν κάντε το! Και επειδή εδώ που τα λέμε το έχετε κάνει αυτό ήδη, το επόμενο βήμα είναι να τον πετάξετε έξω και να κλειδώσετε την πόρτα! Αντε λοιπόν γιατί στο βάθος χρόνου δεν το βλέπω να έχει καλή κατάληξη το πράγμα! Είναι που αλλάζει η κουλτούρα στον όμιλο μην βοηθάμε και εμείς να γίνει ένα απέραντο ρουφιανομάγαζο. Ας το κάνουν μόνοι τους αυτοί που θέλουν και αν τους εξυπηρετεί! Εσείς τους διευκολύνετε?

Ανώνυμος είπε...

ψευδοανώνυμε επιτέλους είπες το αυτονόητο.Κατά την αποψή μου οι διαχειριστές είναι πολλές φορές και οι σχολιαστές γιατί έτσι τους συμφέρει και επειδή και οι διαχειριστές είναι ανώνυμοι (εκτός αν τους γνωρίζεις)γιαυτό δεν κλείνουν την πόρτα.Πετάνε λάσπη ένθεν κακείθεν και στο τέλος κάτι θα μείνει σε μερικούς.Εχω ένα να πώ όταν έγινε αλλαγή στο σωματείο στην προσπάθεια μετακόμισης των πραγμάτων ,οι προηγούμενοι ξέχασαν χειρόγραφα που είχαν αναρτηθεί.ΑΝ σου λεει κάτι αυτό καλώς.

Ανώνυμος είπε...

Ψευδοανώνυμε συμφωνώ μαζί σου αλλά μην δίνεις σημασία .
Κόμπλεξ κατωτερότητος λέγεται το φαινόμενο των ανωνύμων υβριστών.
Παρατηρώ τις επιθέσεις που δέχομαι στα επώνυμα σχόλιά μου από τους γνωστούς ανωνύμους και την ανυπαρξία σχολίων όταν σχολιάζω με ψευδώνυμα.
Δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει ο γόνιμος διάλογος.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απαξίωση του επώνυμου σχολιαστή πάντα ανωνύμως.
Η εξήγηση έγκειται στο ότι δεν έχουν κάτι να προτείνουν έστω και αν είναι λάθος και ο φόβος ανάληψης της ευθύνης των λεγόμενών τους.
Είμαι υπό σκέψιν και εγώ όπως κι εσύ να εγκαταλείψω το blog και ας μείνουν να αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους οι κομπλεξικοί.
Το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο.
Όταν αποχωρήσω θα αποκαλύψω και τα ψευδώνυμά μου.
Χα χα χα ! ! !

Ανώνυμος είπε...

πρός διαχειριστές.
Συνάδελφοι αν είστε,επιτέλους έστω και μέσα από το μπλογκ δίνεται η δυνατότητα σε εμας τους πραγματικά ανώνυμους να μπορούμαι να λέμε κάποιες σκέψεις ή απόψεις που μπορεί να βοηθήσουν όλους τους διαχειριστές της εξουσίας στα ΕΛΠΕ στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν.είνα η πρώτη φορά πού αποφασίζω να σχολιάσω πέρνοντας αφορμή από το σχόλιο του ψευδοανώνυμου.λέει την πραγματικότητα και έτσι πρέπει να το δείτε,μόνο έτσι θα συμβάλετε στον διάλογο που θα ωφελίση όλους μας.ευχαριστώ.