Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Υποβάθμιση μετοχής ΕΛΠΕ

Δύο οικονομικές ειδήσεις αναδημοσιεύουμε σήμερα που αφορούν υποβάθμιση της μετοχής των ΕΛΠΕ.

M.L.: Υποβαθμίσεις λόγω αλλαγής στη μεθοδολογία

Η είδηση αυτή αναδημοσιεύεται από το euro2day.gr

Σε υποβαθμίσεις των συστάσεων για τις Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια προχωρά η Merrill Lynch, στο πλαίσιο αλλαγής στη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί.
Συγκεκριμένα, από τον τραπεζικό κλάδο ο διεθνής οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε "neutral" από "buy" (τιμή-στόχος 22,1 ευρώ ανά μετοχή) και για τις EFG Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς σε "underperform" από "neutral" (τιμή-στόχος 18,1 ευρώ και 20,1 ευρώ αντίστοιχα).
Η σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διατηρείται σε "buy", με τιμή-στόχο τα 41,2 ευρώ.
Από τον κλάδο των πετρελαϊκών εταιριών, η σύσταση για τα ΕΛΠΕ αλλάζει σε "underperform" από "sell", με τιμή-στόχο τα 8,25 ευρώ ανά μετοχή, ενώ διατηρείται η σύσταση "buy" για τη Motor Oil, με τιμή-στόχο τα 20,5 ευρώ.
Από τον κλάδο της κοινής ωφέλειας, υποβαθμίζεται σε "underperform" από "neutral' η μετοχή της ΔΕΗ, με τιμή-στόχο τα 26,1 ευρώ.
Ειδικότερα, η Merrill Lynch τονίζει ότι με τη νέα μεθοδολογία οι συστάσεις για τις μετοχές αντανακλούν όχι μόνο την εκτίμηση του αναλυτή για τις προοπτικές απόλυτης συνολικής απόδοσης κάθε μετοχής αλλά και τη σχετική ελκυστικότητά της σε σχέση με άλλους τίτλους που υπάγονται στον ίδιο κλάδο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι μετοχές με σύσταση "buy" θα πρέπει να έχουν συνολική απόλυτη απόδοση τουλάχιστον 10% και να είναι οι πιο ελκυστικές μεταξύ των τίτλων του κλάδου. Οι μετοχές με σύσταση "neutral" αναμένεται να παραμείνουν στάσιμες ή να αυξηθούν σε αξία, αλλά είναι λιγότερο ελκυστικές από τους τίτλους με σύσταση "buy". Οι μετοχές με σύσταση "underperform" είναι οι λιγότερο ελκυστικές έναντι εκείνων του κλάδου.
Παράλληλα, ο οίκος σημειώνει ότι οι μετοχές με σύσταση "buy" δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 70% του συνόλου, οι τίτλοι με σύσταση "neutral" δεν γίνεται να υπερβαίνουν το 30% και οι μετοχές με σύσταση "underperform" πρέπει να αγγίζουν τουλάχιστον ποσοστό 20%.

Αγορά συστήνει για Motor Oil και πώληση για ΕΛΠΕ η Goldman Sachs

Η είδηση αυτή αναδημοσιεύεται από το reporter.gr
Την προτίμησή της στη Neste Oil και τη Motor Oil από τον ευρωπαϊκό πετρελαϊκό κλάδο επαναδιατυπώνει η Goldman Sachs σε χθεσινή της έκθεση. Και για τις δύο μετοχές έχει δώσει σύσταση αγοράς.
Για τη Motor Oil παραμένει bullish και αύξησε την τιμή στόχο στα 17,5 ευρώ από 16,5 ευρώ, ενώ αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 στο 1,38 ευρώ από 1,20 ευρώ και του 2009 στο 1,20 ευρώ από 1,13 ευρώ. Στις μετοχές που έχει για πώληση (best sell ideas) τοποθετεί τη μετοχή των ΕΛΠΕ αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 9 ευρώ από 8,9 ευρώ. Για το 2008 περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,68 ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,60 ευρώ και το 2009 0,63 ευρώ από 0,64 ευρώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΙ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ? ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΑ 0,68 ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΗ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2008 ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΑ ΕΛΠΕ ΕΧΟΥΝ 0,32 ΕΥΡΩ? ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΚΑΠΟΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η MORGAN STANLEY ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΔΕΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΤΕ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

θελω να μας πει ο κοκκινος συνδικαλιστης που κατα τα αλλα δεν ειναι και εργοδοτικος οπως ισχυριζετε γιατι το ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ μιλαει για αυξηση 10% παντου και αυτος ο διγλωσσος ψηφιζει προταση της διοικησης 5%? θελω επισεις να μας πει γιατι πρεπει οι συνταξιουχοι να παραμενουν 1 ακομη χρονο? Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΚΑΦΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ(εκ'παραδρομης)... Αυτα ειναι μονο η αρχη συναδελφοι θα ακολουθησουν και αλλες γκαφες αλλα να δω για ποσο θα τους ανεχομαστε

Ανώνυμος είπε...

Εδω ανεχθηκαμε και ανεχόμαστε τον Αλέξη και την παρέα του αυτοί μας πειράξανε?