Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Άμεση ανάκληση της άδειας

Από την Επιτροπή Αγώνα λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)&
ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Επικοινωνία : τηλ : 210-5537308-9 -10. fax: 5537220. Κιν. 6977180196 -6944306700
____________________________________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/06/08
Άμεση ανάκληση της άδειας
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τα ΕΛΠΕ
Απαντώντας σε επιστολή του Νομάρχη Δυτ. Αττικής τα ΕΛΠΕ ομολογούν ότι η εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 390 MW σε απόσταση αναπνοής από την Νέα Πέραμο και οικισμούς των Μεγάρων αποτελεί δεύτερη προτεραιότητά τους αμέσως μετά την υλοποίηση των σχεδίων γιγάντωσης του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ!
Για να καθησυχάσουν και αποπροσανατολίσουν την εξοργισμένη κοινή γνώμη υπόσχονται αόριστα ότι θα προσπαθήσουν να «εξασφαλίσουν» την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών για ένα σχέδιο για το οποίο 7 ολόκληρα χρόνια επεδίωκαν τις κρατικές άδειες!
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΕΛΠΕ επιδιώκουν την συναίνεση αφού πρώτα εξασφαλίσουν τις άδειες… Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορεί να συναινέσουν τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι κοινωνικοί φορείς όσο και οι πολίτες σε ένα τέτοιο καταστροφικό για την ευρύτερη περιοχή σχέδιο; Που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Ένα αεριοστρόβιλο ισχύος 252 MW
  • Ένα λέβητα ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων
  • Ένα ατμοστρόβιλο ισχύος 148 MW;

Μήπως δεν γνωρίζουν ότι ήδη η κοινωνία του Θριασίου έχει ήδη εκφραστεί άμεσα με ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Νομαρχιακού όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων Μεγάρων, Ν. Περάμου, και Ελευσίνας ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν και τα υπόλοιπα Δημ. Συμβούλια του Θριασίου;
Μήπως στην περίπτωση του σχεδίου γιγάντωσης και εδαφικής επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ έλαβαν υπόψη τις ομόφωνες αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης και τις διαμαρτυρίες σύσσωμης της κοινωνίας του Θριασίου;
Αλήθεια, ποιους κοροϊδεύουν ; Για μία ακόμη φορά η Διοίκηση των ΕΛΠΕ διαψεύδεται . Στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αναφέρονται σαφώς και λεπτομερώς τα πάντα:

  • Έκδοση άδειας εγκατάστασης εντός του 2008.
  • Προμήθεια του κύριου εξοπλισμού από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Μάϊο του 2010.
  • Κατασκευή του Σταθμού από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2011.
  • Έναρξη εμπορικής λειτουργίας τον Ιούλιο του 2011.

Δύο μόνο πράξεις έχουν νόημα και μπορούν να καθησυχάσουν τους πολίτες:

  • Η άμεση ανάκληση της άδειας από την Κυβέρνηση.
  • Η σαφής και κατηγορηματική δήλωση των ΕΛΠΕ ότι ουδέποτε θα προχωρήσουν σε τέτοια επένδυση στο Θριάσιο και την Μεγαρίδα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Δεν αναμένουμε τίποτε από τα παραπάνω να συμβεί. Προφανώς για την Κυβέρνηση και την ηγεσία των ΕΛΠΕ η εγκατάσταση μια τέτοιας μονάδας στην περιοχή δεν είναι παράλογη πράξη! Τον λόγο έχουν οι πολίτες …

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Τα παραπάνω δημοσιεύονται σήμερα και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" όπου στο συγκεκριμένο άρθρο ο συντάκτης της εφημερίδας συμπληρώνει ότι η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει τον κ. Φώλια, διότι αρνείται να καταθέσει έγγραφα στη Βουλή που αφορούν την αδειοδότηση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.
Τα έγγραφα ζήτησαν με ερώτησή τους οι βουλευτές Θ. Λεβέντης (ΣΥΝ), Δ. Κουμπούρης, Ν. Καραθανασόπουλος, Γ. Μαρίνος, Γ. Μαυρίκος (ΚΚΕ), καθώς και ο Βαΐτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔΣΚ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ?
ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΛΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥς ΕΥΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
MHΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΛΑΝΕ!!!! ΒΓΑΛΑΝΕ!!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ