Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Την Πέμπτη υπογράφεται η συμφωνία Edison-ΕΛΠΕ


Από το "Euro2day" αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο:
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας υπογράφεται την ερχόμενη Πέμπτη, εκτός απρόοπτου, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Edison και Ελληνικών Πετρελαίων, με στόχο τη δημιουργία του εναλλακτικού πόλου της ΔΕΗ.
Τα συμφωνητικά για τη σύσταση της Holding εταιρία (50-50) θα υπογράψουν, από την πλευρά της Edison ο διευθύνων σύμβουλος κ. U. Quandrino και από τα ΕΛ.ΠΕ. ο πρόεδρος Τ. Χριστοδούλου.
Αμέσως μετά προγραμματίζεται να γίνει συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της σύμπραξης, οι στόχοι και οι προοπτικές της.
Τη συνέντευξη θα τιμήσει με την παρουσία του και ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας.
Όπως έχει ήδη γράψει το euro2day, εκτός από τη Holding θα δημιουργηθούν δύο θυγατρικές εταιρίες, με αντικείμενο την εμπορία και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Holding θα συμμετέχουν ισόποσα (50-50) τα ΕΛ.ΠΕ. και η Edison. Στην εταιρία παραγωγής, η Holding θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών, ένα σημαντικό ποσοστό θα κατέχει η HE & D, σύμπραξη του ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ. (66,67%) και της Ιντρακόμ (33,33%) και με μικρό ποσοστό η Χαλκόρ, του ομίλου της Βιοχάλκο. Αντίθετα, στην εμπορική εταιρία το 100% των μετοχών θα κατέχει η Holding.
Στην εταιρία παραγωγής θα εισφερθούν, η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., η νέα μονάδα της εταιρίας Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης, του ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ., που θα κατασκευασθεί στη Θίσβη Βοιωτίας, η λιθανθρακική μονάδα για την οποία έχει καταθέσει αίτηση στη ΡΑΕ η Edison, καθώς και η δεύτερη άδεια για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που έχουν εξασφαλίσει πρόσφατα τα ΕΛ.ΠΕ. για το Πέραμα Μεγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: