Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Σχόλια επί της νέας ανακοίνωσης του Σωματείου (ΑΠ 239)

Επιτέλους ενημέρωση! Μετά την γενική κατακραυγή των εργαζομένων το Προεδρείο μας ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου. Έτσι μπορέσαμε, μέσα από την ανακοίνωση αυτή και την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, να καταλάβουμε τα σημεία τριβής και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Βέβαια, περιμέναμε και από την ΔΑΚΕ μια ανακοίνωση που να μας εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της από την συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
Σχολιάζοντας την νεότερη ανακοίνωση θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
  1. Οι εργαζόμενοι διψούν για ενημέρωση. Δεν ενδιαφέρονται για τις παραταξιακές διαφορές.
  2. Παρόλο που προηγήθηκε ανακοίνωση καταγγελία και αυτή η ανακοίνωση καταφέρεται σε δύο παραγράφους εναντίον της ΠΑΣΚΕ (όχι όμως και εναντίον της ΔΑΚΕ). Η «επίθεση αυτή όμως είναι στα όρια του μέτρου και ίσως θεμιτή αφού γίνεται με επιχειρήματα. Εμείς να σημειώσουμε ότι ουδέποτε – τουλάχιστον όσο θυμόμαστε - στο παρελθόν έχει υπάρξει ανακοίνωση του Σωματείου εναντίον παρατάξεων του ΔΣ ακόμα και την περίοδο που η ΠΑΣΚΕ είχε την απόλυτη πλειοψηφία. Το γεγονός αυτό πρώτος το επισήμανε ο συνάδελφος Γιάγκουρας σε σχόλιό του. Θυμόμαστε πως η ΠΑΣΚΕ όταν ήθελε να επιτεθεί το έκανε με την δική της σφραγίδα και όχι με αυτή του Σωματείου και αυτό ίσως είναι ένα καλό παράδειγμα για μίμηση...
  3. Η επιμονή και η έμφαση στο πόσο καλή ήταν η φετινή σύμβαση, οι βαρύγδουπες εκφράσεις όπως «Αναμφισβήτητα η μεγάλη επιτυχία της φετινής Συμφωνίας που κατά γενική ομολογία όλων των εργαζομένων ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα των ΕΛΠΕ μας κάνει υπερήφανους και …» δείχνουν αλαζονεία και καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Πόσο μάλιστα όταν δεν είναι καθολικό το αίσθημα ότι ήταν τόσο πολύ επιτυχημένη η φετινή σύμβαση και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι.
  4. Παρά το μέγεθος της ανακοίνωσης δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση για θέματα όπως κλείσιμο της P.V.C., προβλήματα σε σταθμούς φόρτωσης στις ΒΕΘ, προβλήματα προσωπικού στο Καλοχώρι, θέματα Πυροσβεστών ΒΕΘ, εφαρμογή 5ης Βάρδιας στις ΒΕΕ, κάλυψη με προαγωγές των κενών οργανικών θέσεων λόγω αποχωρήσεων, παρατάσεις συναδέλφων που έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν. Αναφέρονται στην ανακοίνωση ως τίτλοι θεμάτων που συζητήθηκαν χωρίς την παραμικρή επεξήγηση ή τις απόψεις που ακούστηκαν έστω και επιγραμματικά αν και γράφεται ότι συζητήθηκαν διεξοδικά.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τα σημεία τριβής που οδήγησαν στην αποχώρηση των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ από την συνεδρίαση θα τα αναφέρουμε επιγραμματικά:

  • Το προεδρείο του Σωματείου υπέγραψε την ΣΣΕ 2008 χωρίς ως όφειλε βάση καταστατικού να φέρει το σχέδιο του τελικού κειμένου στο ΔΣ.
  • Τίθεται περιορισμός στην αναγνώριση προϋπηρεσίας των νεοπροσλαμβανομένων στη νέα ΣΣΕ. Συγκεκριμένα ενώ μέχρι σήμερα αναγνωρίζονταν το σύνολο της προϋπηρεσίας του εργαζομένου σε άλλο εργοδότη με ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα από φέτος αναγνωρίζεται μόνο αν είναι σε Διυλιστήριο ή χημική βιομηχανία..
  • Το Προεδρείο είχε δεσμευτεί ότι θα συνέδεε την συγκατάβασή του για 6μηνη παράταση των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται, με τις 6 ημέρες repo που έχουν λιγότερες οι εργαζόμενοι στις ΒΕΑ σε σύγκριση με τους εργαζόμενους στις ΒΕΘ. Έτσι ενώ συμφώνησε να υπογράφονται 6μηνες παρατάσεις δεν πήρε δέσμευση από την Εταιρεία για τις 6 ημέρες ρεπό.

Κλείνοντας να πούμε ότι περιμένουμε τα σχόλιά σας, διότι όπως έχει επισημάνει, στο παρελθόν, επώνυμος σχολιαστής του blog, το blogging είναι ψυχοθεραπεία. Φυσικά τον ευχαριστούμε για το mail που μας έστειλε και το link που δείχνει ότι την άποψη που αυτός διατύπωσε την παραδέχονται και οι ψυχολόγοι.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ η δεύτερη ανακοίνωση της εκτελεστικής ήταν η μόνη και εις απάντηση της καταγγελίας της ΠΑΣΚΕ το πράγμα θα ήταν πιο ανώδυνο και ο κουρνιαχτός λιγότερος!

Απειρία? Απολογητική πρεμούρα η αίσθηση του ότι όποιος τα πει πρώτος (και όπως θέλει ) έχει δίκιο? Η πρώτη λοιπόν ήταν λάθος και η δεύτερη παρά το ότι δεν έπεισε 100% ήταν αρτιότερη και στη βάση της κατά το δυνατόν πλέριας ενημέρωσης τουλάχιστον επί των συμβάντων της παρασκευής και των αιτίων που τα προκάλεσαν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει πρακτική και δεν ήταν περιστασιακή ανάγκη. Διότι ναι μεν –και πράγματι- εμείς διψάμε για ενημέρωση αλλά αυτή η δόση που πήραμε ήταν αποτέλεσμα ουσιαστικά των παραταξιακών αντιπαλοτήτων και της μεταξύ τους περιορισμένης συνεννόησης και προσήλωσης στους κοινούς στόχους.

Όσο η ΔΑΚΕ δεν απαντάει είναι προσεκτική η εκτελεστική γιατί δεν ξέρουν αν η μομφή για "κόκκινο φασισμό"(?)(!) θα μείνει εκεί η θα πάει και παραπέρα! Δεν μπορεί θα βγάλουν και αυτοί. Τουλάχιστον η ΔΑΚ οι εκπρόσωποι της οποίας κατηγορήθηκαν σαν ουρά της ΠΑΣΚΕ. Μάγκες έχετε το πλεονέκτημα ότι θα μιλήσετε τελευταίοι αλλά προσοχή! Δεν σημαίνει ότι θα γελάσετε τελευταίοι. Βαριά κατηγορία, όχι από άτομα η παρατάξεις αλλά, από την εκτελεστική. Για να δούμε τι θα δούμε .
Όσο αφορά την εκτελεστική είπαμε παραπάνω ότι η σημερινή (χθεσινή) ανακοίνωση κάπως εκτόνωσε τις εντυπώσεις όσων προηγήθηκαν. Τράβηξαν λοιπόν εξ ανάγκης την κουρτίνα του παραθύρου και είδαμε και πέντε πράγματα! ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ καλό ήταν και μπράβο σας άσχετα αν πείσατε η όχι και ποιους! Κάντε μου την χάρη όμως ελάτε τρία βήματα δεξιότερα και ανοίξτε τις κουρτίνες της μπαλκονόπορτας που έχει καθολική θέα! Γιατί του παραθύρου που ανοίξατε σας είδαμε από την μέση και πάνω –σας έκρυβε τους μισούς το πρεβάζι βλέπεις- και έχω σοβαρές αμφιβολίες μήπως από την μέση και κάτω είσαστε με τα σώβρακα! Και δεν είναι κακό αυτό. ΟΟΟΟΧΙ. Αλλά εγώ σας φαντάζομαι με πλήρη εξάρτηση, ετοιμοπόλεμους και ενωμένους. Έτσι σας θέλουμε όλοι. Και τους 21. Τόσους έστειλε ο κόσμος στην πρώτη γραμμή και όχι μόνο 11. Και μπορούμε και λάθη "εκ παραδρομής" να ανεχθούμε και να συγχωρήσουμε! Εχουμε δει και έχουμε δει 30 χρόνια! Ψηλά το κεφάλι! Δεν καίγεσαι και με την πρώτη! Το πάρα κύριε ελέησον είναι αυτό που σε καίει! ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ και πάμε παρακάτω. Και πάντα "σεμνά και ταπεινά". Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ!

Ανώνυμος είπε...

Βουκόλε διακρίνω μια ταύτιση απόψεων με την Κασσάνδρα. Τι έγινε τα βρήκατε?
Οφείλετε να μας ενημερώστε και για αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Προς ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ,

Παρατηρωντας τα αρθρα σου εδω και 8 μηνες θα ελεγα οτι ανηκεις στον χωρο της Ν.Δ και μαλιστα της Δ.Α.Κ.

ΣΕ ολα τα αρθρα σου φαινεται η αντιθεση-αντιπαλοτητα με την σημερινη διοικηση του σωματειου!!!


ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΙΠΗΣ" Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΜΠΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ!!!

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΠΡΙΝ ΙΣΧΥΕ ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!!
ΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗΣ!!!
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ "ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ,ΚΟΜΜΩΤΕΣ" ΝΑ ΑΝΑΓΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ "ΚΟΛΛΗΤΟ"!!!

Παροτι εχεις δεχτει στο παρελθον αυστηρη κριτικη συνεχιζεις σαν να μην συμβαινει τιποτα!!!
ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ"!!!

ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ "ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ"!!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ"ΤΡΥΠΑΚΙ" ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ!!!

ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ-ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ-ΥΒΡΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!!!


Σε οτι αφορα την συμβαση
1.Πηραμε 5% απο 1/1/2008
υπαρχει αντιρρηση οτι ειναι επιτυχια!!!
2.Συναδελφοι που για χρονια τωρα ηταν εγκλωβισμενοι των κομματικων ρουσφετιων ειδαν"φως" με την διαταξη της 15ετιας και 25ετιας.
3.Καταργηθηκαν "ΤΑΒΑΝΙΑ" δηλαδη οι απαγορευσεις που καποια "συντεχνια" ειχε επιβαλει.
4.Αναγνωρισθηκε η ονομασια των ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε συμφωνα με τον νομο.
5.Φετος θα κανουμε ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! αντι για την ανουσια χλιδη του 2ημερου!!!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!

ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΑΝ"!!!

ΑΥΤΑ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10,25.Ναι πήραμε 5%.πόσο θα κλείσει ο πληθωρισμός? Αν κλείσει 5% η αύξηση θα είναι 0(ΜΗΔΕΝ).Για να γινει η 25ετία στα σημερινά επίπεδα είχαν γίνει προηγούμενα βήματα.για να αναγνωρισθεί η ονομασία πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις το πτυχίο.Για να πάς 5 ημέρες εκδρομή πρέπει πρώτα να την καθιερώσεις,μην τα μηδενίζεις η ζωή προχωράει,και οι ανάγκες αλλάζουν καλά πάει η εκτελεστική και όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδαμε στην ανακοινωση τηςΠΑΣΚΕ τίποτα για τις καρατομίσεις?Κασάνδρα αν υποψιαστώ ότι δεν ξέρεις θα πεθάνω που λέει και ο Λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδαμε στην ανακοινωση τηςΠΑΣΚΕ τίποτα για τις καρατομίσεις?Κασάνδρα αν υποψιαστώ ότι δεν ξέρεις θα πεθάνω που λέει και ο Λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΔΗΜΙΡΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι δεν πέρασε απο το Δ.Σ. κείμενο.Σε ποιο άρθρο ΚΑΣΆΝΔΡΑ λέει το καταστατικό ότι το κειμενο περνάει από Δ.Σ.Μάλλον έχεις μπερδέψει τα πράγματα,το Γενικό συμβόυλιο εγκρίνει την ΕΣΣΕ, τον εσωτερικό κανονισμό, τα αφαλιστικά προγράμματα.πέρασαν μήπως οι τροποπιήσεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων από Γ.Σ. αποφάσιζε εν μέσω καλοκαιριου η προηγούμενη εκτελεστική και όλοι ΜΟΥΓΚΑ .

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο φίλο (10:28)
Θα απαντήσω μόνο σε όσα τεκμηριώνεις με επιχειρήματα και φυσικά καλοπροαίρετα όπως εσύ.
Το αν είναι ΝΔ ή ΔΑΚ ή ΠΑΣΚΕ ή ΕΝΙΑΙΑ ή ΚΚΕ είναι κάτι που όπως λες είναι άποψή σου και δεν την στηρίζεις άρα την προσπερνώ χωρίς να επιβεβαιώνω ή να αρνούμαι είτε συνολικά΄είτε μερικώς. Πψς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι από το σχόλιό σου είσαι μάλλον Πανιώνιος και Βουδδιστής;
Τα όσα αναγράφονται στο άρθρο λέω ότι είναι ότι κατάλαβα από τις ανακοινώσεις του Σωματείου και της ΠΑΣΚΕ που είχα διαθέσιμες την ώρα που το έγραψα. Ακόμα και τώρα που έχω στα χέρια μου την ανακοίνωση και της ΔΑΚΕ που λέει τα ίδια στο LOTUS η σύμβαση δεν έχει διορθωθεί στο συγκεκριμένο σημείο από που αλλό μπορώ να έχω πλήρη ενημέρωση;
Το ότι δεχομαι κριτική δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρθρογραφώ με άλλο τρόπο εκτός αν εννοείς κάτι το οποίο δεν κατάλαβα.
Σε ότι αφορά το πόσο καλή είναι η σύμβαση σε παρακαλώ ξαναδιάβασε το άρθρο και θα δεις ότι μεταφέρω άποψη μερικών συναδέλφων. Επίσης λέω ότι καμμία σύμβαση δεν θα μπορούσε να είναι αρεστή καθολικά πράγμα στο οποίο νομίζω ότι συμφωνείς.
Προς τον φίλο Θοδωρομανώλη.
Αγαπητέ φίλε στο άρθρο λέω ότι αυτά τα ισχυρίζεται η ΠΑΣΚΕ και από ότι βλέπω σήμερα και η ΔΑΚΕ. Αν δεν είναι έτσι τότε οφείλει το Σωματείο να τους καταγγείλει δημόσια για άγνοια του κανονισμού ή για συνδικαλιστική συκοφαντία. Εφόσον δεν το έκανε στην δεύτερη ανακοίνωση όπου υπήρχε η κατηγορία τουλάχιστον από πλευράς ΠΑΣΚΕ οφείλω να το δεχτώ.
Αν και λίγο αργότερα θα αναρτήσω το άρθρο με τα σχόλια επί των ανακοινώσεων των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να σου πω ότι η προσωπική μου άποψη, αλλά και των άλλων διαχειριστών του blog, είναι ότι το θέμα δεν είναι μείζονος σημασίας και δεν θα ήταν ούτε ελάσσσονος αν δεν είχε γίνει το εκ παραδρομής λάθος.
Τέλος προς όλους τους σχολιαστές: Το blog αυτό είναι δικό σας. Στείλτε μας την άποψή σας και θα την δημοσιεύσουμε αρκεί να μην υπάρχουν χυδαιολογίες και εμφανείς ακραίοι χαρακτηρισμοί εναντίων προσώπων. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είμαστε διατεθιμένοι να σας απαντήσουμε με ένα διαφορετικά προτεινόμενο τρόπο έφρασης την διατύπωση μιας γνώμης και αν δέχεστε να την δημοσιεύσουμε και στη συνέχεια να κάνετε όποια διευκρίνηση με μορφή σχολίου.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι,στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ υπάρχει και το blog της οργάνωσης Δ.Α.Κ.Ε. ΕΛ.ΠΕ..
Καλορίζικοι και καλά μυαλά!

Ανώνυμος είπε...

Προς ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ,

ΖΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Δ.Α.Κ

Ειπες σε σχολιο σου για το αρθρο "Αναμένοντας τις αποφάσεις της συνελέυσης των μετόχων "...
"Το ότι το Σωματείο είναι εργοδοτικό φάνηκε ξεκάθαρα, τουλάχιστον σε μας τους διαχειριστές του blog από τα παρακάτω:
1. Τα γεγονότα κατά το κλείσιμο της ΕΣΣΕ 2008.
2. Το ποσοστό αύξησης της ΕΣΣΕ 2008 που είναι σαφώς χειρότερο από αυτό της ΓΣΕΕ.
3. Την βιασύνη της έκδοσης της ανακοίνωσης περί του έργου εκσυγχρονισμού των ΒΕΕ.
Αν αυτά δεν σε πείθουν είναι δικαίωμα σου να τα αμφισβητείς με επιχειρήματα σε τούτο εδώ το βήμα όπως είναι και δικαίωμα μας να επιχειρηματολογούμε περί του αντιθέτου τιμώντας αυτό που λέμε ότι είμαστε."

Ειπες στο αρθρο σου"Απεργία στις ΒΕΘ;"...
"Από κύκλους της Διοίκησης των ΒΕΘ κυκλοφορεί ότι ο Οφθαλμίδης για λόγους επίδειξης δύναμης θέλει να βρει τρόπο να πραγματοποιηθεί μια 24ωρη απεργία στις ΒΕΘ."

Ειπες στο αρθρο σου για"Σχόλια για την σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου (Α.Π 235)"...
"Αν λοιπόν το Προεδρείο του Σωματείου δεν θέλει να παρασυρθεί σε ένα υβριστικό παραλήρημα καλό θα ήταν να μας ενημερώσει για τα θέματα που τόσο έντονα προβληματίζουν τους εργαζόμενους και να ασχοληθεί πραγματικά με την καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων."

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗ ΔΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ Ως ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚ ΑΡΑ "ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙς ΑΤΟΠΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ"!!!


ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε (8:40)
Στο πρώτο επιχείρημα μόνος σου αναφέρεις ότι ξεκάθαρα δηλώνω ότι αυτό είναι άποψη όλων των διαχειριστών. Με δεδομένο ότι δεν δημοσιεύουμε κάτι όταν δεν έχει καθολική αποδοχή αυτό που γράφεται μπορεί να σημαίνει:
1. ότι όλοι είμαστε ΔΑΚ
2. ότι κάποιος συνδιαχειριστής που είναι ΔΑΚ μας έπεισε (αυτός/η μπορεί να είμαι και εγώ) αυτό όμως δεν είναι απόδειξη αφού δέχεται και άλλη ερμηνεία.
Στο άρθρο που λέμε "κύκλοι της Διοίκησης αναφέρουν ..." σου λέω ότι μεταφέραμε την επιστολή του συναδέλφου άρα δεν εκφράζει προσωπική άποψη. Αλλά αν ακόμα την εκφράζει γιατί αυτή η άποψη - που παρεπιπτώντος δεν θεωρώ ότι είναι υποτιμητική για τον Οφθαλμίδη, κάθε άλλο μάλιστα - θα πρέπει να εκφράζεται από φίλο της ΔΑΚ και όχι της ΠΑΣΚΕ (που στατιστικά έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες).
Το τελευταίο επιχειρημά σου κλεει ότι δεν πρόσκειμαι στις παρατάξεις που στηρίζουν το Προεδρείο του Σωματείου και αυτό είναι αληθές όμως αυτό θα μπορούσε κάλιστα να σημαίνει ότι είμαι ΠΑΣΚΕ όπως παραδέχεσαι.
Για να τελειώνουμε με το θέμα εμείς για το καλό του Σωματείου θα ασκούμε κριτική όποιος και αν είναι στην Εκτελεστική και αυτό το κάνουμε για να δημιουργείται διάλογος και μέσα από αυτόν βελτίωση. Πάντως μπορώ να σου πω αν σε ενδιαφέρει ότι υποστηρίζω την Ferrari και τους Boston Celtics.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Βρε κάντε (γίνε) το Μίχα πρόεδρο να αποκατασταθεί η ΤΑΞΗ!

-Η εκτελεστική γραμματεία θα ΞΑΝΑγίνει θεσμός που όποιος τον αμφισβητεί διαγράφεται
-Οι Μανωλοθοδωροι κλποι παρατρεχάμενοι του μηχανισμού θα ξαναρυθμίσουν τα ωράρια τους,τα Σαββατοκυριακά τους τα ταξίδια τους τις υπερωρίες τους και γενικά τις ανάγκες τους.Να μπορούν οι άνθρωποι να αμοίβονται για τις υπηρεσίες τους!
-Θα συγκεντρωθούν στο έργο τους δηλ. την άλωση προς όφελος της
γ ν ω σ τ ή ς ο μ ά δ α ς ,ΠΟΥ ΤΏΡΑ ΤΡΈΧΕΙ ΑΠΟ ΔΏ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ, της εξουσίας που παρέχει ο έλεγχος του σωματείου για να εμπορευθούν οι άνθρωποι καμμιά θέση της προκοπής προς το παρον και τα μεγαλεία του παρελθόντος αν προκύψει η συγκυρία, που όμως με την πρακτική τους κάνουν ότι μπορούν για να μη συμβεί ποτέ.

Και τέλος θα πάψουν τα οργανωμένα ΝΤΟΥ τύπου της παρούσας επίθεσης για τη σύμβαση και η ''συγκινητική'' ευαισθησία της παράταξης που ξεφτιλίζουν με τον τρόπο που την εκπροσωπούν για την προυπηρεσία των νέων που τους είχαν ''πουλήσει'' και των παλαιών που που θα τους ξαναπουλήσουν αν παρ ελπίδα μπορέσουν και πετύχουν το στόχο τους,που είναι και το μοναδικό αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται και πληρώνονται για αυτό.

Πάντως σαν υπαίτιοι της πόλωσης και του διχασμού του σωματείου έχουν κριθεί όπως τους πρέπει απο τους εργαζόμενους που δεν θα τους ξεγελάσουν με τα κροκοδείλεια δάκρυα μιας υποκριτικής ευαισθησίας για τη σύμβαση τώρα και σίγουρα για όποια θετική ενέργεια του σωματείου απο δω και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο: 10:21 π.μ

Ούτε τον βρήκα (παρά τις προ μηνών προσπάθειές μου), ούτε με βρήκε (άστον να νομίζει οτι με βρήκε η με ξέρει αυτός και κάτι άλλοι) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ.-
Δεν θέλω να τους ξέρω διότι θα μου δημιουργήσει αναστολές στο γράψιμο. Και αφού είμαι στην παρανομία (ψευδώνυμος ων) δεν θέλω νταραβέρια με τις κάθε λογής εξουσίες έντυπου η ηλεκτρονικού τύπου, φανερές η της μυστικής. Δεν είμαι αντιεξουσιαστής! Ανασφαλής νοιώθω σε ένα σάπιο σύστημα και κρύβομαι! Για να μπορώ να ρίχνω και κάνα μπινελίκι άμα χρειαστεί εκ του ασφαλούς βεβαίως -βεβαίως. Και το μειονέκτημα είναι ότι αν και όποιοι καταλαβαίνουν η χρειαστεί να με βρούν θα με πάνε ανακεφαλαιωτικά εφ όλης της ύλης ανακαλώντας ότι έχει γραφτεί με το ψευδώνυμό μου. Διότι εξουσίες είναι και αυτές! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΝ! Φύλαγε τα ρούχα σου νάχεις τα μισά! Όσο για την ενδεχόμενη ταύτιση απόψεων, (Λάθος όρος. Ταύτιση σημαίνει ακριβώς ίδια και τέτοια δεν μπορεί να είναι παρά μόνο η εξ αντιγραφής.), ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΌ όταν σχολιάσουμε δέκα το ίδιο γεγονός δύο έως τρείς τουλάχιστον απόψεις να συμπλέουν προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτά σαν απάντηση του ερωτήματός σου και συμπληρωματικά σε όσα για το ίδιο θέμα έχω πεί μήνες τώρα. Οι επώνυμοι σαφώς και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και μαγκιά τους αλλά ας με συγχωρήσουν εγώ και ψευδώνυμος πολύ μου πάει. Επειδή σας ξέρω τριάντα χρόνια σχεδόν, τι μπουμπούκια είσαστε, και κανονικά ανώνυμος θα έπρεπε να είμαι. Όχι που θα σας κάνω εγώ την χάρη να μου μετράτε τις μπουκιές στο εστιατόριο και να λέτε αν τρώω λουκάνικα η παστουρμάδες. Σας δώσανε άλλοι την τιμή της επώνυμης έκθεσής τους και σεις δεν τους σεβαστήκατε! Τέτοια μπουμπούκια είσαστε! Προσπαθώ όμως και εγώ, παρότι σχεδόν ανώνυμος, όσο γίνεται να είμαι κόσμιος σε αυτά που γράφω γιατί σας μετράω στα σοβαρά (σαν μπουμπούκια που είστε) και σας σέβομαι και στην ανωνυμία σας. Αυτά και τέλος. Άντε γιατί ξέφυγα και από το θέμα και δεν είναι του χαρακτήρα μου.


Είδαμε λοιπόν και τις θέσεις της ΔΑΚΕ. Πιο πυκνά να γράφετε παίδες διότι στο εστιατόριο μεταξύ τυρού και αχλαδιού οι οκτώ στους δέκα την μισή ανακοίνωση διάβασαν και η υπόλοιπη έμεινε για τον επόμενο. Καλή ήταν. Σαν υπόμνημα νομικής υπηρεσίας. Πράγματι ο εναγόμενος ευρέθη ένοχος «εκ παραδρομής και εξ αμελείας», αναγνώρισε το λάθος του, δήλωσε μεταμέλεια υποσχόμενος εμμέσως πλήν σαφώς πως δεν θα το ξανακάνει και καταδικάστηκε άλλα δυόμιση χρόνια με αναστολή. Η ποινή είχε αποφασισθεί παρασκηνιακά εδώ από χθες βράδυ μέχρι σήμερα που η ΔΑΚΕ την ανάρτησε! Αμ τι νομίζετε ότι κάνουμε εδώ? Και απαλλακτικά βουλεύματα βγάζουμε! Εσείς είστε το Σωματείο και εμείς το καφενείο του σωματείου. Υπάρχει πιο αξιόπιστο δικαστήριο από το καφενείο? Αυτά λοιπόν με την ΔΑΚΕ. Καλή ήταν. Καλή! Αλλά για το φόνο κουβέντα. Απαξίωσαν σαν σοβαρή και μεγάλη παράταξη που είναι να ασχοληθούν με μομφές τύπου «ουρά της ΠΑΣΚΕ». Μπορούσες όμως σεβαστή και αξιότιμος παράταξη να έλεγες τουλάχιστον ότι η κίνηση αποχώρησης των «δημοκρατικών παρατάξεων (sic) ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ ήταν μια αυθόρμητη κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στον κόκκινο φασισμό (sic) που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν κάτι όψιμοι κομουνιστές τύπου Παπαδέλη, Πέππα, Ρεντίνα , Οφθαλμίδη, Κωστόπουλου και Σταμούλη και παρά την θέληση των συντρόφων Κώτσια, Παπακωνσταντίνου και Δημητρίου. Και εμείς θα κρίναμε αν είστε εσείς ουρά της ΠΑΣΚΕ η ποιοι από τους ανωτέρω είναι ουρές ποιών. Τέλος πάντων όπως έγραψα και εχθές βράδυ ξέσκουρα την γλυτώσαμε με ελαφρές αμυχές. Τέλος καλό όλα καλά. Δώστε τα χέρια και πάμε παρακάτω. Εχει δρόμο το καράβι και ο καπετάνιος παρά λίγο να το ρίξει σε ξέρα. Για βάλτε όλοι ένα χέρι λοιπόν να δούμε πως θα πορευτούμε. Για να πεισθούν και οι επιβάτες ότι δεν κινδυνεύουν δηλαδή όχι τίποτα άλλο. Μην αρχίσουν ακόμα δεν ξεκινήσαμε και πηδάν οι επιβάτες στη θάλασσα! Για όνομα του θεού.!

Υ.Γ

Και κόψτε την πλάκα μερικοί ότι υπάρχει προκατάληψη εναντίον του Προέδρου επειδή είναι Σαλονικιός. Τέτοιο πράγμα δεν διαφαίνεται από πουθενά! Αξιος να είναι και ας ειν και Σκοπιανός! Να μας πάει το καράβι μπροστά μπορεί? Αυτό μας ενδιαφέρει εμάς και επ αυτού θα κριθεί. Τα άλλα είναι για ηλιθίους και προάγουν λογικές διαίρει και βασίλευε! Προσοχή όμως . Αν δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να το κουμαντάρει ας το δώσει σε άλλον. Δυόμιση χιλιάδες κόσμο έχει απάνω. Αν το ρίξει έξω μάλλον κολυμπώντας θα φθάσει στο θερμαϊκό!

Υ.Γ 2
(Της τελευταίας στιγμής)
Δεν με ενδιαφέρει διαχειριστές αν ειστε ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚ, ΝΔΣΚ, ΕΝΙΑΙΑ, ΜΕΤΩΠΟ, οφοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι, Μαοϊστές, Μαρξιστές Φασίστες η Λενινιστές! ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΛΕΩ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ! Και αν διαπιστώσω οτι προσπαθείτε να με κάνετε σαν και σας,και δεν συμφωνώ, να μου επιτρέπετε να σας στολίζω με τα κοσμητικά που κρίνω οτι αρμόζουν στην περίσταση.-

Καλή σας Νύχτα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΕΛΠΕ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2001

"Ταυτόχρονα όμως θα παλέψουμε να μην επικρατήσει ξανά στο Σωματείο ο ξεδιάντροπος εργοδοτικός συνδικαλισμός που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Το Σωματείο θα πρέπει να δραστηριοποιείται με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι υποκινούμενο από κομματικές κλίκες και προσωπικές λογικές παραγόντων και “επαγγελματιών συνδικαλιστών”. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την συμπαράταξη την ενεργοποίηση και στήριξη όλων των συναδέλφων που πιστεύουν ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την άρρωστη κατάσταση."

ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ.ΤΟΤΕ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΑΤΕ.ΓΙΝΑΤΕ ΤΑ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:"ΣΠΙΤΙΑ, VOLVO ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ". ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:"ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ TRAVEL".

ΥΓ.1
ΝΤΑΒΕΛΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΑ ΕΛΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΑΛΛΑ TANKER ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ".
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ (ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ)

Ανώνυμος είπε...

Καλα θα ηταν να μη μιλαμε μεταξύ μας με τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως συμμορία κ.α.
Αφού όμως ανοίξαμε το κουτί της Πανδώρας συμμορία αποτελούν όσοι χωρίς όρια και αρχές θεωρούν με τρια μόλις χρόνια στο τιμόνι του Σωματείου και βγαλμένοι μέσα απο σκοτεινούς μηχανισμους χωρίς καμμιά κοινωνική και συνδικαλιστική δράση που να τους καταξιώνει και να τους αναγορεύει σέ συνδικαλιστές, την εχουν δεί ότι ειναι γεννημένοι για να μας διοικούν.
Αυτά τα τρία χρόνια καβάλησαν λοιπόν από ενα καλάμι και αρνούνται να ξεπεζέψουν, ακριβώς γιαυτό επειδη εχουν ιστορική αποστολή να μας σώσουν, κάνουν τα πάντα μεχρι να καταλάβουμε το λάθος.Δεν μπορουν να μας βλέπουν να στενάζουμε κάτω απ' την κατοχή μιας ομάδας χωρις αρχές.Αμ' αυτό που το πας.Χωρίς Αθανασόπουλο,Μίχα,Θεοφίλη που πάνω απ' όλα εχουν αρχες και όλους αυτους τους ταλαίπωρους που ακόμα τους ακολουθουν για γλάστρες στο Δ.Σ.που παμε στα τόσα προβλήματα που έχουμε σαν εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.
Ας σοβαρευτούμε, ο ηγετικός πυρίνας αυτής της παρέας πράγματι λειτουργεί σαν συμμορία είναι άνθρωποι χωρις καμμία αναστολή, αποφασισμένοι να μηχανευτούν τα πάντα και απ' αυτή την άποψη επικίνδυνοι.Δεν έχουν καμμίά ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα και απλά τα μαγαζιά της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πωλούν ακόμα και παρέχουν κάλυψη στις ανομίες τους μεχρι να τους παρει και ο πλέον αφελής τίμιος συνάδελφος χαμπάρι.Μέχρι τότε ας αφεθουν στον κατηφορό τους και στις αναμνήσεις του "ενδοξου" αλλά λίγου παρελθόντος τους με εξαίρεση τον Αθανασόπουλο, αυτος τους την εσκασε και τη βόλεψε για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 06-06-2008 12.54

χωρις ταυτοτητα εισαι εσυ και το συναφη σου που εχετε δεθει με καραβοσκοινο,σφιχταγκαλιασμενοι μεσα στο σωματειο 11 ηρωικοι και νομιζετε οτι ηρθε η ωρα να μεινετε στην ιστορια.Θα μεινετε ομως σαν τους συνδικαλιστες που αλλα λενε και αλλα κανουν.Ειναι βαρυ φορτιο το καταλαβαινω να προσπαθειτε να βγαλετε απο πανω σας τον τιτλο εργοδοτικοι.Τελικα περα και πανω απο εργοδοτικοι ειστε και επικυνδινοι και συντομα βλεπω το καραβοσκοινο να σας πνιγει.Κρατειθειτε γερα και καλα γιατι το καραβι αρχιζει και μπαταρει και δεν σας βλεπω για καλους καπετανιους που θα φυγουν τελευταιοι,αντιθετως σαν καλοι ποντικοι που ειστε θαν την κανετε πρωτοι. Ετσι δεν ειναι ποντικουλη? Αλλα για μια ακομη φορα για τα αισχη που εγιναν στο Δ.Σ για την ΕΣΣΕ απαντησεις δεν δινετε,για την ταμπακιερα τιποτα,ουσια μηδεν. Ετσι ειναι ποντικακια μου,ειπαμε θα πηδηξετε πρωτοι τι να σας νοιαξει εεεε??? Και για να καταλαβεις ποσο ποντικοι ειστε σαν καλο ποντικι που βγαινει το βραδυ ετσι και εσυ γραφεις μονο βραδυνες ωρες ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΗ.....