Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Νέο διοικητικό οργανόγραμμα στα ΕΛΠΕ

Στον "Ελεύθερο Τύπο" και στην "Ναυτεμπορική" ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής οι ακόλουθες αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρείας:
Την τροποποίηση του Οργανογράμματος της Ελληνικά Πετρέλαια, με ισχύ από 15.7.2008, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στις 18/6/08.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, δημιουργείται Γενική Δ/νση Μεγάλων Έργων, με επικεφαλής τον κ. Ν. Σκανδαλή, και Γενική Δ/νση Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, με επικεφαλής τον κ. Ανδρ. Τζούρο.
Στη Γενική Δ/νση Διυλιστηρίων, δημιουργούνται δύο θέσεις. Αυτή του Αναπληρωτή Γεν. Δ/ντή Διυλιστηρίων Νότου, με επικεφαλής τον κ. Δ. Ρούτση, και αυτή του Αναπληρωτή Γεν. Δ/ντή Διυλιστηρίου & Χημικών Βορρά, με επικεφαλής τον κ. Κ. Σγουρή.
Παράλληλα, αναβαθμίζονται σε Διευθύνσεις οι Δ/νσεις Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ομίλου, Νομικών Υπηρεσιών, Υγιεινής, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Ομίλου, Εφοδιασμού, Διεθνών Πωλήσεων & Διαχείρισης Κινδύνου, Έργου Αναβάθμισης ΒΕΕ, Οργάνωσης & Ανάπτυξης Διυλιστηρίων και Εμπορίας Χημικών, με επικεφαλής τους κ.κ. Β. Μπερτζέμη, Γ. Αλεξόπουλο, Γ. Ηλιόπουλο, Π. Παγώνη, Κ. Πανά, Χ. Πανιτσίδη, Ι. Ψυχογιό και Γ. Λάλλο αντίστοιχα.
Τέλος, τοποθετείται επικεφαλής της Δ/νσης Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων ο κ. Ι. Γρηγορίου και επικεφαλής της Δ/νσης ΒΕΘ ο κ. Ανδρέας Κατσανίκος.

Εκτός από τα παραπάνω, έγιναν και οι εξής μεταβολές:
Δ. Σταμούλης από Σύμβουλος σε Διευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Ομίλου.
Ο Μ. Λουκογιαννάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή (ασκούσε χρέη Διευθυντή) του Υποκαταστήματος Αιγύπτου.
Ο Κ. Νικολάου μεταφέρεται σε Ψυγείο ως Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Έρευνας και Παραγωγής κλπ κλπ
Ο Α. Κόκοτος μετακινείται στις ΒΕΕ και αναλαμβάνει την Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
ΔΕΝ ανακοινώθηκαν οι προαγωγές σε Διευθυντή των Χ. Πέππα, Γ. Σπυρόπουλου, Π. Γούτα, Γ. Σπυριδάκη και οι μετακινήσεις Α. Πασπαλιάρη και Α. Αμπατζή.
  • Μπορούμε να πούμε πως ευτυχής πρέπει να αισθάνεται ο Δ. Ρούτσης που από απλός Διευθυντής Διυλιστηρίου Ελευσίνας είναι για την ώρα Διευθυντής Διακίνησης Ασπροπύργου, Διευθυντής Ι Ασπροπύργου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων Νότου.
  • Δυστυχής πρέπει να αισθάνεται ο Σ. Κυριακόπουλος που υποβαθμίζεται συνεχώς και του αφαιρούνται δραστηριότητες.
  • Επίσης, η έμφυτη απέχθεια που έχουν οι καινούργιοι στα παλαιά στελέχη του Ομίλου, αποτυπώνεται και στην μεταχείριση προς τον Ι. Ψυχογιό, που παρά την αποδεδειγμένη εμπειρία του, τοποθετείται σε "επιτελική" θέση (δηλ. σε γραφείο) σε θέματα εκπαίδευσης.
  • Δυστυχής θα πρέπει να αισθάνεται και η Π. Παγώνη που θα έχει ως υφιστάμενους τον Ι. Δερμιτζάκη άμεσα και τον Χ. Πέππα μελλοντικά.
  • Ο Α. Κόκκοτος, που είναι και μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, από την νέα του θέση καλείται να πείσει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής ότι οι καμινάδες των ΒΕΕ μετά την επένδυση θα εκπέμπουν άρωμα και στην θάλασσα θα διατίθεται ροδόνερο.
  • Οι περισσότεροι από τους προαχθέντες θα εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με αυτά που είχαν πριν, με την διαφορά πως αντί για Διευθυντές θα είναι πλέον ΔΙ, δηλαδή αύξηση στις αποδοχές τους 40.000-70.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να γίνουν αποχωρήσεις εργαζομένων, περικοπές μισθών και τα σχετικά που ξέρουν να κάνουν οι νυν διοικούντες, εκτός από επενδύσεις.
  • Ο διαχωρισμός σε Νότο και Βορά είναι πρωτοποριακός. Στον Βορά θα υπάγονται οι ΒΕΘ, τα Χημικά και η ΟΚΤΑ. Θα παραμείνει σε εκκρεμότητα η Ανατολή (Εγγύς, Μέση και Άπω), η Δύση, οι Νήσοι του Αιγαίου κλπ. Άμα έχεις όραμα δεν συγκρατιέσαι.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ξέρετε ρε σεις από Δοιήκηση Ομίλων. Εδώ ενα μπλογκ έχετε και το έχετε κάνει οικο ανοχής. Ο άνθρωπος ήρθε και μέσα σε 6 μήνες κατάλαβε ότι έχουμε έλλειμα Διευθυντών Ι, Γενικών Διευθυντών και αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών και το έλυσε. Σιγά μην έχουμε ανάγκη από χειριστές, τεχνίτες και από εργοαστάσια παραγωγής Χημικών (αυτά πρέπει να κλείσουν).
Γεια σου ρε Βρεττανέ με τα ωραία σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΤΕ
ΣΓΟΥΡΗΣ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΑΓΩΝΗ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΤΣΑΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΛΗ, ΠΕΠΠΑ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ,ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ, ΑΜΠΑΤΖΗ,ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΝΟ, ΓΟΥΤΑ
ΑΡΑ 5 ΣΤΑ 12 ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!) ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΕΝΆ
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ ΡΟΥΤΣΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΉ (ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ, ΕΝΝΟΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΘΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙ (ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ))

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΤΡΟΛΑ.... ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ. ΤΑ ΕΛΠΕ ΑΠΕΘΑΝΑΝ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΕΤΡΟΛΠΕ!!!!
Α! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ VOLVO ΣΕ AUDI.

Ανώνυμος είπε...

1. Ο Ρούτσης είναι και Διευθυντής Προσωπικού ΒΕΑ.
2. Αντίο Σαράντο!!!
3. Έγιναν και άλλες προαγωγές οι Προιστάμενοι της Αιγύπτου και της Λιβύης έγιναν Διευθυντες ακολουθώντας τον κανόνα που εύστοχα επισημάνατε οτι οι περισσότεροι δεν άλλαξαν καθήκοντα άλλά τίτλο συνεπώς ευρώπουλα.
4. Αυτή η Μπερτζεμη ήταν συμμαθήτρια της γιαγιάς μου. Υπήρχε η αγορά παραγώγων όταν σπούδαζε?

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε φίλε "ποιος είναι"
Audi είχαν στην Πετρόλα. Τους βλέπω με ελικόπτερα. Να μην χάνουν τη μέρα τους στο δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά από αυτά που βλέπω γύρω μου έχω ένα όχι καλό προαίσθημα για τον όμιλο, την Ολυμπιακή αρχίζει να μου θυμίζει... Λέτε μετά από δυο τρία χρόνια να με ψάχνει ο Λάτσης να του πω και άλλα; Μην ξεχνάτε ότι το μισό μου όνομα είναι ΒΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λάτσης δεν κοιτάζει κομματική προέλευση στελεχών.
Ποτέ δεν κοίταζε.
Δικοί του να είναι και ότι θέλουν ας είναι.
Και όποιοι δεν είναι θα γίνουν.
Τώρα θα δείτε πως ξεφτιλίζει τους κομματικούς μηχανισμούς και τα στελέχη τους.
Τώρα θα δείτε και τα στελέχη πως γράφουν στα π@π@ρι@ τους τους πολιτικούς πάτρωνές τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΛΑ. AYTOI EINAI ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν αληθευει οτι η αυξηση μισθου των προαχθεντων ειναι 40-70000 γιουρια τοτε μιλαμε οτι με την μισθοδοσια αυτη θα μπορουσαν να ειχαν προσλαβει καμια 50 χειριστες παραγωγης
οι αντιπροσωποι μας στο ΔΣ τι ειπαν?

Ανώνυμος είπε...

ΡΙΖΑΚΟ ετοιμάσου
έρχεται η σειρά σου
Κοιταξε λίγο τον Σαράντο
κάνει τώρα τουμπεκί.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΩ. ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΡΑΦΛΗ Η ΑΛΛΟΙΘΩΡΗ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΤΑΝ Η ΝΣΔΚ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΤΣΙΚΟΙ...ΕΥΓΕ!!! ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΗΣΑΝ...ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ. Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ Η΄ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΧΩΡΙ; ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ Δ.Σ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ; ΑΦΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ; ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ HAPPENING ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΡΕ ΜΕΤΡΑΤΕ 17 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Ο ΚΑΡΑΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΗΧΘΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΚΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ (Η ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ). ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΠΕΠΠΑΙΟΥΣ.
2. ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 16 ΠΟΥ ΠΡΟΗΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 1,000,000€ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΑΜΕ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Πόσους Γενικούς έχουμε?
Πόσους Γενικούς κάναμε σήμερα?
Τεσσερεις?
4 δεν ειναι αρκετοι χρειαζόμαστε τουλάχιστον 364 ώστε και 1 το χρόνο να ακολουθει τον Ζαχόπουλο να μην στερέψουμε για ένα χρόνο.
Και 3 quiz:
1. Πόσοι γενικοί χρειάζονται για ναπάρουν μία απόφαση?
2. Ποια Εταιρεία έχει περισσότερους Διευθυντες από κλητήρες?
3. Ποιο ήταν το λάθος στη διατύπωση του quiz #2?
οι απαντήσεις σε 3 ώρες απο τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση #1 Πολλοί
Απάντηση #2 ΕΛΠΕ
Απαντηση #3 Τό "έχει". Σε λίγο καιρό θα λέμε "είχε" όπως λέμε για την Ολυμπιακή.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά εταιρία εχει περισσότερους κλητήρες για διευθυντές;

Το βρήκα;

Ανώνυμος είπε...

εταρικής και κοινωνικής ευθύνης.Δηλαδή ο συγκεκριμένος διευθυντης θα προσπαθήσει να πείσει την κοινωνία του θριασίου για την αναγκαιοτητα της επένδυσης.

Ανώνυμος είπε...

Για τον άλλο που είναι και "Διευθυντής Ομίλου" και έχει μαιμού πτυχίο ακούσατε. Στην πετρόλα δεν νοιάζονταν όταν του το ζήτησαν στα ΕΛΠΕ λένε το κατέβασε από το ιντερνετ. Ξέρει από αυτά, να κάνει τον σαλτιμπάγκο, να κάνει αναθέσεις Μαιμού τσίρκο ο δικός σου

Ανώνυμος είπε...

ερμο πασοκ με τετοια στελεχη περιμενεις να πας μπροστα

Ανώνυμος είπε...

εγώ δε βλέπω να γίνονται τα νέα έργα....φτιάξανε καινούρια διεύθυνση "Μεγάλων Έργων", για να βγάλουν το συμπέρασμα σε λίγο καιρό ότι δε φτάνουν τα κονδύλια να γίνουν τα έργα γιατί πρέπει να δωθούν για τους μισθούς των νέων διευθυντών....

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΠΑ.ΗΡΘΕ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ SHUT DOWN ΤΩΝ ΒΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

θα κάνει και ελικοδρόμιο;