Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Παροχές ΕΛ.ΠΕ. στους κατοίκους

Η "ρομποποίηση" αυτή τη φορά συνεχίζεται με το παρακάτω άρθρο της "Καθημερινής":

«Ήταν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Άκουσα μια ευγενική κυρία να μου λέει “καλησπέρα σας, ονομάζομαι τάδε και τηλεφωνώ εκ μέρους των Ελληνικών Πετρελαίων. Να σας ενημερώσω για την κοινωνική προσφορά της εταιρείας”. Πώς δεν μου έπεσε το ακουστικό, είναι απορίας άξιον». Ο κ. Γιώργος Τσοπελάκης, από τον Ασπρόπυργο, είναι ένας μόνον από τους εκατοντάδες κατοίκους του Θριασίου, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί ανάλογα τηλεφωνήματα από τα ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο μιας νέας πρακτικής ενημέρωσης του κοινού για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει η εταιρεία, της λογικής «πόρτα-πόρτα».

Συγκεκριμένα, οι πολίτες της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Μάνδρας ενημερώνονται ότι τα ΕΛΠΕ παρέχουν δωρεάν 500 λίτρα πετρελαίου σε πολύτεκνες οικογένειες, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση σε 50 φοιτητές που θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ, δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών σε κατασκηνώσεις σε παιδιά άπορων οικογενειών και προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. «Άρχισε λοιπόν να με ρωτάει αν είμαι πολύτεκνος, αν είμαι άνεργος κ.ο.κ. Εκεί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μου θύμισε τη δεκαετία του ’80 όταν μια τσιμεντοβιομηχανία χάριζε απορρυπαντικό πλυντηρίου στον κόσμο για να πλένουν τα ρούχα τους που βρωμίζονταν από τη σκόνη τους», λέει στην «Κ» ο κ. Τσοπελάκης. Τα τηλεφωνήματα έγιναν πρώτο θέμα συζήτησης στα καφενεία της περιοχής, ενώ το μυαλό όλων δεν μπορούσε παρά να πάει στο «κακό»: ότι επρόκειτο πολύ απλά για μια προσπάθεια της εταιρείας να κατευνάσει την τοπική κοινωνία που σύσσωμη αντιδρά στη δρομολογούμενη επέκταση του διυλιστηρίου. «Έχουν μάλλον λανθασμένη αντίληψη της αρχής “ο ρυπαίνων πληρώνει”», αναφέρει στην «Κ» ο δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας κ. Χρήστος Χρηστάκης. «Δεν σημαίνει πληρώνω για να σταματήσει ο κόσμος να μιλάει!»

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΠΕ απορρίπτουν κάθε τέτοιο ισχυρισμό. «Πρόκειται απλώς για ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης», σημειώνει στην «Κ» ο διευθυντής δημοσίων και εταιρικών σχέσεων της επιχείρησης κ. E. Στράνης. «Τα τηλεφωνήματα είναι εξόχως ευγενικά και σε καμιά περίπτωση δεσμευτικά. Όσο για την επέκταση, πρόκειται περισσότερο για εκσυγχρονισμό, ο οποίος γίνεται ώστε αντί για το ρυπογόνο μαζούτ, να παράγεται ντίζελ. Αυτό θα σημαίνει μείωση των εκπομπών κατά 80% σε τοπικό επίπεδο».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισότερες καταχωρύσεις στο blog είναι σχετικές με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το έργο εκσυγχρονισμού της Ελευσίνας. Τίνος συμφέρονται εξυπηρετεί αυτό το blog? Μήπως κάποιοι πιστεύουν (όχι με το αζημίωτο...) ότι το έργο δεν πρέπει να γίνει?

Ανώνυμος είπε...

MΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ" ΕΙΝΑΙ "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΕΕ". ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΘΕΤΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΝΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΘΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΨΕΥΤΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι ''άγνωστοι'' σχολιαστές του παρόντος¨περιμένετε για να σχολιάσουμε όλοι σε λίγο καιρό τη στάση του blog μετά τη πρόσφατη τοποθέτηση του νέου Δ/ντη των ΕΛΠΕ για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας,
Το στέλεχος αυτό των ΕΛΠΕ έχει πολλά προσόντα για τη θέση αυτή όπως:
-είναι γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Ελευσίνα
-μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του Εργατικού κέντρου Ελεύσίνας όπου εκτός απο τη γυναίκα του εξελέγησαν και άλλα μέλη της επιρροής του στις πρόσφατες εκλογές
-Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των ΕΛΠΕ είναι επίσης της επιρροής του
-Η Διευθυντική ομάδα των παλαιών ΕΛΔΑ... τον στηρίζει για να στηρίζεται
Παρα την πολυετή και επίπονη προσπάθεια του στελέχους αυτού να ελέγχει σήμερα ό,τι του είναι απαραίτητο για να εξυπηρετεί και να εξυπηρετείται είχε μια παταγώδη αποτυχία αφού έχασε τον έλεγχο του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Αυτό όμως είναι θέμα άλλης ανάλυσης...
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει πάρει πολλές διαβεβαιώσεις απο το συγκεκριμένο στέλεχος, που μάλιστα υπερηφανευόταν δημοσίως ότι η ιδέα της δημιουργίας της συγκεκριμένης δ/νσης ήταν δική του,ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα από το καθένα το θέμα της επένδυσης.

Μετά τα παραπάνω αγαπητοί μου ''άγνωστοι΄΄ αντιλαμβάνεστε οτι πρέπει να δώσουμε μια πίστωση χρόνου στο blog που φιλοξένησε και εμένα το φλύαρο και εσάς ώστε να το κρίνουμε μετά τη διαχείριση απο το νέο στέλεχος σ. Κόκοτο της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης,
γιατί και εδώ το παιχνίδι είναι στημένο

Ανώνυμος είπε...

ας απαντήσουν επιτέλους οι δήμαρχοι της περιοχής αλλά και ο νομάρχης πόσες φορές δεν έχουν απευθυνθή στα ΕΛΠΕ να τους παραχωρίσουν ασθενοφόρα,φορτηγά,καύσιμα γιά τα σχολεία,οικόπεδα για να φτιάξουν εργοστάσιο ανακύκλωσης και τόσα άλλα και όχι στα πλαίσια της υποχρέωσης μέσα από νόμιμες διαδικασίες δηλαδή τους δημοτικούς φόρους τους παίρνουν και ότιάλλο προβλέπετε από τον νόμο.πόσες φορές δεν ζήτησαν προσλήψεις ψηφοφόρων τους ήτε μέσω εργαλάβων ή στην πετρόλα ή στα ΕΛΠΕ σήμερα?μέχρι πότε θα κοροιδεύουν τον κόσμο?