Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Σχόλια για την ανακοίνωση της ΕΛΚΕ

Σχεδόν ταυτόχρονα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που αποτελούν το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ, η μία μετά την άλλη, εκδίδουν ανακοινώσεις τις οποίες θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε. Αξιοσημείωτος είναι ο συγχρονισμός των παρατάξεων που αποτελούν το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ, οι οποίες φαίνεται να συνειδητοποίησαν ότι το Σωματείο είναι θεσμός που όλοι πρέπει να προφυλλάσουν και όχι να καλύπτονται πίσω από αυτό για να εκδίδουν τις συνδικαλιστικές τους ανακοινώσεις.
Παραθέτουμε τα σχόλια μας για την σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΚΕ.
Αυτό που βλέπει κάποιος με πρώτη ματιά είναι ότι λείπει το συνθετικό ΠΑΣΚΕ που υπήρχε προεκλογικά. Το ρήγμα, όπως φαίνεται μεταξύ των δύο παρατάξεων, γίνεται όλο και βαθύτερο και αντανακλάται και στις προσωπικές πλέον σχέσεις των μελών. Από την άλλη, μπορεί να είναι δείγμα της φημολογούμενης διεύρυνσης της Κίνησης με την απορρόφηση της ΝΔΣΚ.
Η ανακοίνωση είναι πυκνογραμμένη, (με ιδιαίτερα μικρού μεγέθους γραμματοσειρά που δυσκολεύει την ανάγνωση από τους συναδέλφους με προβλήματα όρασης, λόγω ηλικίας) αρκετά επιθετική – μόνο εναντίον της ΠΑΣΚΕ – και σε μερικά σημεία θριαμβολογική.
Έτσι στην δεύτερη παράγραφο αναφέρεται ότι κατόπιν προτάσεως της ΕΛΚΕ εξασφαλίστηκε το εισόδημα των συναδέλφων που λόγω υγείας άλλαξαν εργασιακό καθεστώς, μοριοδοτήθηκαν τα παιδιά των συναδέλφων, έγιναν ισότιμοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στις ΒΕΕ και τέλος ότι οι συνάδελφοι με 15 και 25 χρόνια υπηρεσίας θα εντάσσονται αυτόματα στα κλιμάκια 12 και 9 αντίστοιχα.
Αν και δεν διαφωνούμε με τα αναγραφόμενα να τονίσουμε ότι η δεύτερη παράγραφος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το «αποφεύγοντας μεγαλοστομίες και φανφαρονισμούς» της πρώτης παραγράφου αφού τα επιτεύγματα νομίζουμε ότι υπερτονίζονται και να σημειώσουμε ότι ένας καλός συνδικαλιστής δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος, πόσο μάλιστα όταν μερικά από αυτά που αναφέρονται ως κατακτήσεις είναι απλώς υποσχέσεις ότι θα εφαρμοστούν, όπως για παράδειγμα η Πέμπτη βάρδια στις ΒΕΕ και φυσικά εκκρεμεί το θέμα της αναλογικής εκπροσώπησης των ΒΕΕ στο καταστατικό του Σωματείου.
Παρακάτω ακολουθούν κλασσικές συνδικαλιστικές λέξεις και φράσεις όπως «ταφόπλακα στον μικροκομματικό συνδικαλισμό», «θεατρινίστικες πρακτικές», «με συλλογική προσπάθεια ήδη καταφέραμε» κτλ. Η γραφή θυμίζει κείμενα εξωκοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων του ’80 όπως για παράδειγμα οι αναφορές περί «μονοκρατορικής απόφασης», «μηχανές παραγωγής πλούτου» κτλ.
Παρακάτω η ανακοίνωση μας πληροφορεί για την επιτυχία της παράταξης στις εκλογές για το Εργατικό Κέντρο.
Δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση κάτι για το κλείσιμο της PVC και τα προβλήματα στο σταθμό φόρτωσης των ΒΕΘ. Αναφέρεται όμως το θέμα της αλλαγής ωραρίου, όπου φαίνεται ότι υπάρχει αντίθεση με τις επιλογές της Διοίκησης.
Στη συνέχεια ακολουθεί η επίθεση κατά της ΠΑΣΚΕ. Χρησιμοποιούνται οι λέξεις φασίστας και συμμορία αναφερόμενοι, εμμέσως πλην σαφώς, στον πρώην Πρόεδρο του Σωματείου επιστρέφοντας όπως λένε τους χαρακτηρισμούς.
Στις τελευταίες 3 παραγράφους της ανακοίνωσης είναι φανερό ότι ο συγγραφέας έχει αλλάξει και τέλος η ανακοίνωση κλείνει με συνθήματα υπέρ της παράταξης θυμίζοντας έντονα τις ανακοινώσεις του Αγωνιστικού Μετώπου.
Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε ΝΔΣΚούδες! Βγάλτε και εσείς ανακοίνωση να κάνουμε σχόλια εφ όλων των ανακοινώσεων! Θα κάνουμε ψηφοφορία γιά την καλλίτερη! Δεν περιμένατε όλοι οτι θάρθει ώρα που θα σχολιάζονται τα γραφόμενά σας και θα αποκαλύπτονται απο αναλυτές τα κρυμμένα πίσω από τις λέξεις! Μάγκες όσο λιγότερα γράφετε τόσο λιγότερο κινδυνεύετε να εκτεθείτε! Α ρε διαχειριστές τι τους κάνατε! Γιαυτό αργούν να τις βγάλουν! Τις διαβάζουν οκτώ φορές ο καθένας και μέχρι να αποφασίσουν έχει αλλάξει η ημερομηνία και μπαγιατεύουν! Και στην βιασύνη χωρίζουν το κείμενο σε ενότητες και μετά κάνουν συραφή!Διότι τωρα δεν μιλάνε μόνο μεταξύ τους. Εχουν λόγο και οι καφενόβιοι αναλυτές και κυρίως οι διαχειριστές που δείχνουν καλά δείγματα γραφής σε αυτόν τον τομέα έχοντας μάλλον και σαφώς και καλή μνήμη και καλά αρχεία.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για τις αποζημειώσεις κανένα πρόβλημα! Αρκεί να το ξέρω τώρα που έχω δέκα χρόνια μπροστά να κάνω την απόσβεση! Εκεί που δουλεύω μία ώρα την ημέρα θα δουλεύω μηδεν!Και τις υπόλοιπες θα λουφάρω! Ας τις κόψουν τελείως λοιπόν. Αρκεί να το ξέρω εγκαίρως!

12 Ιούνιος 2008 2:41 μμ

Aυτό μόνο όταν συμφωνήσουμε να περάσουμε μεταξύ μας, και χέσε το ΠΣΣΕΠ να δείς πως θα τρέχουν να βρούν λύση και θα ρίχνουν μαύρο δάκρυ. Το θέμα είναι να βρούμε έξυπνες λύσεις μακρυά από τους ξεπουλημένους που μας δουλεύουν χρόνια τώρα. ΜΠΡΑΒΩ ΜΕΓΑΛΕ. Να δεις πως σφίγκουν κατι κώλ.. Ούτε ξεπουλημένες απεργίες ούτε δουλέματα, έτσι στο μουγγό, δεν χάνουμε και μεροκάματα μεγάλε.
Ας κόψουν και άλλα κεκτημένα και τα παίρνουμε πίσω με ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ. Πολύ το μαλά.. κάναμε.

12 Ιούνιος 2008 4:04 μμ

Ανώνυμος είπε...

...και φυσικά εκκρεμεί το θέμα της αναλογικής εκπροσώπησης των ΒΕΕ στο καταστατικό του Σωματείου...
Και ποιος σας είπε ότι εγώ επιθυμώ να εκπροσωπούμαι από Ελευσίνιους συνδικαλιστές;
Και ποιο είναι το υλικό που έχουν να παρουσιάσουν οι ΒΕΕ στον συνδικαλιστικό τομέα;
Και ποιος σας είπε ότι εγώ έχω εμπιστοσύνη στο υλικό αυτό μη εξαιρώντας και τον εαυτό μου;
Ξέρετε σε τι περιβάλλον και με τι νοοτροπίες ανδρώθηκε αυτό το υλικό;
Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ΒΕΘ και ΒΕΑ ακόμα και όταν προτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα από τα δικά μου.
Όσο αιρετικός και αν είμαι και όση συζήτηση και να προκαλέσει η άποψή μου δεν την αλλάζω γιατί γνωρίζω.
Γνωρίζω τις ομόφωνες αποφάσεις του παρελθόντος από άκρα δεξιά ως άκρα αριστερά, γνωρίζω πως έχει γαλουχηθεί η Ελευσίνα, φοβάμαι τις κερκόπορτες, και τους εφιάλτες.
Γνωρίζω πως είναι διαφορετικό να διεκδικείς σε μια ΔΕΚΟ και διαφορετικό σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αλλά αυτό που συνέβαινε στην πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ δεν υπάρχει περίπτωση να έχει προηγούμενο.
Ένας απέραντος φόβος βασιλεύει ακόμα και σήμερα σε όλα τα τμήματα του διυλιστηρίου και όταν μιλάς με συνάδελφο κοιτάει γύρω του μην τον βλέπουν και μην τον ακούν και το πρώτο πράγμα που θα σου πει είναι άκουσε το πρόβλημά μου αλλά μην πεις πως εγώ στο είπα.
Τι να περιμένεις από έναν τέτοιο λαό;
Μέσα από αυτούς τους συναδέλφους δεν θα αναδειχθούν και κάποιοι να στο παίξουν συνδικαλιστές;
Τι μπορείς να περιμένεις από δαύτους;
Ζητώ συγνώμη εάν κάποιους θίγω γιατί πιθανόν να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας είναι αυτός που περιγράφω και τίποτα μα τίποτα δεν με κάνει να αλλάξω γνώμη.
Εδώ πρέπει να πω πως εκ πεποιθήσεως είμαι αντίθετος και στις ποσοστώσεις γενικώς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αναλογική εκπροσώπηση των ΒΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Beneas 13 είσαι για γέλια!!!
Δημοκράτη μου που ήσουν κρυμμένος τόσα χρόνια?

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔΣΚ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ?
ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΛΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥς ΕΥΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
MHΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Μπενέα δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις.
Μην ξανοίγεσαι όμως με τους ΒΕΑ τουλάχιστον, γιατί τους ΒΕΘ δεν τους έζησα! Έλεγα να νην το κάνω αλλά όχι και να τους παινεύεις! Με προκαλείς και θα σου πω ποιοί ήταν οι ΒΕΑ 30 χρόνια τώρα. Και να είσαι σίγουρος ότι θα την πάρεις πίσω την εμπιστοσύνη σου. Το σχόλιο θα έχει χαρακτήρα απολογισμού συνδικαλιστικών πρακτικών, μεθοδεύσεων και επιτευγμάτων και θα έχει τίτλο "Εκ θέσεως αντί και οπαδός της μετριότητας" Αύριο βράδυ θα το έχεις. Μεχρι τότε μην ξανοίγεσαι γιατί εκτίθεσαι!

Υ.Γ
Γιατί ξέρεις εσύ σε τι περιβάλλον ανδρωθήκαμε εμείς και οι εκπρόσωποί μας? Σου έρχεται αυριο για να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Και κυρίως να μην εκτίθεσαι!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΣΟΠΑΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι τσοπάνης βοιδοβοσκός είναι

Ανώνυμος είπε...

beneas 13 αγορι μου μην ξεχνας την συμετοχη στο μεγα ψηφοδελτιο του απατεωνα ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ