Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Διαμαρτυρία της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής


Την παραπάνω είδηση διαβάσαμε στο site ota.gr:
Ολονύκτια εκδήλωση διαμαρτυρίας αποφάσισε να διοργανώσει ο Δήμος Ελευσίνας, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2008 μπροστά στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στην Ελευσίνα, με τη συμμετοχή Δημάρχων της ευρύτερης περιοχής, μετά από κοινή τους σύσκεψη.
Οι αιρετοί διαμαρτύρονται για τη μη επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην περιοχή και ειδικότερα για το θέμα που έχει προκύψει με την επέκταση των ΕΛ.ΠΕ.
Στην εισήγησή του, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής, Αρ. Αρκουδάρης, ανέφερε ότι με τις ενέργειες του τελευταίου διαστήματος η Δυτική Αττική κατάφερε να κάνει το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ευρύτερα γνωστό, ενώ γνωστοποίησε την πρόθεση του, εντός του Ιουνίου, να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και να έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Δήμα σχετικά με το ΧΥΤΑ Φυλής.
Στο site της επιτροπής αγώνα (από όπου και η φωτογραφία) διαβάσαμε εδώ ότι η διαμαρτυρία θα είναι πολιτιστκή με συμμετοχή μουσικών σχημάτων, συλλόγων και πνευματικών κέντρων του Θριασίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως οι υποχόνδριοι συλλέγουν χύμα πληροφορίες γύρω από ασθένειες και φαντασιώνουν αρρώστιες, έτσι και οι «οικοχόνδριοι» καταπίνουν αμάσητο ό,τι ακούσουν για το περιβάλλον και θρηνούν για τις υπαρκτές αλλά και ανύπαρκτες καταστροφές του.
Νομίζουν πως ξέρουν τα πάντα και έχουν ήδη καταλήξει για θέματα τα οποία οι ειδικοί ακόμα θεωρούν αμφιλεγόμενα – όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η αποψίλωση των δασών.
Εντωμεταξύ οι ίδιοι αυτοί, στην προσωπική τους ζωή, δεν κάνουν τίποτα για να περιορίσουν την ρύπανση ή την παραμόρφωση.
Χτίζουν αυθαίρετα, δεν ανακυκλώνουν, πετάνε σκουπίδια παντού, οδηγούν ενεργοβόρα αυτοκίνητα και δεν σβήνουν ούτε μία λάμπα.
Το θέμα του περιβάλλοντος είναι πολύ σοβαρό για να το χειρίζεται ο κάθε αυτόκλητος τοπικός σωτήρας.
Ας το αφήσουμε στους ειδικούς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να μην προσθέτουμε ασκήμια και ρύπους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΠΕΠΠΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.