Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Απόκρυψη στοιχείων από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΔΟΥΡΓΙΚΗΣ μας έστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπο (το οποίο είδαμε και στον σημερινό ημερήσιο Τύπο αλλά και σε τοπικά portals) μαζί με έγγραφα που τεκμηριώνουν τα όσα αναφέρονται σε αυτό.
Ελευσίνα 22/05/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοφανής απόκρυψη στοιχείων
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ

Με μια πρωτοφανή του απάντηση προς τους Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θαν. Λεβέντη και του ΚΚΕ κ. Δήμου Κουμπούρη (αλλά και των Βουλευτών του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλου, Γ. Μαρίνου, Γ. Μαυρίκου καθώς και του ΛΑΟΣ κ. Βαΐτση Αποστολάτου) , ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας αρνείται να καταθέσει έγγραφα στον Βουλή που αφορούν στην αδειοδότηση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.
Στην ολιγόλογη απάντησή του ο Υπουργός διαβιβάζει προς τους Βουλευτές ενημερωτικό προς τον Υπουργό Σημείωμα του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ ΑΕ κ. Ι. Κωστόπουλου με το οποίο ο τελευταίος ζητεί από τον Υπουργό να μην παρασχεθούν τα στοιχεία που τυχόν φυλάσσονται στους φακέλους του Υπουργείου του !
Λίγες ημέρες πριν η Δ/νση Εγκατάστασης Πετρελαιοειδών του ΥΠΑΝ είχε ακολουθήσει παρελκυστική τακτική έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας προκειμένου να παράσχει ανάλογα στοιχεία με το επιχείρημα ότι απαιτείται η λήψη απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Ελευσίνας η οποία « να εξειδικεύει το πρόδηλο έννομο συμφέρον του» !
Για την εν λόγω Υπουργική Απόφαση έχει ήδη κατατεθεί από τον Δήμο Ελευσίνας Αίτηση Ακυρώσεως και Αίτηση Αναστολής στο ΣτΕ ενώ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ έχει υποβάλλει σχετική αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.
Οι Βουλευτές ζητούσαν τόσο την κατάθεση στην Βουλή εγγράφων που μνημονεύονταν σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για μονάδες του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, την αλληλογραφία κατά την τελευταία τριετία μεταξύ ΥΠΑΝ και ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του νέου σχεδίου γιγάντωσης και εδαφικής επέκτασης του διυλιστηρίου, τις πιθανές αποφάσεις αδειοδότησης που έχουν εκδοθεί από το ΥΠΑΝ την τελευταία διετία, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για χρησιμοποιηθεί ο χώρος της OWENS ως Ζώνη Ασφαλείας και να σταματήσουν οι διαρροές πετρελαιοειδών από το Διυλιστήριο στο υπέδαφος και την θάλασσα κ.α
Η ενέργεια αυτή του Υπουργού εκτός του ότι παρεμποδίζει τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλο το Εθνικό (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και ΚΥΑ ΗΠ 11764/653/16.3.06) αλλά και Ευρωπαϊκό (2003/4/ΕΚ) νομικό πλαίσιο για την πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιβάλλον .
Αποκαλύπτει την μεθοδευμένη προσπάθεια να επικρατήσει σκοτάδι στις διαδικασίες αδειοδότησης των περιβαλλοντοκτόνων για το Θριάσιο Πεδίο σχεδίων εγκατάστασης ενός νέου γιγάντιου διυλιστηρίου.

Η Συντονιστική Γραμματεία

Κάνωντας κλικ εδώ θα δείτε: την ερώτηση του Βουλευτή,
το Εισηγητικό Σημείωμα,
την απάντηση του Υπουργού,
την απάντηση του ΥΠΑΝ προς το Δημ. Συμβούλιο.
Να σημειώσουμε ότι τα ανωωτέρω είναι σε αρχείο pdf το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και χρειάζεται μικρή αναμονή ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσής σας στο internet.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/5/2008 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Το λάβαμε χθές αργά. Δεν το προσέξαμε αλλά δεν έχει σημασία. Εμείς δημοσιεύουμε ότι στέλνετε προς δημοσίευση εντός 24 ωρών.

Ανώνυμος είπε...

μας τα ζαλισατε με την επιτροπή αγώνα. είναι τόσο ανέραστοι που αντι να βλέπουν euro 2008 κάθονται και ασχολούνται με @ρχ@δι@ς. Κάθε φορά που αναφαίρομαι στην επιτροπή αγώνα δεν ξέρω γιατί με πιάνει χέσιμο. flap!!! ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ!!!!!XO XO XO!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΒΕΕ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΙΑΜΙΣΙΗΣ?ΜΗΠΩΣ Ο "ΠΑΠΠΟΥΣ"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΛΙΑ ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν κοιτάτε πληροφόρηση το ΠΣΣΕΠ ο πληθωρισμός έφθασε στο 5,2% και είναι ακόμα Ιούνης. Τι ακριβώς θα μας μείνει από την αύξηση; Η επιχείρησή μας είναι κερδοφόρα και με το πάρα πάνω, εμείς γιατί ζημιώνουμε; Σκέψου να κάναμε και δεκαήμερη γιά το 5%, θα είχαμε μπεί μέσα με το κεφάλι. Εάν ο συνδικαλιστής δεν μπορεί να προβλέπει είναι επικίνδυνος. Και το λέγαμε προσεξτε γιατί η Ευρώπη πιέζει για υψηλές αυξήσεις. Και εσύ μεγάλε εραστή 6,36 κάτσε στο καναπέ να βλέπεις το euro.....Kaι πρόσεχε μην τον λερώσεις.

Ανώνυμος είπε...

γιαυτό θα παραμείνεις βανόκλειδο...βλέπεις μακρυά γατούλη