Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Σκέψεις σχετικές με τις τελευταίες ανακοινώσεις

Από συνάδελφο λάβαμε την παρακάτω επιστολή που δημοσιεύουμε αυτούσια.
Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να δημοσιεύσετε τις παρακάτω σκέψεις μου, με σκοπό να γίνει ένα καλός διάλογος, μέσω των σχολίων, αν και φοβάμαι ότι οι υβριστές δεν θα λείψουν και για το λόγο αυτό δεν θέλω να δημοσιοποιήσω το όνομά μου.
Ο πληθωρισμός τον Μάιο έκλεισε στο 4.9% και όλοι γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός είναι τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω. Λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος πληθωρισμός της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να το προεξοφλήσει κανείς και πόσο άλλωστε κάποιοι συνδικαλιστές. Το να θριαμβολογούμε όμως, γιατί μας πήραν μόνο τα σώβρακα είναι δείγμα ανοησίας; Σκοπιμότητας; Εμπαιγμού της νοημοσύνης μας; Δεν ξέρω πάντως κάτι κακό είναι.
Θα μπορούσε να πει κάποιος «πως είναι δυνατόν να κατηγορείς κάποιους για κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει».
Απαντώ: Φυσικά ΟΧΙ. Όμως είχε δοθεί η ευκαιρία να μπει ρήτρα πληθωρισμού και απορρίφθηκε (πιθανότατα από το σύνολο των μελών του ΔΣ). Λέω όμως ότι για κάτι που είναι αποδεδειγμένα λάθος, εκ του αποτελέσματος, δεν μπορείς να παινεύεσαι.
Στο θέμα της αποχώρησης της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ από την συνεδρίαση του ΔΣ, θα παραδεχτώ ότι ήταν, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε και αιτιολογήθηκε, υπερβολική ενέργεια. Όμως από τον θόρυβο προέκυψε το «εκ παραδρομής» λάθος το οποίο ακόμα δεν έχει διορθωθεί (τουλάχιστον στο Lotus Notes). Επειδή πληρωθήκαμε με αυτή την σύμβαση και πήραμε και τα αναδρομικά υποθέτω ότι αυτή πρέπει να έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να μας κοινοποιηθεί το τελικό κείμενο; Παλιότερο γινόταν βιβλιαράκι και μας μοιραζόταν. Αν αυτό είναι δύσκολο ας μπει στον «Πυρσό» ή να μας σταλεί με email.
Τέλος στο θέμα της προϋπηρεσίας να τονίσω ότι τουλάχιστον 2 νέοι συνάδελφοι χειριστές που προσλήφθηκαν, αν και δούλευαν, τα τρία τελευταία χρόνια στα ΕΛΠΕ δεν τους έχει αναγνωριστεί προϋπηρεσία. Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο και τέλος πάντων είναι κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει το Σωματείο από το Γραφείο Προσωπικού.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο, αλλά αυτό το έχετε υπόψη σας;
Πρόστιμο στα ΕΛΠΕ από το Νομάρχη Δυτικής Αττικής

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ?
Ο ΠΕΠΠΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ?
ΟΠΩΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΕ(ΕΣΦΑΖΕ)ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟ ΚΟΥΝ?ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

Φοβάσε τους υβριστές αλλά γίνεσε ο ίδιος. Η αυξηση του πληθωρισμου δεν ακυρώνει την επιτυχια της σύμβασης, εδώ ήμαστε και εσύ μαζί μας στη νέα σύμβαση να διεκδικήσουμε την απωλεια και ακόμα παραπάνω.Μετά Χριστόν προφήτες μπορούμε όλοι να είμαστε.
Οι συμβάσεις δεν κλείνουν με το τι θέλεις, αλλά με το τι μπορείς και τι είναι διατεθιμένος να στηρίξει ο κόσμος την συγκεκριμένη στιγμή.
Όσο για την ρήτρα του πληθωρισμου,τα συνδικάτα δεν ειναι θεματοφύλακες της κυβερνητικής πολιτικής για να κινηθούν στη λογική του πληθωρισμού.
Βλέπεις το τυρί, αλλα δεν βλέπεις τη φάκα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο φίλο 12:36
Αγαπητέ φίλε το έγραψα ότι όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις ότι δεν μπορούσε να προβλεφτεί η τόσο μεγάλη άνοδος του πληθωρισμού. Σήμερα όμως που την βλέπουμε λέω ότι δεν μπορούμε να θριαμβολογούμε για κάτι το οποίο αποδεδειγμένα δεν ήταν τόσο καλό. Φανταζεσαι να ψωνίσεις ενα ζευγάρι παπούτσια 30€ που είναι μια πολύ καλή τιμή αλλά να διαπιστώσεις ότι άλλα μαγαζια πωλουν τα ίδια παπούτσια 25€ και να σου έχουν πει πριν αγοράσεις να ρίξεις μια ματιά και σε εκείνο το μαγαζί και να μην το έχεις κάνει. Εσύ πράγματι αγόρασες παπούτσια σε καλή τιμή όμως δεν μπορείς να πανυγυρίζεις διότι μπορούσες να έχεις βρεί το καλύτερο.
Το επιχείρημα περί θεματοφυλάκων της κυβερνητικής πολιτικής δεν το κατάλαβα. Απεναντίας θα έλεγα ότι η ρήτρα πληθωρισμού όταν μπαινεί είναι δείγμα ότι δεν εμπιστεύεσαι την κυβερνητική πολιτική (ή φοβάσαι διεθνείς συγκυρίες). Με την λογική σου θέλεις να πεις ότι η ΠΑΣΚΕ όταν έβαζε ρήτρα πληθωρισμού ήταν θεματοφύλακας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;. Πάντως ειλικρινά δεν κατάλαβα το επιχειρημά σου και αν θέλεις το επαναδιατυπώνεις.
Τέλος θα μου επιτρέψεις να σου ζητήσω αν είναι να υποστηρίξεις τις θέσεις του Σωματείου να μου δώσεις συνολικές απαντήσεις για όλα τα θέματα που θίγω όπως είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νέων χειριστών και της διαγραφής από το τελικό κείμενο της ΕΣΣΕ της "εκ παραδραμής" φράσης. Σε άλλη περίπτωση διατύπωσε την δική σου άποψη χωρίς να μου λές "τα συνδικάτα ..." ,"Οι συμβάσεις δεν κλείνουν με...".
Σε ευχαριστώ για τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Ππουπηρεσία.Για να ανγωρισθεί η προυπηρεσία πρέπει πρώτα να συνεδριάση το Υ.Σ.περίμενε πρώτα και μετά κάνεις την κρίση σου.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια για τις ανακοινώσεις.Δεν ειδα ούτε διάβασα σε καμμία ανακοίνωση να καταγγέλουν την κυβέρνηση ούτε για την ακρίβεια ούτε για το ασφαλιστικό μάλλον ειναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.ΔΑΚ(Ε) δεν βλέπεις τίποτα δεν ακούς τίποτα όλα πάνε καλά και οι μόνοι που φταίνε ειναι το προεδρείο????

Ανώνυμος είπε...

Ενα σχόλιο για την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ της 11-6-2008.γράφει ότι για να αποκτηθούν τα κεκτημένα έχουν γίνει απεργίες.Μπορούν να μας ενημερώσουν πόσες απεργίες έχουν κάνει από την ημέρα προσληψης τους??Εκτός από ένα ίσως δύο δεν έχουν πάνω από 20 ήμέρες έκαστος,ενώ εμείς είμαστε οι χάνοι.Ας δώσουν στοιχεία αν δεν είναι αλήθεια.οι 6 είναι βάρδια οι2 στην Ελευσίνα έμαθαν την λέξη απεργία το 2004 οι πωλητές δεν κτύπαγαν κάτρες κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

πολιτική άνοιξη κάνε τον κόπο - αν δεν βγάλεις σπυράκια - να διαβάσεις τις θέσεις της ΔΑΚΕ στην ιστοσελίδα της.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9,32 μπορεί να μην έχουμε ενημέρωση για το Υ.Σ.αλλά δεν έχουν ούτε αυτοι πού περιμένουν προαγωγή ενώ πρίν μέσα από την συνεδρίαση έπερνε τον Λουδοβίκο ο Κάρα μετά τον ενδιαφερόμενο ,ο Λουδοβίκος ενημέρωνε και αυτός τον ενδιαφερόμενο και πάει λέγοντας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΠΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ?(ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 7,55)

Ανώνυμος είπε...

TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΟΥΙΤΑ? ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ 150.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ 5ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ? ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΝΝΩΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ? ΑΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ...Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ? ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΚΕ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑ Γ. ΦΟΝΑΖΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Ο ΜΙΧΑ Ν. ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΒΕΖΥΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΖΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ... ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 150000 ΚΑΙ ΠΗΡΕ 130000 ΚΡΙΜΑ. ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ?