Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Έσπειραν ανέμους θανάτου στο Θριάσιο…28 Ιουνίου : όλοι έξω από την ΠΕΤΡΟΛΑ!

Από την Επιτροπή Αγώνα λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)&
ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Επικοινωνία : τηλ : 210-5537308-9 -10. fax: 5537220. Κιν. 6977180196 -6944306700
____________________________________________________________________________________

Έσπειραν ανέμους θανάτου στο Θριάσιο…
28 Ιουνίου : όλοι έξω από την ΠΕΤΡΟΛΑ!

Ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 3 Υπουργοί της Κυβέρνησης οι κ.κ Σουφλιάς, Φώλιας και Βουλγαράκης, αγνοώντας τις αντιδράσεις των πολιτών και των αυτοδιοικητικών φορέων του Θριάσιου, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εξέδωσαν την πρώτη άδεια για το σχέδιο γιγάντωσης και εδαφικής επέκτασης του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα .
Η δυσμενής για το περιβάλλον και την ασφάλεια του Θριάσιου πράξη των 3 Υπουργών αποτελεί θρυαλλίδα για την εξέγερση του λαού του Θριάσιου . Ήδη:
· Ο Δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ διοργανώνουν Ολονύχτια Πολιτιστική Διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ για το Σάββατο 28 Ιουνίου. Εκτός από τους κοινωνικούς φορείς του Θριάσιου στην εκδήλωση συμμετέχουν: η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτ. Αττικής , οι Δήμοι Ασπροπύργου, Μάνδρας , Μαγούλας , Μεγάρων , Νέας Περάμου , Ζεφυρίου και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτ. Αθήνας (ΑΣΔΑ) .
· Στην αυριανή του συνεδρίαση ( ώρα 8.30μμ) το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας θα αποφασίσει την υποβολή Αιτήσεων Ακυρώσεως και Αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης . Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και τα Συμβούλια όλων των Δήμων του Θριάσιου καθώς και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτ. Αττικής
Τα καταστροφικά αυτά σχέδια είναι παράνομα και παράλογα . Αντιστρατεύονται τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης του κορεσμένου βιομηχανικά και περιβαλλοντικά Θριάσιου. Εκθέτουν σε μεγαλύτερους κίνδυνους την ασφάλεια των οικισμών. Η ασφυκτική γειτνίαση των νέων μονάδων με την εγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ γίνεται πλέον θανάσιμη. Οδηγεί στο σταδιακό κλείσιμο της μη ρυπογόνου ΠΥΡΚΑΛ και στο πέταγμα στο δρόμο των εκατοντάδων εργαζομένων της .
Δυστυχώς απεδείχθη απατηλή η δημόσια συγνώμη του Πρωθυπουργού στις 16/3/2003 ενώπιον του λαού της Ελευσίνας :«Ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους της Ελευσίνας που πληρώνουν την βιομηχανική ανάπτυξη και δεσμεύομαι να αποδείξω έμπρακτα την ανάληψη της ευθύνης που βαραίνει την πολιτεία» !
Η Κυβέρνηση έσπειρε για πολλοστή φορά ανέμους θανάτου στο Θριάσιο . Τώρα ήρθε η ώρα να θερίσει τις θύελλες της εξέγερσης της κοινωνίας μας .. Όλη, πλέον, η ευθύνη δική της !

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλο τα ίδια και τα ίδια μας ζαλίσατε τα @ρχίδι@. Παπαγαλάκια της επιτροπής κατοίκων, χωρίς κατοίκους, καταντήσατε φουκαράδες διαχειριστές του BLOG-ELPE.
Αυτό που κάνετε δεν είναι ενημέρωση, είναι ασύστολη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου γκεμπελικών μεθόδων.
Λες και δεν μας απασχολούν άλλα προβλήματα, λες και μας πληρώνουν ο Αμπατζόγλου ο Αρκουδάρης και οι κολαούζοι τους.
Τραβάτε να γίνετε ωρομίσθιοι οδοκαθαριστές στον Δήμο της Ελευσίνας.
Τα λαδόχαρτα που έχετε μόνο για τις σκουπιδιάρες του Αμπατζόγλου κάνουν.
Σιγά μην περιμένει από σας ο όμιλος έργα ανάπτυξης απολιθώματα του παρελθόντος.
Εικοσιπέντε χρόνια ένα κτηματολόγιο και δυο αυτοκινητόδρομους δεν καταφέρατε να τελειώσετε παλιοαρπακτικά.
Ανίκανοι και κομπλεξικοί, βγάλτε τα κομματικά γυαλιά σας, γιατί μέχρι να φύγετε, παρέα στον μπάρμπα Στάθη και στην μικρή Ολανδέζα θα κάνετε.
Θα ξεπαγιάσετε στο ψυγείο.

Ανώνυμος είπε...

Ο σύντροφος Αμπατζόγλου δεν ήταν επικεφαλής των κινητοποιήσεων κατά των επεκτάσεων επί ημερών πετρ-όλα;
Αυτός δεν διαπραγματεύτηκε την διαχείριση των αποβλήτων της πετρ-όλα για λογαριασμό της πολυεκο;
Μόλις πήρε τη δουλειά η πολυεκο δεν ήταν που σταμάτησαν ως δια μαγείας οι κινητοποιήσεις των κατοίκων;
Δεν θυμάμαι και καλά, τι σχέση είχε ο Αμπατζόγλου με την πολυεκο;
Ιδιοκτήτης, συνιδιοκτήτης, διευθύνων σύμβουλος, νομικός σύμβουλος, τι απ’ όλα;
Κινητοποίηση στην κινητοποίηση την έκλεισε την δουλειά…. Τότε…. Τώρα τι….

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι Blog της φωνής των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η φωνή της επιτροπής αγώνα κατά των έργων στις ΒΕΕ είναι.... Δεν υπάρχει ανακοίνωση, ενημέρωση, καταγγελία που να μην αναρτάται άμεσα στο Blog. Σιγά παιδιά, μας πήραν είδηση…. Και όσες φορές γράφεται μια αντίθετη άποψη απ’ αυτή του «Αγωνιστικού Μετώπου» σπεύδουν οι γνωστοί «ανώνυμοι» να στάξουν το δηλητήριο τους στου τολμώντας να αντιταχθούν στις ανακοινώσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελευσίνα πνίγεται στα σκατά.
Πότε ο Αμπατζόγλου θα μας απαλλάξει από τις σκατορουφήχτρες;