Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Σχόλια επι των σημερινων ανακοινώσεων της ΠΑΣΚΕ και της ΕΝΙΑΙΑΣ.

Μετά την προτροπή του blog για ανακοινώσεις από τις παρατάξεις ανταποκρίθηκε η ΕΝΙΑΙΑ και η ΠΑΣΚΕ και εξέδωσαν ανακοινώσεις τις οποίες, ακολουθώντας την παράδοση που δημιουργήσαμε, θα σχολιάσουμε.
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ είναι σύντομη, προσεγμένη και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απολογητική. Τα σημεία που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι:

  1. Θεωρεί ότι η αποχώρησή από τη συνεδρίαση από το ΔΣ σε συνδυασμό με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι είχε κάποια αποτελέσματα και ως εκ τούτου υπάρχει ικανοποίηση. Εμείς έχουμε εκφράσει την άποψη ότι η αποχώρηση ήταν μάλλον υπερβολική και ότι για το μέγεθος του ατοπήματος θα αρκούσε ανακοίνωση η οποία όμως σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να περνούσε απαρατήρητη.
  2. Για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των νεοπροσληφθέντων αναφέρει ότι δεν αφορά, όπως έχει διατυπωθεί η σχετική παράγραφος μόνο του χειριστές παραγωγής, ότι το θεωρεί ξεπούλημα κατακτήσεων που έχουν επιτευχθεί με απεργιακούς αγώνες, ότι υπάρχει σκόπιμη ασάφεια που εξυπηρετεί αυθαίρετες ερμηνείες από την Διοίκηση και τέλος επισημαίνεται, αυτό που και εμείς και ο αρθρογράφος της ανάρτησης με τίτλο «Σκέψεις σχετικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις» έχει επισημάνει, ότι δηλαδή η «εκ παραδρομής» φράση δεν έχει ακόμα αφαιρεθεί από το τελικό κείμενο της ΕΣΣΕ αν και έχει ήδη κατατεθεί στην Επιθεώρηση εργασίας.
  3. Θίγεται το ζήτημα της έλλειψης ρήτρας πληθωρισμού.

Γενικά θα λέγαμε, χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε κάτι, ότι θίγονται τα θέματα που έχουν αναφερθεί στην προαναφερόμενη ανάρτηση με πιο συνδικαλιστικό τρόπο γραφής.
Η ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑΣ είναι εκτενής, συνολική και μπορεί να χαρακτηριστεί επιθετική. Δεν θα την χαρακτηρίσουμε προσεγμένη, αφού υπάρχουν λάθη που δυσκολεύουν την αποκωδικοποίησή της, τα οποία θα επισημάνουμε και πιστεύουμε ότι οι καλοί φίλοι της παράταξης που μας διαβάζουν, θα μας τα επεξηγήσουν με τα σχόλιά τους. Θα ξεκινήσουμε με μερικές γενικές επισημάνσεις:

  1. Σε όλο το κείμενο οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ χαρακτηρίζονται ως «συμμαχία».
  2. Η ΔΑΚΕ αναφέρεται ως ΔΑΚ.
  3. Η «συμμαχία» έχει ηγέτη τον Πρόεδρο της ΠΑΣΚΕ. Αυτό τουλάχιστον αφήνει ως υπονοούμενο η τελευταία παράγραφος της πρώτης σελίδας όταν αναφέρει: «Για 3 μήνες η ηγεσία της «συμμαχίας», απουσίαζαν συστηματικά (και με τις ευλογίες της Εταιρείας) από την εργασία τους, επικαλούμενοι Συνδικαλιστικές και Κανονικές Άδειες που «τους χρωστούσε λέει» η Εταιρεία τα 3 χρόνια που ήταν Προεδρείο, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση το Σωματείο. Έφτασαν να βάζουν ακόμη και θέμα ... «συνδικαλιστικής δίωξης» του πρώην προέδρου!!! την οποία βέβαια στη συνέχεια ξέχασαν, όταν έκανε αίτηση μετακίνησης από το Μαρούσι στις ΒΕΑ, (αφού είχε συμφωνήσει προηγούμενα με την Εταιρεία σαν Πρόεδρος, να μετακινηθεί το Τμήμα του από τις ΒΕΑ στο Μαρούσι!!!). Μήπως είχε την βεβαιότητα (και από πού), ότι θα είναι ισόβιος Πρόεδρος ή ότι η εταιρεία θα τον εξαιρούσε από την μετακίνηση !!;;;». Φαίνεται λοιπόν, στην παράγραφο αυτή, ότι ο πρώην Πρόεδρος Α. Αθανασόπουλος, (ο οποίος φωτογραφίζεται), είναι η ηγεσία της Συμμαχίας.

Θα προχωρήσουμε τώρα σε επιμέρους σχόλια – σκέψεις αναφέροντάς τα με την σειρά που παρουσιάζονται στο κείμενο.

  • Η ημερομηνία της ανακοίνωσης δεν είναι σημερινή. Παρόλα αυτά δεν αναφέρεται κάποιο σχόλιο για την σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είτε η χθεσινή ημερομηνία που αναγράφεται είναι γραμμένη «εκ παραδρομής», είτε ότι υπήρχε πληροφόρηση για επικείμενη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ και περίμεναν να την διαβάζουν και έκριναν ότι δεν χρήζει σχολιασμού και την εξέδωσαν σήμερα ξεχνώντας να αλλάξουν την ημερομηνία.
  • Στην τρίτη παράγραφο αναφέρεται η φράση «Επιγραμματικά αναφέρουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά». Αν το επιγραμματικά είναι μία πυκνογραμμένη σελίδα τότε πως είναι το εκτενώς;
  • Δεν εξηγείται πως προήλθε η μείωση των εξόδων του Σωματείου. Υπήρχε κακοδιαχείριση πριν; Μήπως συνέβαλε η Εταιρεία στα έσοδα, όπως πολλοί κατηγορούν το Προεδρείο;
  • Το ότι τουλάχιστον μία προεκλογική ανακοίνωση της ΝΔΣΚ έχει γραφτεί από την Διοίκηση – Εργοδοσία το είχε καταδικάσει σε προεκλογική της ανακοίνωση η ΕΝΙΑΙΑ. Οπότε ο χαρακτηρισμός «εργοδοτικοί» για μία εκ των τεσσάρων παρατάξεων που συμμετέχουν στην Εκτελεστική ήταν καθολικός. Τώρα που η ΝΔΣΚ συμμετέχει στην Εκτελεστική τι άλλαξε;
  • Το τρίτο σημείο «Αν και ψήφισαν ομόφωνα …» είναι εντελώς αόριστο. Με ποιες ενέργειες υπονόμευσαν αμφότερες οι προαναφερόμενες παρατάξεις το διεκδικητικό πλαίσιο και τις σχεδιαζόμενες απεργίες;
  • Το σημείο που αναφέρεται στις «ύβρεις» προς τον Πρόεδρο το έχουμε αναλύσει σε σχόλιό μας στην ανακοίνωση του Σωματείου (ΑΠ 235). Εδώ φαίνεται ότι υιοθετείται το επιχείρημά μας ότι οι χαρακτηρισμοί δεν ήταν χυδαίοι.
  • Αναφέρεται στην ανακοίνωση μία παράταξη που φέρει το όνομα ΠΑΣΚΕΔΑΚ η οποία ήταν το παλαιό Προεδρείο του Σωματείου. Υποθέτουμε ότι υπονοείται η «συμμαχία» ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά τότε να θυμίσουμε ότι η ΔΑΚΕ δεν ανήκε στο Προεδρείο του ΔΣ.
  • Στην παράγραφο με αριθμό 2, στη δεύτερη σελίδα της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι «Η «ηγεσία» της «συμμαχίας» έχει εκτεθεί και διαψευσθεί, με όλα όσα έχουν πει για τα παραπάνω θέματα σχετικά με την ΕΣΣΕ 2008, (οι συνάδελφοι θα δουν άμεσα αλλά και στο μέλλον τα θετικά αποτελέσματα της φετινής Συμφωνίας), αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, τις «συνδικαλιστικές τους απουσίες» και γενικά για όλες τις μέχρι τώρα επιλογές τους. Ακόμη και αυτό που εκ παραδρομής ξέφυγε στην ΕΣΣΕ (και θα αφαιρεθεί) και αφορά στις παραμονές των υπό συνταξιοδότηση συναδέλφων, τους εκθέτει.» Πως είναι δυνατόν να «έχει εκτεθεί και να έχει διαψευστεί» αλλά οι συνάδελφοι θα δουν άμεσα και στο μέλλον; Αν είχαν διαψευστεί τότε οι συνάδελφοι θα είχαν δει, αν πρόκειται να δουν τότε το σωστό είναι να εκφραστεί η πρόβλεψη ότι θα διαψευστούν.
  • Στην ίδια παράγραφο μαθαίνουμε ότι η «εκ παραδρομής» φράση δεν έχει αφαιρεθεί χωρίς να εξηγείται που οφείλεται η καθυστέρηση της μη διαγραφής της αν και έχουν περάσει περισσότερες από 10 ημέρες από τότε που διαπιστώθηκε στο σφάλμα.
  • Το «Κασσάνδρες» που αναφέρεται στην παράγραφο με αριθμό 3, ελπίζουμε ότι δεν αναφέρεται στον συνεργάτη μας με το ψευδώνυμο Κασσάνδρα γιατί σε άλλη περίπτωση τους κατηγορούμε ως συκοφάντες μιας που δεν αποδεικνύουν πότε και πως η «Κασσάνδρα» τροφοδότησε σε Εφημερίδες ψέματα και διαστρεβλωμένες θέσεις. Αν δεν συμβαίνει αυτό, δηλαδή αν αναφέρονται στο συνεργάτη μας, τότε επειδή με «βρώμικο τρόπο» αναπαράγουν ψιθύρους που ακούγονται στο κτήριο του νέου Διοικητηρίου σχετικό με την ταυτότητα του προσώπου πίσω από το ψευδώνυμο Κασσάνδρα, θα τους προτείνουμε μια αλλαγή του σήματος της παράταξης και αντί για 4 άλογα να απεικονίζονται 4 κουκούλες, όπως φαίνεται στην εικόνα την οποία επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσουν χωρίς άδεια.
  • Τέλος με λύπη διαβάσαμε ότι κατά την ΕΝΙΑΙΑ έγινε «υλοποίηση των προσλήψεων.» Όλοι μας ξέρουμε ότι οι απαιτούμενες προσλήψεις είναι πολύ περισσότερες από τις υλοποιημένες και τις αναμένουμε. Βέβαια θα δεχτούμε ότι εκ παραδρομής γράφτηκε έναντι του ορθού «υλοποίηση μέρους των απαιτούμενων προσλήψεων».

Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥΣ. ΜΙΛΙΑΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

κάθε κουκούλα αντιστιχεί σε κάθε μια απο τις παρατάξεις του κουκουλοπροεδρείου; δεν μπορώ να το καταλάβω. ενοείς ότι είναι ρουφιάνοι, γερμανοτσολιάδες,ταγματασφαλίτες,κκκ,τι σκατά είναι; μήπως οι 4 διευθυντές που "σπρώχνουν" να κάνουνε; στις κουκούλες τους χέζουν κιόλας; τι κρύβουν; την ωραία οδοντοστοιχεία τους, το λαδωμένο μούσι τους, την μακριά κόμη τους, quartetto bel canto.ΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα την ξεπεράσουμε ποτέ την ήττα σοκ από την Ενιαία.
Κουτρουβαλάμε στον κατήφορο με σπασμένα τα φρένα.
Μετά και τις σημερινές δηλώσεις Σημίτη για το φάουλ του παιντιού...
Κλάφτα Χαράλαμπε !
Είναι και αυτή η δημοσκόπηση για την καλύτερη αντιπολίτευση που μας φέρνει τρίτους πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ !
ΠΑΣΟΚ & ΠΑΣΚΕ σκ@τ@ πάμε...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙς ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΠΟΙΟΣ ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΠΕ (Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ TOM)
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

παλαιοπάσοκε κλάφτα. Καλλίτερα να πάς στην ΕΛΠΕ-ΠΑΣΚΕ (το συμπέρασμα προκύπτει μόνο του). Από κεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βήμα. Και η Τήλος 10 ώρες με το καράβι. Να περάσετε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός βάζει στοίχημα πως το πολύ μεθαυριο θα βγάλει ανακοίνωση η ΝΔΣΚ. Την μια μέρα βγάζει ανακοίνωση το Σωματείο την άλλη η ΕΝΙΑΙΑ την άλλη πρέπει η ΝΔΣΚ. Τζάμπα πληρώνεται ο Οφθαλμίδης και δεν μπορεί να βγάζει μια ανακοίνωση την ημέρα;
Λοιπόν 50 γιούρια σε όποιον θέλει ότι μέχρι την Παρασκευή θα σκάσει νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά από ΝΔΣΚ. Μάλιστα με απόδοση 10:1 βάζω στοίχημα πως θα μιλάει για ουρά της ΠΑΣΚΕ και για φτηνή αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

...τις μηχανές των volvo τις είχαν αναμμένες,είχαν βγάλει τις κουκούλες!!!, είχαν διαλέξει και τα χρώματα, μοίρασαν και τα γραφεία και περίμεναν τις υπογραφές. έλα μου ντε που πάγωσε το θέμα τους και αναγκάστηκαν να ξαναβάλουν τις κουκούλες!!! καθώς κατέβαιναν από τον 2ο , συνάντησαν τους 4 με τις κουκούλες!!! μεγάλε αναφώνησε ο MOUTOU, έχει γράψει κάτι ο Uberto Eco για αυτό; που να ξέρω απάντησε ο LOUPOU, να ρωτήσουμε τον FRANGO που είναι και διαβαστερός και έχει διαβάσει την κόλαση του DAKE...λες τώρα που μας πάγωσαν να μας ξαναδώσουν τις κουκούλες τουλάχιστον γιατί έχουμε και το μνημόσυνο στην Τήλο, πετάχτηκε ο MONAXOUS-MONAXOUS. Aφήστε ρε τις κλάψες και πάμε να συνεδριάσουμε στο FOREST CAMP τους είπε κοφτά BOUKLAS...θα τους την φτιάξουμε αλλιώς, είμαστε ή δεν είμαστε κυβέρνηση !;!;!....

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλογοσκούφης προσπαθεί να φορολογίσει τις αποζημιώσεις,οι υπουργοί εργασίας της Ε.Ε. συζητάνε γιά 65 ώρες δουλειά τον μήνα και εσείς μιλάτε για κουκούλες και μακακίες.Ακόμη πιό δύσκολες μέρες μας περιμένουν.Το πορτοφόλι αδειάζειμε μεγάλη ταχύτητα,ο πληθωρισμός έκανε άλμα στο 4,9% τον Μάιο καταγράφοντας ενα μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.Οι επιμέρους δείκτες αναμένονται ακόμη πιό αυξημένοι.Ακόμη και οι μικροαπολαύσεις αποτελούν πλέον πολυτέλεια για πολλούς εργαζόμενους και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τις στερηθούν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.
ΧΘΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ 40% ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΗ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πρόβατο δεν θέλω να σκέφτομαι καν πως θα την πέρναγα σήμερα με μισθό ΠΕΤΡΟΛΑ.
Όλοι στις ΒΕΕ το ίδιο συζητάμε.
Γι αυτό ας προσέξουν όλοι στο μέλλον.
Εγώ αυτό έχω να πω για άλλη μια φορά.
Όσο για τους πικραμένους καλό είναι να το ξεπεράσουν μια ώρα γρηγορότερα και να δουν αυτά που έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:49 τι το θελες και μου θύμισες πάλι την Τήλο.
Αυτό το παιντί μια με τους μπάφους μια με τους gay ουρά του ΣΥΡΙΖΑ μας κατάντησε.
Κόμμα μοντέλο το έκανε μπουρ...λότο.
Προσέγγιση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ:
ΤΣΙΠΡΑΣ:-Γιώργο, είμαστε και οι δυο υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων.
ΠΑΙΝΤΙ:-Ναι, είμαστε αριστεροί του κώλου!

Ανώνυμος είπε...

Για τις αποζημειώσεις κανένα πρόβλημα! Αρκεί να το ξέρω τώρα που έχω δέκα χρόνια μπροστά να κάνω την απόσβεση! Εκεί που δουλεύω μία ώρα την ημέρα θα δουλεύω μηδεν!Και τις υπόλοιπες θα λουφάρω! Ας τις κόψουν τελείως λοιπόν. Αρκεί να το ξέρω εγκαίρως!

Ανώνυμος είπε...

Κασάνδρα ενα μικπό σχόλιο για την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ.Μιλάει για κατάργηση κεκτημένων.Ήταν ναι ή οχι κεκτημένο το 4% εγγυημένο επιτόκιο στην ασφάλεια,το έκαναν 3΄35% εν μέσω καλοκαιριού.Ήταν ναι ή όχι κεκτημένο το χειρουργικό επίδομα και καταργήθηκε¨?ήταν ναι ή όχι το εκπιπτώμενο οχι στην αρχη των αποδείξεων για την εθνική ασφαλιστική και από το 2005 όταν δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την αλλαγή δεν ξέρουμε πως να εξαργυρώσουμε τις επιταγές των 1ευρώ.Αυτά προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

από πρόβατο προς μπενεα13.εσύ να τα βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ μαζί σου Βλαδίμηρε.
Πρέπει να καταλάβετε ότι εμείς δεν είμαστε παραταξιακό ή κομματικό όργανο αφού όπως βλέπεις οι μισοί μας χαρακτηρίζετε Πασόκους και οι άλλοι μισοί Νεοδημοκράτες.
Όταν αυτά που σχολιάζετε είναι τεκμηριωμένα φυσικά και τα αποδεχόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για τις αποζημειώσεις κανένα πρόβλημα! Αρκεί να το ξέρω τώρα που έχω δέκα χρόνια μπροστά να κάνω την απόσβεση! Εκεί που δουλεύω μία ώρα την ημέρα θα δουλεύω μηδεν!Και τις υπόλοιπες θα λουφάρω! Ας τις κόψουν τελείως λοιπόν. Αρκεί να το ξέρω εγκαίρως!

12 Ιούνιος 2008 2:41 μμ

Aυτό μόνο όταν συμφωνήσουμε να περάσουμε μεταξύ μας, και χέσε το ΠΣΣΕΠ να δείς πως θα τρέχουν να βρούν λύση και θα ρίχνουν μαύρο δάκρυ. Το θέμα είναι να βρούμε έξυπνες λύσεις μακρυά από τους ξεπουλημένους που μας δουλεύουν χρόνια τώρα. ΜΠΡΑΒΩ ΜΕΓΑΛΕ. Να δεις πως σφίγκουν κατι κώλ.. Ούτε ξεπουλημένες απεργίες ούτε δουλέματα, έτσι στο μουγγό, δεν χάνουμε και μεροκάματα μεγάλε.
Ας κόψουν και άλλα κεκτημένα και τα παίρνουμε πίσω με ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ. Πολύ το μαλά.. κάναμε.

Ανώνυμος είπε...

κασάνδρα δεν χρειάζετε κάποιος να τεκμηριώνει καθε φορά τα αυτονόητα.όταν έγραφες το άρθρο και σχολίασες στάθηκες πιο κριτικά στην ανακοίνωση τηε ενιαίας και προσπάθησες να δικαιολογόσεις την πασκε,όπως φαινεται γνώριζες για τα κεκτημένα που χάσαμε την προηγούμενη τριετία αλλά μούγκα,και θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι αμερόληπτος.η ταυτοτητά σας είναι γνωστή δενγνωρίζετε μόνο εσεις από μλογκ.αυτά προς το παρών.

Ανώνυμος είπε...

ρε τσοπάνη εσύ εχεις βαλει την κουκουλα του τσοπάνη,αλλος του προβατου κ.ο.κ.οιπαραταξεις ξερεις πανω κατω ποιοί ειναι αντε γιατι το εχεις παρακάνει.γραψε το ονομα σου και μετα να μιλας για κουκούλες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βλαδίμηρε,
Δες για λίγο τις πρώτες αναρτήσεις αυτού του blog. Θα διαπιστώσεις ότι τότε τα ρίχναμε στην ΠΑΣΚΕ για τις διατακτικές κτλ.
Να τονίσω για μία ακόμα φορά το να λέμε ότι χάσαμε τότε, δεν ωφελεί τόσο όσο το να λέμε προσοχή μη χάσουμε

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΥΣΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΝΑ ΓΥΡΕΥΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ. ΡΕ ΤΟ ΘΕΙΑΦΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 12-6-2007,10,31 δεν λέω να λέμε συνέχεια τι χάσαμε έχεις δικιο πρέπει να προσέχουμε να μην ξαναχάσουμε ,αλλά να καταγγέλει η Πασκε ότι άφησε τα κεκτημένα το σημερινό προεδρείο ένω οι ίδιοι ξήλωσαν αυτά που βρήκαν πάει πολύ δεν νομίζεις???λίγο κράτει χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Προς Κάκτο,Βλαδίμηρο και λοιπούς σχολιαστές:
Φίλοι "εκ παραδρομής" δεν γράφτηκε το nickname μου στο σχόλιο των 12/6/08 12:31. Όπως θα καταλάβατε η Κασσάνδρα είμαι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ. ΚΑΡΑΛΗ ΕΧΕΤΟΝ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΒΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΜΑ ?