Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Εδαφική επέκταση και γιγάντωση του Διυλιστηρίου ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επερώτηση του βουλευτή Αθ. Λεβέντη (πηγή ΑΝΑ):
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ Θ.ΛΕΒΕΝΤΗ- Εδαφική επέκταση και γιγάντωση του Διυλιστηρίου ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΚΕ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης , ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
____________
ΘΕΜΑ: Εδαφική επέκταση και γιγάντωση του Διυλιστηρίου ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)
Με την Κοινή Υπουργική σας Απόφασή με αριθμό πρωτοκόλλου 146393/3.6.2008 εγκρίνατε τους Περιβαλλοντικούς Όρους τόσο των υφιστάμενων μονάδων όσο και των σχεδιαζόμενων μονάδων εδαφικής επέκτασης και γιγάντωσης του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ αδιαφορώντας για την πάνδημη αντίδραση του Λαού του Θριάσιου Πεδίου .
Επειδή το σοβαρό αυτό θέμα απασχολεί σύσσωμη την κοινωνία του Θριάσιου η οποία ήδη προχωρά σε νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ενδιαφέρεται να ενημερωθεί, παρακαλείσθε να καταθέσετε :
  • Tα με αριθμούς 19, 22, 25, 33, 35, 36, 37, 39 (αίτηση και αντίγραφο ΜΠΕ λιμενικών έργων), 40, 41, 42, 43, 44 έγγραφα που μνημονεύονται στο «έχοντας υπόψη» της ανωτέρω απόφασης.
  • Κάθε άλλο σχετικό έγγραφο που έχει κατατεθεί από τα ΕΛΠΕ ΒΕΕ ή έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες την Δ/νση ΕΑΡΘ ή άλλες Δ/νσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά τις 3/6/08 και αφορά στο συγκεκριμένο έργο.
  • Την πράξη καταχώρησης (αν έχει εκδοθεί) της Μελέτης Ασφάλειας , όλες τις επιστημονικές αξιολογήσεις καθώς και τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών. Επίσης να κατατεθεί η σχετική αλληλογραφία μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και ΥΠΑΝ που αφορά στην Μελέτη Ασφάλειας.
  • Την άδεια εγκατάστασης (αν έχει εκδοθεί ) για το ανωτέρω έργο της επέκτασης του Διυλιστηρίου.
Ο ερωτών Βουλευτής
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι λες;

Ανώνυμος είπε...

αυτά για σήμερα

Ανώνυμος είπε...

...Τέλος έχουμε και τους εναπομείναντες αριστερούς, απολιθώματα του παρελθόντος, που συνηθισμένοι στην επαναστατική γυμναστική περασμένων δεκαετιών και μη μπορώντας να παρακολουθήσουν την δυναμική που αναπτύσσουν οι αγορές, παραπεταμένοι στα αζήτητα, το έχουν ρίξει στην… μόδα της οικολογίας μην καταλαβαίνοντας ως γνήσιοι αριστεροί, πως τις λύσεις και στα προβλήματα του περιβάλλοντος, θα τις δώσουν μόνον οι επιστήμονες που αγωνίζονται καθημερινά στα εργαστήριά τους και όχι αυτοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των αρουραίων στον Ελαιώνα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΕΑ 13. Αν υπήρχε μία πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η επέκταση της Πετρόλα ο Λάτσης δεν θα την πουλούσε. Εδω κατόρθωσε και εκτισε το THE MALL το οποίο είναι όλο αυθαίρετο παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Στα υπόλοιπα δεν απαντώ διότι είμαι Αριστερός και καμαρώνω που δεν εχω υποκεινούμενη (πχ τυπου Siemens) δυναμική...

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε πάνω στην ώρα ήρθες, τώρα που το σκάνδαλο της SIEMENS μας ταλανίζει, κάνε μου μια ανάλυση και για την οικονομική συμφωνία του ΟΤΕ με τον ΓΕΡΜΑΝΟ. Τον σύντροφο εννοώ, μην ψάχνεις κανένα Γερμανό από την Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

Τα "άλλα" στατιστικά! Τα γνήσια!

Επειδή κάποιος εδώ σχολίασε ότι αυτό δεν είναι blog της φωνής των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ αλλά της Επιτροπής Αγώνα Κατά Των Επεκτάσεων παρουσιάζω τα ….άλλα στατιστικά και τα συμπεράσματα δικά σας.
.
Σαράντα (40) αναρτήσεις έγιναν από συναδέλφους ,από 3/10/2007 έως σήμερα (39 συν μία από τον κ. Κουρεμέτη), εκ των οποίων οι δέκα εννέα (19) έγιναν από πέντε συναδέλφους επώνυμα!

ΔΗΜΟΥ :9
ΦΙΛΗΣ :4
ΠΕΠΠΑΣ Γ. :3
MΠΕΝΕΑΣ :2
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ :1

Πολοί από αυτούς πρωτοστάτησαν και στα επώνυμα σχόλια και δεν γνωρίζω αν βγήκαν και ανώνυμα η με ψευδώνυμο. Αν κρίνω εξ ιδίων......?? Διόλου απίθανο!

Δεκαπέντε (15) αναρτήσεις έγιναν με θέματα της επιτροπής αγώνα συν άλλα τόσα άρθρα εφημερίδων η άλλων sites που ανάρτησαν οι διαχειριστές με το ίδιο θέμα λέγε σύνολο τριάντα! Όσες αναρτήσεις έκαναν δηλαδή 2,500 εργαζόμενοι άλλες τόσες έκανε και μία επιτροπή τριών, πέντε, δέκα, άντε είκοσι ατόμων σου λέω εγώ. Και τι σου φταίει η επιτροπή? Αυτοί αγωνίζονται για «κάτι». Και τι σου φταίνε οι διαχειριστές? Αυτοί σου δίνουν το βήμα! Θέλεις να αγωνισθείς για κάτι? Ιδού το βήμα! Ποιος σε εμποδίζει. Το βρίσιμο του καθενός? Μα και τους «φραπεδόμαγγες» της επιτροπής τους βρίζουν αλλά αυτοί δεν σταματούν! Αυτοί δηλαδή εναντιώνονται στα συμφέροντα της εταιρίας μας με τα δικά τους επιχειρήματα και εσύ τους βρίζεις? Τα δικά μας επιχειρήματα που είναι? Τι περιμένεις να κατέβει σαν σχολιαστής η να αναρτήσει άρθρο ο πρόεδρος? Ο μεγάλος εννοώ γιατί ο δικός μας βγήκε και άκουσε και τα σχετικά του. Ε τέλος πάντων πες τι θέλεις αδερφέ μου και πάψε να βρίζεις! Αλλά και την εταιρία που έκανε λέει πολλούς διευθυντές. Πάλι βρίζεις! Έβγα και πές ότι ας πούμε καλά τους έκανε τους διευθυντές αλλά πρέπει πρώτα να έχει 100, ας πούμε, εργαζόμενους και μετά να κάνει ένα διευθυντή. Η όποιο άλλο επιχείρημα νομίζεις ότι στέκει και το οποίο να έχει βάση και να στηρίζεται σε γνώση. Τι όλο βρίζεις και βρίζεις? Στο τέλος θα τσαντιστούνε και θα τους κάνουν όλους διευθυντές και θα μείνεις μόνος σου εσύ να βρίζεις! Α! Και να δουλεύεις βέβαια! Γιατί οι διευθυντές θα πρέπει να έχουν και κάποιον να διοικούν!

3/10/2007 λοιπόν ΠΡΩΤΟΣ ανάρτησε άρθρο ο Δήμου με το ψευδώνυμο AZEOTROPO που είναι το συνώνυμο του δικού του προσωπικού blog. Από 16/11/07 άφαντος από τις αναρτήσεις και σπανίως εμφανιζόμενος στα σχόλια! Σε σαράντα μέρες εννέα αναρτήσεις και πολλά σχόλια και μετά άφαντος. (Μη μου πείτε ότι τότε είχαμε εκλογές διότι δεν με πείθετε). Απλώς με τις συμπεριφορές μας τον ξαποστείλαμε!
Δήμου, Γιάγκουρας και Μπενέας δέχθηκαν τις περισσότερες ανώνυμες επιθέσεις μέσω ειρωνικών έως και χυδαία υβριστικών σχολίων ! Ότι και να έλεγαν θα περνούσε από το κόσκινο!
Αυτοί λοιπόν που πρώτοι τόλμησαν να πουν την άποψή τους λοιδορήθηκαν και υβρίσθηκαν έως απαξίωσης και τους κάναμε παράδειγμα προς αποφυγή. Σου λέω τώρα εγώ, τι να βγώ να γράψω που θα μου την πέσουν στην ψύχρα? Και τι κάνω τελικά? Στέλνω E-mails στους διαχειριστές αν έχω να πω κάτι (τους κουκουλοφόρους κατά τα άλλα και τους έχοντες σκοπιμότητες) και προσπαθώ μέσω αυτών και διά της αφανούς οδού να περάσω τι? Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά! Εννιακόσια πενήντα επτά (957) E-mails εστάλησαν μέχρι τέλος Μαϊου στους διαχειριστές μέσα σε οκτώ μήνες από Οκτώβριο μέχρι σήμερα!!!! (275, 418, 74, 24, 18, 20(?), 21(?), 107 κατά σειρά και ανά μήνα ξεκινώντας από Οκτώβριο). Θα ήθελα να ήξερα λοιπόν τι τους γράφετε στα E-mails που δεν μπορούμε να το μάθουμε και εμείς! Και μην πει κανείς ότι συνεργάζομαι με τους διαχειριστές διότι ένα-ένα τα μάζεψα αυτά τα στοιχεία σκανάροντας το Blog από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα! Τελικά μάγκες μου σχολιαστές , επώνυμοι, ψευδώνυμοι και ανώνυμοι μάλλον το παιχνίδι παίζεται διά των Ε-mails παρασκηνιακά και εμείς καμιά τριανταριά εδώ απλώς βριζόμαστε μεταξύ μας!!! Άφαντοι οι συνδικαλιστές, άφαντοι αυτοί που θα μπορούσαν κάτι να πούν, άντε σιγά-σιγά να τα μαζεύουμε και εμείς διότι βρίσε-βρίσε στο τέλος δεν έχει και νόημα! Έλεος ρε συνάδελφοι, έλεος!!

Και δεν σημαίνει ντε και καλά πως επειδή εγώ έτσι τα βλέπω είναι και έτσι! Εγώ όπως έχουμε πεί ένας πτωχός Οργανάς είμαι.

ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Ο ΦΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλη καλά τα λές αλλά ποιός σε ακούει.Ανοιξε κάποιος ένα μπλογκ και δεν ξέρει κανείς ποιός είνα τι ρόλο παίζει και έδωσε βήμα σε μερικούς να βρίζουν όποιον θέλουν όπως θέλουν χωρίς να βγαίνουν ευθαρσώς για να υποστούν και τις συνέπειες.κότες δηλαδή.τους βόλεψε στίς εκλογες η ύπαρξη του μπλογκ έριξαν λάσπη στον ανεμιστήρα και τώρα παίρνουν τα επιχείρια.

Ανώνυμος είπε...

Πόσες φορές τα είπα!
Τι από αναρτήσεις, τι από σχόλια. Βρίσιμο στο βρίσιμο!
Είπα, δεν θα ξανασχολιάσω ανώνυμα σχόλια. Και το τηρώ.
Τι να σχολιάσω;
Κάποιος (γνωστός είναι, όλο Γιαννάκο και Γιάνναρε είναι) με χαρακτηρίζει ότι κάνω τον ψόφιο κοριό!!!
Ενώ αυτός -ο (βάλτε ότι θέλετε)μάγκας- οχυρωμένος στην ανωνυμία του ΔΕΝ κάνει τον ψόφιο κοριό.
Ανώνυμα ΔΕΝ σχολίασα ΠΟΤΕ!
Από τα γραφόμενα πολλών καταλαβαίνω και ποιός είναι.
Και του ....., που τραβάει ζόρια με εμένα και τον Δεσύλλα, και μας περιμένει, λέει, στα καμαράκια και στα control, να χορέψει μαζί μας σε ρυθμούς Rock και δεν καταλαβαίνει από τίποτε (τι να σχολιάσεις. Ας τον χαίρονται ....), αλλά και του ......., από τη μούγκα που έπεσε μόλις .......! Αυτουνού του φταίω μέχρι και γιατί ο Τσουκάτος τα πήρε από Siemens.
Εν πάση περιπτώσει -και εν κατακλείδι:
Καλά τα λέτε φίλε Κώστα και φίλε "αριστοτέλη", αλλά από τους διαχειριστές περίμενα, τουλάχιστον τιμιότητα. Αν αυτό είναι βήμα διαλόγου, τότε χάνουν οι λέξεις το νόημά τους.

Τα αποσιωπητικά μπήκαν ηθελημένα.
Γνωριζόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Φίλη και λοιποί συνδιαλεγόμενοι, αν το blog αυτό θέλουμε να είναι βήμα ΟΛΩΝ των εργαζομένων θα πρέπει να διατηρήσει το πνεύμα της ανωνυμίας του. Και εξηγούμαι: Πως είναι δυνατόν να πει κάποιος την γνώμη του επώνυμα για κάτι που θίγει καταστάσεις στο χώρο δουλειάς η και όχι, το οποίο δυνατόν να του δημιουργεί προβλήματα στην καριέρα του; Μη μου πείτε ότι τα ΕΛΠΕ είναι χώρος αγγέλων….
Έπειτα ποιος μας λέει ότι το ίδιο δεν είναι κατασκεύασμα εταιρικών για να συλλέγουν όχι απλώς πληροφορίες, ιδέες, αλλά και ΟΝΟΜΑΤΑ για εύλογους και κατανοητούς λόγους; Από ότι μας λες περισσότεροι συνδιαλέγονται με προσωπικά μηνύματα με τους συντονιστές, παρά σχολιάζουν τις αναρτήσεις. Δεν φοβούνται άρα να γίνουν γνωστοί, συνεπώς δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά ΓΛΕΙΦΟΥΝ αριστερά και δεξιά, ελπίζω να μην το θεωρήσετε βρισιά αλλά δυστυχώς εδώ η κουταμάρα υπάρχει, η σκοπιμότητα .
Αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα μπορώ να κάνω μερικά μαθήματα, ώστε να ξεφύγουμε από την κουταμάρα. Για το θέμα της ανώνυμης λάσπης η βρισιάς και αυτά στο πρόγραμμα είναι. Το θέμα είναι πόσο ευφυής είναι ο καθένας να κρατάει αυτά που πρέπει. Άνθρωποι όμως που εκτίθενται δημόσια, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα αλλιώς να σταματήσουν. Και μια επί πλέον απορία: στις συνελεύσεις μας δεν βλέπω τόσο μεγάλη ελευθερία λόγου όλοι κουμπωμένοι δείχνουν, εδώ πώς γίνονται όλοι επώνυμοι;

Υ.Γ.
Αν θέλετε να συμμετέχουμε σε αυτό το blog διατηρείστε την ανωνυμία σας, γιατί θα μείνετε μερικοί μεταξύ σας, αν και ήδη σε άσχημες σκέψεις με βάλατε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μίλησα περί ανωνυμίας η επωνυμίας, θέματα για τα οποία έχω τοποθετηθεί και τα αποδέχομαι όλα. Αν όμως είναι να βρίσω η να κάνω αυστηρή κριτική το κάνω μόνο επώνυμα και δημόσια. Ρώτα τον Θεοφίλη τον Καϊνακίδη τον Ορφανό τον Αθανασόπουλο τον Παπαδέλη και άλλους και θα σου πουν πόσο προκλητικός μπορεί να γίνω μερικές φορές. Το θεωρώ έντιμο το "καταπρόσωπο βρίσιμο" όπως είπε και ο ψευδοανώνυμος για να έχει και ο άλλος την δυνατότητα να αμυνθεί. Το ότι θα τον κρίνω και μάλιστα αυστηρά είναι δεδομένο όταν αυτός μου ζητάει να με εκπροσωπήσει επάξια και εγώ δεν το βλέπω η το αμφισβητώ. Εγώ σε ότι με αφορά έκανα ότι μου ζήτησαν για να τους στηρίξω με την μικρή δύναμή μου ή έστω με την παρουσία μου. Το θέμα πονάει όταν βρίζεις ανώνυμα και ο άλλος δεν ξέρει με ποιόν έχει να κάνει. Αποδεκτή λοιπόν και η ανωνυμία υπό τον όρο να είναι δύο φορές κόσμια. Εσύ τώρα ας πούμε γιατί δεν ξεκίνησες με την φράση «ρε δεν πα να γ-μ-θ—ς ρε φίλη εσύ και οι στατιστικές σου». Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ όταν βγαίνω ανώνυμα η ψευδώνυμα να είμαι κόσμιος. Διότι έχω δηλώσει πως και έτσι βγαίνω. Το προηγούμενο σχόλιο είχε σαν κεντρική ιδέα πως η επιτροπή αγώνα με ένα θέμα έγραψε 30 αναρτήσεις και εμείς με πολλαπλάσια θέματα γράψαμε 40 αναρτήσεις έναντι εννιακοσίων πενήντα επτά E-mails. Υπάρχουν βέβαια και τα σχόλια αλλά είναι σύντομα συνήθως απαξιωτικά και πολλάκις υβριστικά! Σαφώς και ο επώνυμος πρέπει να είναι έτοιμος για όλα αλλά επί ίσοις όροις. Επώνυμος πρός επώνυμο και ανώνυμος προς ανώνυμο. Πιό έντιμο δεν είναι? Και βγαίνω εγώ επώνυμα διότι ξέρω ότι λίγα έχουν να μου επισυνάψουν σαν μηδέποτε συνδικαλισθείς. Ο Θεοφίλης όμως, ο Αθανασόπουλος και ο Νικήτας η ο Κώτσιας τολμούν να βγούν επώνυμα με τέτοια διαδρομή που έχουν στο ενεργητικό τους και με την ύπαρξη των αντιφρονούντων ανώνυμων? Τέλος πάντων τα έχουμε εξαντλήσει αυτά τα θέματα και αυτό που μένει μετά από οκτώ μήνες είναι τα κοσμητικά του καθενός, ποιός είναι τσάτσος, παπαγαλάκι η γιουσουφάκι τίνος και όλο αυτό αφήνει μιά πικρή γεύση σαν τελική εντύπωση. Το μορφωτικό μας επίπεδο αν μπεις στο site των ΕΛΠΕ και δεις το ανθρώπινο δυναμικό είναι πολύ καλό και δεν έπρεπε οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και οι διαπροσωπικές αντιπαλότητες να μας οδηγούν σε μιά τέτοια εικόνα. Θα μπορούσε να είναι πρότυπο κοσμιότητας και στοιχειοθετημένων απόψεων αυτό το βήμα. Και δεν είναι. Η απαξίωση του συνομιλητή τον απομακρύνει τελείως από τον διάλογο και στο τέλος θα μείνει μόνο ο υβριστής να βρίζει ποιόν? Τα μούτρα του!
Επομένως αν δεν μπορείς να είσαι κόσμιος ανώνυμος μην βγαίνεις καθόλου!

Υ.Γ

Εγώ προσωπικά σε συνελεύσεις ή κοινές μαζώξεις τότε είναι που γίνομαι θρασύτατος! Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. Με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ. Και έχω πει, είπα και ξαναλέω. Γράψε όπως θέλεις. Επώνυμα, ψευδώνυμα ή ανώνυμα. Αλλά προσπάθησε να είσαι κόσμιος. Το πιό ύπουλο σφάξιμο μπορεί να γίνει και με βαμβάκι. Και τέλος τι αιχμή ήταν τώρα αυτή. Σκοπιμότητα και στην επωνυμία προσπαθούμε να βρούμε? Έλεος ρέ βανόκλειδε! Έλεος!

Κ.Φ

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους άρχισε σιγά-σιγά να αναπτύσετε ένας προβληματισμός,για το πως πρέπει να λειτουργούμαι εμείς οι απλοί θνητοί σε αυτόν τον διάλογο.Βανόκλειδο έχω την εντύπωση μόνο βανόκλειδο δεν είσαι μάλλον βλέπεις τους άλλους που το χρησιμοποιούν γιατί καριέρα και βανόκλειδο δεν πάει.