Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ

Ραγδαία εξέλιξη έχουν τα νέα στελέχη της Εταιρείας μας που προέρχονται από την Τσιμεντοβιομηχανία. Έτσι μετά την Κα. Κουτσουμάρη (που από Σύμβουλος έγινε Διευθύντρια) και ο κος Γιαννόπουλος αναβαθμίζεται σε Διευθυντή στην θέση του κου Τσούκα που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Ακούγεται μάλιστα έντονα ότι από την Διεύθυνση Προμηθειών φεύγει ο κος Φωτόπουλος (επικεφαλής της ομάδας BEST 50) και επιστρέφει στην παλιά θέση του στα ΒΕΑ.
Παράλληλα συνεχίζεται ο χορός προσλήψεων Συμβούλων. Μετά τον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας σειρά για αξιοποίηση έχει ο κλάδος των food & beverages (στα χνάρια του κου Σιάμεση, που ως γνωστόν προέρχεται από την ΜΕΤΑΞΑ ΑΕΒΕ, όπως και ο κος Κωστόπουλος) ενώ έπεται; και ο κλάδος των καλλυντικών (Johnson & Johnson) όπου επίσης έχει εργαστεί ο κος Κωστόπουλος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας πρόκειται να προσληφθεί ως Σύμβουλος Διοίκησης για θέματα εμπορίας, πρώην στέλεχος της 3Ε (Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως). Ο νέος σύμβουλος θα έχει τακτικές αποδοχές πάνω από €200,000 ετησίως. Αν σε αυτά προσθέσουμε το bonus και τις συμμετοχές στα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών Εταιρειών τότε οι αποδοχές του θα πρέπει να προσαυξηθούν κατά άλλα €100,000 τουλάχιστον. Φυσικά στο πακέτο αποδοχών υπάρχουν ακόμα πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, κινητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρυσή πιστωτική κάρτα και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
Από την άλλη, καμιά κουβέντα και πολύ περισσότερο καμία ενέργεια δεν γίνεται για την πρόσληψη Χειριστών Παραγωγής, παρόλα τα κενά που υπάρχουν και που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν παρόλο ότι προσλήφθηκαν 42 νέοι συνάδελφοι, αφού οι πραγματικές ανάγκες είναι περισσότερες από 100 άτομα, μέχρι το τέλος του 2009.
Στα άμεσα σχέδια της Διοίκησης είναι πάντως η πρόσληψη 40 περίπου τεχνολόγων κυρίως στις ΒΕΘ και προς τα τέλος του χρόνου η πρόσληψη 80 τεχνιτών Συντήρησης.
Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του (θυμίζουμε ότι ο κος Καβουλάκος είχε φέρει ως Συμβούλους την Εταιρεία McKinsey στην οποία εργαζόταν και ο κος Κωστόπουλος έφερε την Εταιρεία Booz Allen & Hamilton στην οποία και αυτός εργαζόταν πριν το 1991), με την πρόσληψη Συμβούλων αδιαφορώντας ουσιαστικά για την τύχη των Διυλιστηρίων. Φυσικά το Σωματείο ασχολείται αποκλειστικά με άλλα θέματα, όπως είναι οι εκδρομές. Γιατί αν ήταν αλλιώς τα πράγματα τότε θα βλέπαμε και κάποια ανακοίνωση που να σχολιάζει τα κατορθώματα των Συμβούλων. Η μήπως ζήτησε το Σωματείο να υποστεί κυρώσεις ο Νομικός Σύμβουλος της Εταιρείας που υπέβαλε την αίτηση – αγωγή σε αναρμόδιο δικαστήριο με αποτέλεσμα η υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει (υπόθεση που θεωρείται «βούτυρο στο ψωμί» ακόμα και για ειδικευόμενους δικηγόρους) να μας ταλαιπωρεί (Φυσικά αναφερόμαστε στην πρόσφατη περίπτωση του κτιρίου της OWENS).

Τελικά φαίνεται ότι μόνο ο Πρόεδρος που είναι και βαθύς γνώστης του ιδιωτικού τομέα δεν έχει φέρει κάποιον προηγούμενο εργοδότη του ως Σύμβουλο στα ΕΛΠΕ εκτός αν πρόκειται να δούμε ως Συμβούλους την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ολυμπιακή αφού οι δυνατότητες των ΕΛΠΕ για πρόσληψη Συμβούλων παραμένουν για την ώρα ανεξάντλητες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι χαιρετώ . Είμαι και εγώ ένας από τους νέους τεχνολόγους που αυτην την περίοδο εκπαιδεύονται στο αμφιθέατρο . Αν και πολλά είχα ακούσει για τους παχυλούς μισθούς και τα επιδόματα στα ΕΛΠΕ , αρχίζω να ανακαλύπτω πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όχι τουλάχιστον για όλες τις ειδικότητες . Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι σύμφωνα με την σύμβαση εργασίας αναγνωρίζεται εργασιακή εμπειρία μόνο αυτή που αποκτήθηκε σε διυλιστήριο η χημική βιομηχανία . Πράγμα για μένα τουλάχιστον απαράδεκτον καθώς υπάρχουν συνάδελφοι νεοπροσληφθέντες ,με 4 και χρονιά εργασίας αλλού , που μισθολογικά θα γυρίσουν σε νούμερα μισθού που κέρδιζαν το 2003 . Κατα τα αλλά η εκπαίδευσης κυλάει ομαλά και αναμένω με περιέργεια να δώ με τι κριτήρια θα μοιραστεί ο κοσμος ανάμεσα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα . Αυτά τα ολίγα