Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Απεργία στις ΒΕΘ;


Μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την Λειτουργία του σταθμού φόρτωσης των βυτιοφόρων στα ΒΕΘ σύμφωνα με επιστολή που μας απέστειλαν συνάδελφοι Θεσσαλονικείς.
Συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο 10/5 είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει ο σταθμός φόρτωσης των βυτιοφόρων και είχαν για τον λόγο αυτό κληθεί για να εργαστούν περίπου 10 συνάδελφοι. Η Διοίκηση του Διυλιστηρίου ισχυρίζεται ότι η κλήση των συναδέλφων είχε γίνει κατόπιν συνεννοήσεων με τους εργαζόμενους, τον Πρόεδρο του Σωματείου και τον κ. Καραλή την Παρασκευή 9/5. Αντιδρούσε όμως ο Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να εργαστούν για να μην χρησιμοποιηθούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Οι εργαζόμενοι τελικά δεν πήγαν να εργαστούν διότι όπως λένε πήραν εντολή από τους Οφθαλμίδη και Παπακωνσταντίνου και έτσι ο σταθμός δεν λειτούργησε.
Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν κλήση σε απολογία και οι προαναφερόμενοι συνδικαλιστές τους λένε να μην υποβάλλουν έγγραφη απολογία κάτι το οποίο φαίνεται ότι θα κάνουν. Τελικά φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου άλλα υπόσχεται στην Διοίκηση και άλλα λέει στους εργαζόμενους (ίσως κατόπιν πιέσεων από τον Παπακωνσταντίνου) και την "νύφη" θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι αφού η Διοίκηση των ΒΕΘ αναμένεται να ανακοινώσει ποινές έστω και χωρίς να έχει στα χέρια της απολογίες. Από κύκλους της Διοίκησης των ΒΕΘ κυκλοφορεί ότι ο Οφθαλμίδης για λόγους επίδειξης δύναμης θέλει να βρει τρόπο να πραγματοποιηθεί μια 24ωρη απεργία στις ΒΕΘ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Από κύκλους της Διοίκησης των ΒΕΘ"
Εσύ Κασσάνδρα ανήκεις σ'αυτούς τους κύκλους ή είσαι απλώς παπαγαλάκι τους ;;;

Ανώνυμος είπε...

Προς "ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ",

"Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου"

ΣΕ παραπεμπω στα σχολια του αρθρου:

"Αναμένοντας τις αποφάσεις της συνελέυσης των μετόχων "

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 9:34 Γίνε πιο σαφής.
Προς Ανώνυμο 9:09.
Είναι προφανές ότι δεν ανήκουμε στο χώρο της Διοίκησης οπότε μας λες παπαγαλάκι της Διοίκησης των ΒΕΘ. Γράφουμε όμως ότι το δημοσίευμα στηρίζεται σε email συναδέλφων από την Θεσαλλονίκη οπότε ουσιαστικά αυτούς κατηγορείς. Αυτό είναι δικαιωμά σου. Σκέψου λίγο πονηρότερα και ίσως υποψιαστείς γιατί οι συνάδελφοι των ΒΕΘ χρησιμοποίησαν αυτή την έκφραση στην επιστολή τους.
Φυσικά διασταυρώσαμε το γεγονός και η εντύπωση που σχηματίσαμε είναι ότι το θέμα παρουσιάζεται μέσα από την επιστολή ξερά και χωρίς περριτά σχόλια. Βέβαια την ίδια έρευνα μπορείς να κάνεις και συ γιατί όλο και κάποιος γνωστός δουλεύει στα ΒΕΘ.

Ανώνυμος είπε...

esi ti les re kassandra akomi ki an einai etsi POU DEN EINAI prepei na apergisoume iper ton sinadelfon mas i oxi?
i apla se kaiei pou exoume ofthalmidi proedro kai an mia mera xtenistei anapoda tha ton kremasoume mprossta stin pili ?

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και πρέπει να απεργήσουμε. Το ότι σχολιάζουμε ή ότι δημοσιεύουμε σχόλια συναδέλφων κατά του Προέδρου του Σωματείου ή μελών αυτού δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να στηρίζουμε το θεσμό. Εξάλλου αν δεν υπάρχει η κριτική υπάρχει αλαζονεία.
Η απεργία θα γίνει για την στήριξη των συναδέλφων.
Υ.Γ Σε παρακαλώ μην γράφεις greeklish.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία λοιπόν ΚΑΠΟΙΟΙ συνάδελφοι στέλνουν ΚΑΠΟΙΟ email και λένε ότι ΚΑΠΟΙΟΙ τους είπαν ότι θα τιμωρηθούν από τη διοίκηση. Έτσι με πληροφορίες ΚΑΠΟΙΩΝ από τη διοίκηση των ΒΕΘ θα πάμε σε ΠΙΘΑΝΗ απεργία.
Ωραίο θέμα και κατατοπιστικότατο.
Όσο για τα greeklish συνηθίζετε αλλά όπως βλέπεισ διορθώθηκα

Ανώνυμος είπε...

Πως είναι τα πραγματα bagelas αν δεν είναι ετσι όπως τα λένε εδώ?
Πρέπει να είσαι από ΒΕΘ και κάτι παραπάνω ξέρεις. Εμείς εδώ "χαμω" αν δεν μάθουμε από το blog δεν περιμένουμε να πληροφορηθούμε από αλλού. Είδες καμιά ανακοίνωση - ενημέρωση του Σωματείου έστω και για το pvc?