Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Συνάντηση νέων Μηχανικών με Δ/ντη Εκπαίδευσης


Με επιστολή που μας έστειλε συνάδελφος νεοπροσληφθείς (πριν από 20 μήνες) μηχανικός μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε χθες συνάντησή τους με τον κ. Γκαφάνη και την κα. Κουτσουμάρη παρουσία του κου Καραλή. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων αλλά στην πραγματικότητα, όπως εύστοχα σχολίασε ένας από τους παρευρισκόμενους, επρόκειτο για τυπική συγκέντρωση στα πλαίσια της επίτευξης «στόχου» ( όπως γνωρίζετε το ύψος του bonus των διευθυντών καθορίζεται από το ποσοστό επίτευξης προκαθορισμένου στόχου). Έτσι ο κ. Γκαφάνης με αφορμή κάποιες ερωτήσεις των συναδέλφων έβγαλε , όπως αρέσκεται, λογύδρια στα οποία υποστήριζε πάντα την αντίθετη άποψη συνεπικουρούμενος ενίοτε από την κα. Κουτσουμάρη. Τα συμπεράσματα των συναδέλφων συνοψίζονται στα παρακάτω:


  • Για τις χαμηλές αμοιβές τους ευθύνεται το «κακό σωματείο» διότι θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη σύμβαση.
  • Για την έλλειψη προγράμματος επιμόρφωσης, προγραμματισμού καριέρας και μικροπαροχών, ευθύνονται οι ίδιοι διότι δεν υποβάλλουν προτάσεις και όταν τις υποβάλλουν δεν τις προωθούν μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας και ότι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι ουσιαστικά ταξίδια αναψυχής.

Αξιοσημείωτες ήταν οι απόψεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τις γυναίκες εργαζόμενες και για του λόγους αποχώρησης δύο πρώην συναδέλφων όπου εμμέσως χαρακτήρισε τους παρευρισκόμενους «κλητήρες». Επίσης ότι η αποκλειστική απασχόληση μηχανικού με την εισαγωγή στοιχείων στο Excel είναι φυσικά μια «διαρκής εκπαιδευτική ρουτίνα».
Όσον αφορά τα κλιμάκια δήλωσε ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν κλιμάκια όσο είναι νέοι, διότι θα «ταβανώσουν» γρήγορα και δεν θα έχουν κίνητρα για εργασία.
Στο αιτιολογημένο παράπονο για έλλειψη ενημέρωσης από τους προϊσταμένους τους ο κ. Γκαφάνης δήλωσε ότι αυτό είναι θέση της εταιρείας αφού οι συσκέψεις ενημέρωσης είναι αφορμή για να πίνουν «καφεδάκια» και να μην εργάζονται. Οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι γρήγορα αντιλήφθηκαν το σκοπό της συνάντησης και έτσι δεν έκαναν περισσότερες ερωτήσεις αν και ζήτησαν η συνάντηση να επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο. Αυτό είναι και το μοναδικό αίτημα που έγινε δεκτό αφού κατά πάσα πιθανότητα αυξάνει τον ποσοτικό στόχο του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα ονόματα δεν είναι τυχαία. ΓΚΑΦΑΝΗΣ: όνομα και πράγμα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .
ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ ΟΛΟ ΜΕΕTINGS ΕΙΝΑΙ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙΆ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βαράτε ρε παιδιά Γκαφάνης είμαι και φαίνομαι

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις δια ροπάλου …οικειοθελείς αποχωρήσεις στην petrola, ο Γκαφάνης ήταν αυτός που λιποθύμησε στο γραφείο του στο άκουσμα του ποσού του bonus του. Μιλάμε για σκηνές απείρου κάλλους. Έτσι πορεύονται κάποιοι. Όταν έχεις ξεκινήσει και από το πολιτικό γραφείο του αείμνηστου Κουτσόγιωργα το μέλλον σου είναι προδιαγεγραμμένο και ρόδινο. Αλίμονο στο πόπολο.

Ανώνυμος είπε...

Η Κουτσουμούρα τι έλεγε?

Ανώνυμος είπε...

ρε δε μπα να γ@μηθεί το π@π@ρι....

Ανώνυμος είπε...

εμείς οι εργαζόμενοι φταίμε που δεν του κόβουμε σφαλιάρα κάθε φορά που λέει μπούρδα....έτσι για να ξεθυμαίνουμε και εμείς, και να έρχεται (μπα) στα συγκαλά του και αυτός...

Ανώνυμος είπε...

καμμια νέα πρόσληψη παιδιά?? μας είχαν πει τέλος Μάη, αλλά τίποτα ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

Αν είσαι νέος και τεχνολογικής εκπαίδευσης περίμενε. Στα επόμενα 5 χρόνια έχει τουλάχιστον 300 προσλήψεις. Φεύγουν όλοι αυτοί που είχε προσλάβει το ΠΑΣΟΚ και ο Πανωλάσκος την δεκαετία του ογδόντα. Τώρα θα το τιγγάρουν οι "άλλοι". Πλασαρίσου σωστά, γράψου και σε καμιά τοπική και κάνε άκρες με τους τοπικούς νομαρχαίους και δημαρχαίους. Εχεις μεγάλες ελπίδες όχι μόνο εσύ αλλά και οι φίλοι σου. Και κάθε μέρα εδώ να μαθαίνεις τα νέα μήπως γίνουν νύχτα οι αιτήσεις και δεν το πάρεις χαμπάρι. Κάνε αυτά που σου λέω και θα με μνημονεύεις. Και μην απελπιστείς στην πρώτη απόριψη. Έχει πολλές φάσεις το πράγμα. Θα γίνει με την μέθοδο του σαλαμιού! Και θα καρατήσει 5-6 χρόνια τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου, τεχνολογικής εκπαίδευσης είμαι κ έχουμε περάσει συνεντεύξεις πριν 2 μήνες περίπου. είχαν πει ότι τέλος Μάη θα μας ενημερώσουνε αλλά τίποτα ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

τελικά ενημερώσανε χθες! εγώ προσωπικά τον ήπια χαλαρά! το βύσμα μόνο λόγια ήταν τελικά...

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά τι άκυρη φώτο είναι αυτή !!! τι σχέση έχει με τα ΕΛΠΕ ???