Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Η ανανέωση «άνοιξε την πόρτα» του ΣΕΒ

Από το σημερινό ΒΗΜΑ αναδημοσιεύουμε το ομότιτλο άρθρο που έχει ως υπότιτλο "Στροφή σε μάνατζερ εγνωσμένης αξίας αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών" και το οποίο υπογράγει ο Α. Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ.
«Λίφτινγκ» επίκειται την Τρίτη στο διοικητικό αλλά και στο γενικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με στροφή σε μάνατζερ εγνωσμένης αξίας. Πρόεδρος του ΣΕΒ παραμένει ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος τυγχάνει σήμερα γενικότερης αποδοχής από τα μέλη του Συνδέσμου, που εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι μόνο βιομήχανοι αλλά και τραπεζίτες, κορυφαίοι «πληροφορικάριοι», επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ενεργειακές εταιρείες, της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένης, τεχνικές - κατασκευαστικές, εταιρείες διαχείρισης εφοδιασμού (logistics) και προσφάτως τα ιδιωτικά κανάλια.
Ο κ. Δασκαλόπουλος πιστώνεται τη διετή Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη ΓΣΕΕ, που σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία έφερε εργασιακή ειρήνη, καθώς επίσης και τα «νοικοκυρεμένα» οικονομικά του ίδιου του ΣΕΒ, ένα ζητούμενο επί χρόνια.
Νέα μέλη αναλαμβάνουν στο ΔΣ οι κκ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΛΠΕ, Κώστας Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralot, και Π. Κυριακόπουλος του Star Channel, ως εκπρόσωπος των ιδιωτικών καναλιών. Η παρουσία των κκ. Κωστόπουλου και Αντωνόπουλου καταδεικνύει και τις προθέσεις του Συνδέσμου για ανάδειξη νέων σε ηλικία και επιτυχημένων διευθυνόντων συμβούλων, ενώ η «γενιά των παραδοσιακών βιομηχάνων» όλο και λιγοστεύει στα όργανα.
Στο νέο ΔΣ θα συμμετέχει επίσης ο κ. Θαν. Λαβίδας της Lavipharm, ως αντιπρόεδρος πλέον από γενικός γραμματέας, ενω αναβαθμίζεται και ο κ. Αναστάσης Καλλιτσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής-Ακτωρ, ο οποίος θα εκλεγεί γενικός γραμματέας, σε αναγνώριση της δουλειάς που έκανε για το χωροταξικό. Στη θέση του ταμία αναρριχάται ο Ευθ. Βιδάλης της S&Β.
Παρά τις εκτεταμένες αλλαγές, παραμένει σε ισχυρή θέση στο ΔΣ ομάδα στελεχών που παρήγε έργο την προηγούμενη διετία, όπως ο Νίκος Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, και οι Χάρης Κυριαζής, Θ. Φέσσας, Στ. Γιαννακόπουλος, Δ. Παπαλεξόπουλος και Χρ. Τσάγκος.
Από το ΔΣ του ΣΕΒ αποχωρούν οι κκ. Ι. Ακκάς της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας, Κ. Κουκλέλης της ΕΛΒΑΛ και Π. Καβουλάκος.
Η αλλαγή φθάνει στο 25% του ΔΣ και του γενικού συμβουλίου, ενώ στο γενικό συμβούλιο εισέρχονται μεταξύ άλλων οι κκ. Αβρ. Μιζάν (ΔΕΗ), Αρ. Μπελλές (Νηρέας), Σ. Νικολάου (Ericsson), Νίκος Ντούβας (ΕΚΟ), Θ. Πολυχρονόπουλος (Polyeco) και Σ. Πούλος (Fulgor). Στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα τονίσει ότι «το άνοιγμα προς την κοινωνία θα συνεχίσει να αποτελεί τη βασική στρατηγική του ΣΕΒ».
Βασικές συνιστώσες του ανοίγματος αυτού θα είναι η υιοθέτηση ενός πιο «λαϊκού» και λιγότερο τεχνοκρατικού λόγου, ενώ θα παραμείνει ως βασική κατεύθυνση ο διάλογος με τη ΓΣΕΕ. Στον ΣΕΒ θεωρούν σημαντικό επίτευγμα την πρόσφατη συμφωνία για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη θεσμοθέτηση του μόνιμου διαλόγου εργοδοτών και εργαζομένων.
ΣΧΟΛΙΟ: Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός, ότι ενώ στην Εταιρεία δεν είδαμε κάποια αλλαγή Διοικητικής γραμμής προς το καλύτερο, απεναντίας η άποψή μας είναι ότι το καράβι (και εννοούμε τα πρώην ΕΛΔΑ) οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τον ύφαλο, ο ΣΕΒ διαπίστωσε τις ικανότητες του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και τον τοποθετεί στο ΔΣ του. Και εις ανώτερα λοιπόν κ. Κωστόπουλε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ψώνιο είσαι-και μάλιστα ολκής- ΚΑΙ @ρχ@@ια ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, και δόλιος είσαι!
Εγώ δεν απολογούμαι για κανένα.
Όποιος θέλει, βγαίνει και το κάνει μόνος του. Η κουβέντα που εγώ έκανα για τις εκδρομές, έγινε με δύο (2) συγκεκριμένα άτομα. Έναν του ψηφίου μου και έναν του Β!, και με τα παιδιά της 9200.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ @ρχ@@ια, γιατί όσοι (λίγοι) ήταν μπροστά και άκουγαν, ΚΑΝΕΙΣ δεν εξέφρασε άποψη.
Γιαυτό είσαι και δόλιος.
Βγαίνεις και πυροβολάς. Φυσικά κρυμμένος. Ποιός τα 'χασε για να τα βρεις εσύ!
Όταν αποφασίσεις να ξεκουκουλωθείς, τότε θα συζητήσουμε. Μέχρι τότε το δίκιο το έχει ο επώνυμος. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ηθική και την τάξη.
Με κλανιές αυγά δεν βάφονται, ψωνάρα, ούτε κηδεύουμε με ξένα κόλυβα.
Gege, pa nuku gege!