Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Διευκρίνηση δημοσιεύματος

Από επιστολή συναδέλφου που μας το εντόπισε έστω και καθυστερημένα θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ένα δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας στο ένθετο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της 18/5/2008 σύμφωνα με το οποίο:
ΕΛΛ.ΠΕ. Περίπου 23% έχει ενισχυθεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων τον τελευταίο μήνα (μέχρι και την 15/5) αντιδρώντας από τα χαμηλά των 8,6 ευρώ. Η τιμή για τη μετοχή διαμορφώνεται πλέον υψηλότερα των 10 ευρώ, καθώς τις προηγούμενες συνεδριάσεις φέρεται να πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αγορές λόγω της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη έφθασαν τα 97 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 77%), με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Γ. Κωστόπουλο να αποδίδει μέρος αυτής της... εκτίναξης «σε έκτακτα έσοδα 26 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΟΚΤΑ και στη θετική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών».
Τα έκτακτα αυτά έσοδα προήλθαν από την διευθέτηση Νομικής Διαφοράς με το κράτος της FYROM όταν είχε γίνει η εξαγορά του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ.
Αναλυτικότατο είναι το ρεπορτάζ που βρήκαμε στο forbes.com.
Σύμφωνα με αυτό: οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου είναι σχεδόν αμετάβλητες σε ετήσια βάση με εξαίρεση τα κέρδη από τα αποθέματα, την πτώση του δολαρίου και τα έκτακτα κέρδη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Κωστόπουλος εξήγησε στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου της εταιρείας, ότι τα θετικά αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα του αυστηρού ελέγχου του κόστους καθώς και εκτάκτων κερδών. Είπε επίσης ότι η Εταιρεία έχει εκτός από την Διυλιση και άλλες δραστηριότητες από τις οποίες και παρ' όλη την μείωση των περιθωρίων διύλισης προήλθε η αύξηση κερδών. Ακόμα είπε ότι τα καθαρά EBITDA μειώθηκαν κατά 29%. Τα έκτακτα κέρδη προέρχονται από την διευθέτηση Νομικής Διαφοράς με το κράτος της FYROM όταν είχε γίνει η εξαγορά του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κ. Κωστόπουλος υπογράμμισε: «Δεδομένου του ισχυρού μεριδίου της Εταιρείας στην ελληνική αγορά, η εταιρεία έχει συνάψει εμπορική συμφωνία με μια μεγάλη ευρωπαϊκή κατασκευαστική εταιρεία πλαστικών, για την εισαγωγή και το εμπόριο προϊόντων PVC» και ότι "η εταιρεία θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες κατά τις προσεχείς εβδομάδες".
Το παραπάνω ρεπορτάζ έχει ημερομηνία 12/5/08 ενώ η συμφωνία με την INEΟS ChlorVinyls ανακοινώθηκε στις 20/5/08 και μέχρι τότε ουδείς δημοσιογράφος είχε αναφέρει κάτι.
Τι να υποθέσουμε ότι ο κ. Κωστόπουλος άλλη ενημέρωση έκανε στους Έλληνες και άλλη στους ξένους αναλυτές, ότι δεν το κατάλαβαν σύσσωμοι οι Έλληνες αναλυτές ή ότι όλοι το έκαναν γαργάρα εκτελώντας εντολές;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ?
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ?
ΕΔΩ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

twra pou 8a ma8ete oti poulhsan tous neous synadelfous proslambanontas tous me mhdenikh proiphresiaolous,gia ena 5% aukshsh na dw ti 8a peite.poulhmeno antiprosopeutiko swmateio.

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που διαπραγματεύονταν προσλήψεις νέων συναδέλφων εντάσσοντάς τους στο 21. Και τους έπιασε ο πόνος τώρα για τους καλύπτοντες τόσα χρόνια οργανικές θέσεις. Αν θα τους αναγνωρίσει η εταιρεία 0 ή 3 ή 5 χρόνια; Για πηγαίνετε να τους ρωτήσετε; "Ρε σεις η εταιρεία, θέλει να σας προσλάβει με προϋπηρεσία 0 ή 3 ή 5 χρόνια και το σωματείο αυτό δεν το δέχεται. Ή με όλα τα χρόνια ή μην τους προσλαμβάνεις". Να δούμε τότε από που και κατά πόσον θα προλάβετε να φύγετε. Ηλίθια ανθρωπάκια! Ότι λέτε και διαδίδετε δεν σας βγαίνει και αρχίζετε να κάνετε τις βούρτσες ...πούτσ.. και τα Πατήσια Γαμ....
Χα, Χα, Χα, !!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ΧαΧαΧα Λατίνε, για να μη χαντακώσεις τους νέους συναδέλφους όπως κάναν οι άλλοι, χαντακώνεις τους νέους συναδέλφους, αρα κάνεις το ίδιο. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Αλλά και έτσι να μην είναι, από που φαίνεται από το κείμενο που δεν έχει δει κανείς; (εκτός εσένα και της εταιρείας) Αυτό το αποφασίζομεν και διατάσομεν να βγεις να το πεις στον κόσμο που σε ψήφισε να μην τους ταλαιπωρείς με εκλογές στο μέλλον δικτατορίσκο

Ανώνυμος είπε...

papara ase ta persina stafylia,pes mas gia twra.ta kekthmena einai kekthmena,anti na kerdisoume ki alla dinoume kiolas,ksypna.alla paparas eisai phres kai ena 5% kai arxises kai kserakwnwse triblaka.

Ανώνυμος είπε...

τι θα γινει με τις εκδρομες.ποιος θα τις παρακολουθει.θα περνει και εκτος εδρας.αφηστε την παλια επιτροπη ξερει καλά.

Ανώνυμος είπε...

τι θα γινει με τις εκδρομες.ποιος θα τις παρακολουθει.θα περνει και εκτος εδρας.αφηστε την παλια επιτροπη ξερει καλά.

Ανώνυμος είπε...

τι θα γινει με τις εκδρομες.ποιος θα τις παρακολουθει.θα περνει και εκτος εδρας.αφηστε την παλια επιτροπη ξερει καλά.