Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Εκδρομές

Με μία πολυσέλιδη, ασαφή όσο και ανορθόγραφη ανακοίνωση η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ι ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε συμφωνία με το ΠΣΕΕΠ (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) μας γνωστοποίησε τον νέο διαφοροποιημένο τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδρομές.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα η φετινή εκδρομή θα περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις σε ένα από 3 προεπιλεγμένα ξενοδοχεία (δύο στη Νότια Ελλάδα και ένα στην Βόρεια). Από αυτά σαφώς καλύτερο (και ακριβότερο) είναι το Aristoteles στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής το οποίο όμως διαθέτει για τα ΕΛΠΕ τα λιγότερα δωμάτια, 180 τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το χειρότερο (δεν έχει καν site στο internet) είναι το Cosmos στο Πόρτο – Χέλι Αργολίδας το οποίο διαθέτει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 270 δωμάτια και τέλος το Sunrise, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, διαθέτει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 540 δωμάτια.
Σύμφωνα με στοιχεία που καταφέραμε να συλλέξουμε και με στοιχειώδεις υπολογισμούς ο φετινός προϋπολογισμός των εκδρομών ανέρχεται σε 700,000-750,000€ και είναι αυξημένος κατά 25-30% σε σχέση με το κόστος της περσινής εκδρομής.
Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος θελήσει να παρατείνει την διαμονή του στο ξενοδοχείο η ανακοίνωση λέει πως θα καταβάλει ποσό που «θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την συμφωνία της εταιρίας» την οποία δεν μας γνωστοποιούν για να γίνει ο απαραίτητος οικογενειακός οικονομικός προϋπολογισμός. Από τις πληροφορίες μας τα κόστη είναι για το Sunrise 125-135€ την ημέρα για όλη την περίοδο, για το Cosmos 80-85€ την περίοδο Ιουλίου Αυγούστου και 60-70€ για τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Για το Aristoteles την περίοδο Ιουλίου Αυγούστου το κόστος είναι 130-140€ και για τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο το κόστος είναι 95-100€. Οι τιμές που αναφέρουμε είναι με κάθε επιφύλαξη και είναι κόστος ανά διανυκτέρευση.
Το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι εργαζόμενοι είναι προφανώς ανάλογο της συμμετοχής. Από την σύγκριση των ποσών που αναφέραμε παραπάνω είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι που θα επιλέξουν το Cosmos θα ήταν δικαιότερο να μην πληρώσουν κόστος συμμετοχής.
Το θέμα των εκδρομών αναμένεται να απασχολήσει το προσωπικό όλη την τρέχουσα εβδομάδα.
Τέλος για να τεκμηριώνουμε τα όσο γράφουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
· Με δεδομένο ότι η ανακοίνωση θα γίνει γνωστή στους περισσότερους εργαζόμενους αύριο Δευτέρα 19/5 δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μέχρι τις 23/5 να συμπληρωθεί το δελτίο συμμετοχής από αρκετούς συνάδελφους που θα πρέπει να συνεννοηθούν με τις/τους εργαζόμενους συζύγους τους και αυτες/οι με την σειρά τους με τους δικούς τους συναδέλφους και τον εργοδότη τους.
· Δεν διευκρινίζεται η παράταση που θα δοθεί στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ρεπό.
· Στη φράση της ανακοίνωσης «Κάθε εργαζόμενος πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώνει ένα δελτίο συμμετοχής» προφανώς ο συντάκτης θέλει να εννοήσει ότι ο εργαζόμενος που επιθυμεί να λάβει μέρος στην εκδρομή δεν μπορεί να συμπληρώσει περισσότερα του ενός δελτία συμμετοχής. Αυτό βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται.
· Δεν διευκρινίζεται πότε θα γίνει η τελική επιβεβαίωση της ημερομηνίας εκδρομής για κάθε εργαζόμενο που επιθυμεί, στοιχείο ιδιαίτερα ουσιώδες για τον προγραμματισμό των εργαζόμενων συζύγων.
Tα ορθογραφικά λάθη που αλιεύσαμε είναι τα παρακάτω:
· «Σε περίπτωση υπερκάλυψης των δωματίων οποιαδήποτε περίοδο θα διενεργείτε κλήρωση.» το σωστό είναι … θα διενεργείται κλήρωση.
· «Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα επιλογής ενός ξενοδοχείου και τριών εναλλακτικών ημερομηνιών το οποίο θα δηλώνετε στο Δελτίο Συμμετοχής» το σωστό είναι … θα δηλώνεται ή θα δηλώνουν.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αναλογία ξενοδοχείων Βορείας και Νότιας Ελλάδας είναι ίδια με την αναλογία των εκπροσώπων στο ΔΣ του Σωματείου. Η αναλογία δωματίων είναι όμως ίση με την αναλογία των εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Όνομα και πράγμα είσαι ρε φίλε καρφί. Και γω το ίδιο σκέφτηκα αλλά με πρόλαβες.

Ανώνυμος είπε...

πω πω ρε μάγκα μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πιό ωραίο που γράφει ο Πέτρος είναι το "...μετά άπό επίπονες προσπάθειες του Best 50...". Κιαυτό γιατί κάποιοι κάναν απλά την δουλειά τους. Και εμείς που απλά σε κάθε βάρδια κάνουμε απλά την δουλειά μας για να λειτουργούμε με ασφάλεια, με όλα τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε μέρα...Ε αυτό το παραμύθι με τους χαρτιγιακάδες "τραπεζίτες" και η αβάντα είναι εξοργιστική. Πρέπει να πάρουν extra bonus για αυτό. Ουστ κοπρίτες που κάθε μέρα έχετε την αγωνία και το άγχος μην "πέσετε"...από την καρέκλα.Πότε ρε θα προλάβει η βάρδια να προγραμματήσει την εκδρομή όταν πρέπει να "κανονίσει" και τα οφειλόμενα ρεπό; Να φύγουν οι πρωινοί το συντομότερο αφού καμμία σχέση δεν έχουν με τα εργοστάσια. Και κλάμα το Σωματείο που θα χάσει σίγουρους πελάτες. Γιατί δεν μετακομίζουν και αυτοί σιγά-σιγά...; Η Επιτροπή Αγώνα γιατί συνεχίζει να φωνάζει; Δεν ικανοποιήθηκαν με τα¨"βύσματα" που φέραν στα ΒΕΑ-ΒΕΕ; Είναι όλοι "μιλημένοϊ".Ρωτάν πότε θα γίνουν Εργοδηγοί.Είναι φοβεροί έτσι; Ας κρατάν το στόμα τους κλειστό στα Μέγαρα και στην Μάνδρα γιατί τα νέα κυκλοφορούν και θα έχουμε "σωβέ" μόλις μπουν μέσα τα αγοράκια μου. Οι πατρόνοι τους τα έχουν κανονίσει όλα. Ξέρουν απο τώρα ο καθένας σε ποιό πόστο θα πάνε. Ακόμα και λίγα μέτρα απο το σπίτι τους...Για ελάτε...Η σύμβαση ρε μάγκες γιατί δεν υπογράφεται και το κάνετε όλοι "γαργάρα";Να μην μάθουμε και εμείς τίποτα; Για τους καύσωνες το καλοκαίρι Θα πάρουν και οι πρωινοί extra bonus που θα κάνουν επίπονες προσπάθειες να έρθουν για δουλεία ή μόνο η "χλέμπα"; Κάνε κάτι ρε Σάκη!!!Τι θυμήθηκα ο Νικολόπουλος που χάθηκε; Τα ρύθμισε όλα; Κάτι ρέστα έχει και καθάρισε...Πάω να φύγω να πιάσω κανα βανόκλειδο. Άντε γειά...

Ανώνυμος είπε...

Στο Sunrise από 23/7 έως 16/8 δεν υπάρχει κωδικός (Κυττάξτε 10 με 11). Ξεχάστηκε ή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα;

Ανώνυμος είπε...

Στο Aristotelis από 26/7 έως 23/8 δεν υπάρχει κωδικός (Κυττάξτε 9 με 10). Ξεχάστηκε ή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα;

Μάλλον ισχύει το δεύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ τα σχόλια κάνεις ρε Γιάγκουρα.

Ανώνυμος είπε...

"Όπως προκύπτει και από τους πίνακες, σε ορισμένες ημερομηνίες υπάρχει περιορισμένος αριθμός δωματίων. Ως εκ τούτου προτεραιότητα από 15 Ιουλίου 2008 έως 25 Αυγούστου 2008 έχουν οι εργαζόμενοι με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας....".
Την συγκεκριμένη περίοδο δίνει ΜΟΝΟ το COSMOS. Οπότε και 'γω δεν καταλαβαίνω το νόημα της παραγράφου, (με δεδομένη την απουσία του ημερομηνιών από 23/7 έως 16/8 στο Sunrise και από 26/7 έως 23/8 στο Aristotelis).
Μη παρεξηγηθεί η επιμονή στις ημερομηνίες. Απλά, από 25/7 έως 4/8 έχω 11ήμερο.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα ίδια χθες το πρωί."Φύγαν οι παλιές" απο ΔΕΗ. Αντε να δούμε σήμερα τι μας περιμένει. Παίρνω το βανόκλειδο και φεύγω.Αντε γειά...

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται πως ο "πάλι πέσαμε..." έχει δίκιο. Δηλ. κάνανε μια δουλειά (απ' ότι φαίνεται μισή, γιατί όταν λέμε πάμε ΟΛΕΣ τις περιόδους εννοούμε ΟΛΕΣ τις περιόδους -αυτό είχαν αφήσει να εννοηθεί) και γράψανε και μια ανακοίνωση που βρίθει λαθών` θα πρέπει να τους εκθειάσει γι' αυτό;

"... για τις διακοπές των εργαζομένων με τα ποιο (πιο) κάτω ξενοδοχεία:"

... σχετικού δελτίου συμμετοχής, καθώς επίσης και να κρατούν αντίγραφο αυτής.(αυτού) εφ' όσον μιλάμε για δελτίο συμμετοχής και όχι αίτηση.

Κάθε εργαζόμενος πρέπει απαραιτήτως να συμπληρών(σ)ει ένα δελτίο συμμετοχής. Είναι Τετελεσμένος Μέλλοντας και όχι Διαρκής. Μία φορά συμπληρώνεται η αίτηση και μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία.

Συν αυτά που αναφέρουν τα παλληκάρια του παρόντος ιστολογίου, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι:
Στο BEST 50 χρείαν έχουν λεξικών και γραμματικής -και μάλιστα επειγόντως.

Αλήθεια ρε "πάλι πέσαμε ...", για πες μας. Χθες που ""Φύγαν οι παλιές" από ΔΕΗ", έβγαλε καμμιά ανακοίνωση κανένας να σας ευχαριστήσει ...που κάνατε τη δουλειά σας.
Έχουν καταντήσει αηδία με τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην είμαι άδικος, όποιος έγραψε αυτή την ανακοίνωση (ή το BEST 50 ή η Δ/νση Ι Ανθρωπίνων Πόρων & Διοικητικών Υπηρεσιών) χρείαν έχουν λεξικών και γραμματικής -και μάλιστα επειγόντως.
Αλλά πολλοί εκεί κάτω, μου φαίνεται πως βλογάν τα γένια τους.
Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς, ρε!
Όλοι χρήσιμοι είμαστε συνάδελφοι!
Φαντάζεστε να βγαίνει και μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για κάθε μονάδα ή μονάδες που "ξανασηκώνουμε" μετά από οποιαδήποτε πτώση;

Αλήθεια, οι συνάδελφοι των ψηφίων που τα 11ήμερά τους είναι μέσα στις "ανύπαρκτες" ημερομηνίες (και δεν θέλουν να πάνε στο COSMOS ή να ανταλλάξουν repo και να δουλέψουν 60ήμερο μετά) δεν θα πρέπει να τύχουν κάποιας ελαστικής μεταχείρισης;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΓΚΟΥΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
ΜΗ ΠΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ