Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Σταμάτημα της μονάδας παραγωγής PVC στις ΒΕΘ.

Πάρα πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια Χημικών στις ΒΕΘ μας έστειλαν emails σχετικά με το πιθανότατο σταμάτημα (οριστικό;) της μονάδας παραγωγής PVC. Ψάχνοντας βρήκαμε ότι τόσο η Καθημερινή όσο και το Κέρδος, η Ναυτεμπορική, ο Capital.gr, το Greekmoney.gr, o Reporter.gr, η Axiaplus.gr, το Πρώτο Θέμα online δημοσιεύουν την παρακάτω είδηση (η φωτογραφία είναι από το Πρώτο Θέμα):

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και η INEΟS ChlorVinyls υπέγραψαν συμφωνία με την οποία η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα εμπορεύεται και θα διανέμει στην Ελλάδα ρητίνες S-PVC που παράγει η INEOS.Η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην ελληνική αγορά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Διασφαλίζεται επίσης η περαιτέρω αριστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρίας και διευρύνεται η διαθεσιμότητα πρόσθετων τύπων S-PVC για διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές.
Ως μέρος της συμφωνίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους περίπου 700 χιλ. ευρώ, για την ενίσχυση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας, με στόχο την αποτελεσματική ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννη Κωστόπουλο, «πρόκειται για μια συμφωνία μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του κλάδου των πετροχημικών της επιχείρησης, η οποία θα στηρίξει και την επιχειρηματικότητα στα πολυμερή. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη της συνεργασίας με την INΕOS, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως ομίλους χημικών και με ηγετική θέση στην παραγωγή πλαστικών στην Ευρώπη.
Ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της INEOS ChlorVinyls κ. Jonathan Stewart σχολίασε:«Με ιδιαίτερη χαρά προχωράμε σε αυτή τη συμφωνία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με την οποία εξυπηρετούνται στρατηγικά σημαντικές αγορές.


Η ΙΝΕΟS ChlorVinyls με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Χλωρίου-Αλκαλικών στην Ευρώπη, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των παραγώγων χλωρίου παγκοσμίως και επίσης ηγετική θέση στην παραγωγή πολυβινυλοχλωριδίου (PVC) στην Ευρώπη. Τόσο η παραγωγή όσο και η εμπορική δραστηριότητα της αλυσίδας του PVC είναι καθετοποιημένη και περιλαμβάνει τα προϊόντα διχλωροαιθάνιο (EDC), μονομερές βινυλοχλωρίδιο (VCM), καθώς επίσης PVC Γαλακτώματος (Emulsion PVC, E-PVC) και PVC Αιωρήματος (Suspension PVC, S-PVC).
Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως ενεργειακός Όμιλος, δραστηριοποιείται στη διύλιση και εμπορία προϊόντων πετρελαίου, στα πετροχημικά, την ηλεκτροπαραγωγή και το φυσικό αέριο καθώς και σε άλλους τομείς, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ειδικότερα στα πετροχημικά, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή και εμπορία πετροχημικών προϊόντων, όπως πολυπροπυλένιο, φιλμ BOPP, PVC, αλειφατικοί διαλύτες και ανόργανα χημικά.
Οι συνάδελφοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η παραπάνω είδηση μπορεί να σημαίνει το οριστικό κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου χημικών των ΒΕΘ.Οι φόβοι τους αυτοί ενισχύθηκαν με την είδηση που ανδημοσιεύουμε αλλά έρχεται και ως συνέχεια των φημών, όπως μας αναφέρουν, που εντέχνως και από καιρό κυκλοφορούσαν από κύκλους της Διευθυνσης Χημικών ότι δηλαδή υπάεχει αδυναμία εύρεση πρώτης ύλης, ότι η λειτουργία της μονάδας επειδή είναι μικρή είναι ζημιογόνος. Μάλιστα μερικοί συνάδελφοι λένε ότι η απόφαση έχει παρθεί πριν το Πάσχα και ότι υπάρχει σχέδιο εθελουσίων αποχωρήσεων.
Αναμένουμε από το Σωματείο να μας ενημερώσει τόσο για το σοβαρό θέμα που αναφέρουμε όσο και για το θέμα του σταθμού Φόρτωσης βυτιοφόρων που έχουμε δημοσιεύσει εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bagelas ΤΙ ΛΕΣ. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΒ Η ΓΙΑ ΤΟ PVC ΔΕ ΞΕΡΩ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ το youhide.com ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ (ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΥ ΠΡΗΖΕΙ ΤΑ Rxdia) ζητωντας σου οπτικους κωδικουε επαληθευσης. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΠΩς ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΝ ΑΝΔΡΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ

Ανώνυμος είπε...

το PVC κλείνει οριστικά. Ένα από τα καλύτερα εργοστάσια. Λοιπά σχόλια θα τα πούμε ίσως αργότερα. Περιμένω από το - τα σωματείο (-α) να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα λένε ποιος διευθυντής-μηχανικός-προϊστάμενος έφτεξε κατά τη διάρκεια των χρόνων και φτάσαμε αυτό το εργοστάσιο σε κλείσιμο. Πάντως συγχαρητήρια κύριοι των διοικήσεων διαχρονικά. Οι Αμερικανοί της ESSO δούλευαν 8 εργοστάσια με μισό διοικητήριο κι εσείς με 4 εργοστάσια θέλετε 3,5 διοικητήρια φουλαρισμένα

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τέτοιο "ρεμπέλεμα" κοινώς που τα έτη μας σαν κερδοφόρα επιχείρηση είναι δυστυχώς πολύ λίγα. Μετά θα είναι υπεύθυνοι κατά τους μεν οι πλουτοκράτες, κατά τους δε οι κομουνιστές,κατά άλλους οι οικολόγοι,κλπ και τα παιδιά μας θα ψοφολογούν. Δεν είμαι κινδυνολόγος αλλά αυτά που βλέπω και ακούω με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΑ. ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΕΝΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΟΡΝΤΕ..