Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΕΛΠΕ: Υποχώρηση κερδών

Από το Euro2day διαβάσαμε την περασμένη εβδομάδα ότι:
Υποχώρηση των δημοσιευμένων καθαρών κερδών των Ελληνικών Πετρελαίων κατά 3% αναμένει για το α’ τρίμηνο η HSBC, εκτιμώντας πως θα διαμορφωθούν στα 53 εκατ. ευρώ, έναντι 55 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, αναμένει ενίσχυση των πωλήσεων κατά 40% στα 2,642 δισ. ευρώ, από 1,885 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων για το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν στις 12 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Ανάλογο δημοσιέυμα διαβάσαμε και στο Capital.gr και συγκεκριμένα:
Πτώση 22% στα καθαρά κέρδη εκτιμά η Euroxx Securities πως θα εμφανίσουν τα ΕΛΠΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008. Σύμφωνα με σχετική έκθεση της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 6 Μαΐου, τα καθαρά κέρδη του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 43 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα «καθαρά» καθαρά κέρδη (δηλαδή τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη για τις επιπτώσεις των τιμών στα αποθέματα) εκτιμάται πως θα υποχωρήσουν 56% στα 23 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) του ομίλου θα εμφανίσουν κάμψη 15%, διαμορφούμενα στα 87 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα "καθαρά" EBITDA αναμένει πτώση 33% στα 67 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx προβλέπει πως το "απαισιόδοξο" οικονομικό κλίμα συνέχισε και στο α΄ τρίμηνο να επιδρά αρνητικά στην κατανάλωση. Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα α΄τριμήνου τη Δευτέρα 12 Μαΐου.Τέλος, σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή έχει θέσει την τιμή-στόχο των 11,70 ευρώ και τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή των ΕΛΠΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ψώνιο είσαι-και μάλιστα ολκής- ΚΑΙ @ρχ@@ια ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, και δόλιος είσαι!
Εγώ δεν απολογούμαι για κανένα.
Όποιος θέλει, βγαίνει και το κάνει μόνος του. Η κουβέντα που εγώ έκανα για τις εκδρομές, έγινε με δύο (2) συγκεκριμένα άτομα. Έναν του ψηφίου μου και έναν του Β!, και με τα παιδιά της 9200.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ @ρχ@@ια, γιατί όσοι (λίγοι) ήταν μπροστά και άκουγαν, ΚΑΝΕΙΣ δεν εξέφρασε άποψη.
Γιαυτό είσαι και δόλιος.
Βγαίνεις και πυροβολάς. Φυσικά κρυμμένος. Ποιός τα 'χασε για να τα βρεις εσύ!
Όταν αποφασίσεις να ξεκουκουλωθείς, τότε θα συζητήσουμε. Μέχρι τότε το δίκιο το έχει ο επώνυμος. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ηθική και την τάξη.
Με κλανιές αυγά δεν βάφονται, ψωνάρα, ούτε κηδεύουμε με ξένα κόλυβα.
Gege, pa nuku gege!