Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Χρονογράφημα 020 (21-10-2007)

Είδαμε λοιπόν την πρώτη κοινή ανακοίνωση ΕΛΠΕ & Μotor Oil. Η ανακοίνωση (342 λέξεις) απασχόλησε, από ότι γνωρίζουμε, περισσότερους από 10 ανθρώπους επί 3 ημέρες και σπαταλήθηκαν για αυτή περισσότερες από 100 ανθρωποώρες. Η ανακοίνωση έχει προσεχθεί λέξη προς λέξη τόσο από την ηγεσία των ΕΛΠΕ (Καβουλάκος, Στράνης, Ριζάκος, Ηλιόπουλος (όσον αφορά νομικά κωλύματα), Σιάμισης) όσο και από την αντίστοιχη της Motor Oil. Οι συζητήσεις όσον αφορά το ύφος αλλά και συγκεκριμένες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύωρες. Ας σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει στα ΕΛΠΕ και υπήρχε μια αγωνία αν θα μπορέσει να δωθεί στην δημοσιότητα το Σαβατοκύριακο αφού ο κος Κοσμαδάκης της Motor Oil έλειπε στο εξωτερικό.
Διαβάστε το πρώτο από μιά σειρά άρθρων μας για τους μισθούς των διευθυντών.
Ας έρθουμε τώρα στου γρίφους η απάντηση στον γρίφο με τα πουκάμισα. Δίνουμε και την εκφώνηση.
Quiz 2.
Σε ένα συνοικιακό bar είναι τρεις φίλοι, ο κύριος Πράσινος, ο κύριος Θαλασσινός και ο κύριος Κόκκινος και πίνουν το ποτό τους. Ο ένας από αυτούς φοράει ένα κόκκινο πουκάμισο, ο άλλος ένα θαλασσί και ο τρίτος ένα πράσινο πουκάμισο.
- Δεν ξέρω αν προσέξατε ότι φοράμε πουκάμισα που το χρώμα τους είναι ίδιο με τα επίθετά μας, αλλά κανένας μας δεν φοράει το ίδιο χρώμα με το επίθετό του, είπε κάποια στιγμή ο κύριος με το θαλασσί πουκάμισο.
- Έχεις απόλυτο δίκιο είπε ο κύριος Κόκκινος κοιτάζοντας για λίγο τους φίλους του.

Τι χρώμα πουκάμισο φορούσε ο καθένας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αφού κανένας δεν φορούσε το ίδιο χρώμα πουκάμισο με το επίθετό του και ο κύριος Κόκκινος απάντησε σε αυτόν που φορούσε το θαλασσί πουκάμισο πρέπει αυτός να ήταν ο κύριος Πράσινος. Επομένως ο κύριος Κόκκινος φορούσε το πράσινο πουκάμισο και ο κύριος Θαλασσινός φορούσε κόκκινο πουκάμισο.
Το νέο quiz είναι το ακόλουθο:
Quiz 3
Έχετε 8 γλυκίσματα (ζελεδάκια) που όλα έχουν το ίδιο βάρος εκτός από ένα που είναι βαρύτερο. Υπάρχει μία ζυγαριά (παλάντζα) και σας λένε ότι όποιος καταφέρει με τις λιγότερες ζυγίσεις να βρει το βαρύτερο αυτός θα το κερδίσει.
Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός ζυγισμάτων που απαιτούνται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: