Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

ΕΛΠΕ: Συντήρηση διυλιστηρίων το 2008-2009


Διαβάσαμε από το euro2day:
Εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν 20-25 ημέρες, προγραμματίζουν για την άνοιξη του 2008 τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ παρόμοιες εργασίες θα εκτελεστούν και στο δεύτερο ήμισυ του 2009, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Πάνος Καβουλάκος, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες επέκτασης της δυναμικότητας στην συγκεκριμένη μονάδα, θα αυξήσουν την παραγωγή βενζίνης κατά 50% και diesel κατά 30%.
Η επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 1 δισ. ευρώ που σχεδιάζει η εταιρεία για αναβαθμίσεις των διυλιστηρίων της την πενταετία μέχρι το 2011.
Όσον αφορά το διυλιστήριο της Ελευσίνας, οι σχετικές εργασίες θα κοστίσουν περίπου 850 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθούν το 2010.
”Εκτιμούμε πως από την Ελευσίνα μόνο θα προστεθούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων”, σημείωσε ο κ. Καβουλάκος. Επίσης, σχεδιάζονται εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το α’ εξάμηνο του 2009 και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Καβουλάκος.
Βέβαια θα θέλαμε μια εταιρική ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στο Λονδίνο του κ. Καβουλάκου και για συμφωνίες που τυχόν έκλεισε. Να θυμίσουμε ότι στο θέμα είχαμε αναφερθεί πριν από 3 ημέρες (δες σχετικό άρθρο)
Επίσης να ζητήσουμε από την Ναυτεμπορική να διορθώσει διότι για το ίδιο θέμα αναφέρει τον κ. Καβουλάκο ώς Καβελάκο (δες εδώ).
Τέλος να ένημερώσουμε τον κ. Καβουλάκο ότι ουδέποτε εργασίες συντήρησης στον Ασπρόπυργο (μεγάλο shut down) δεν έχει διαρκέσει λιγότερο από 6 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: