Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Πλησιάζουν οι εκλογές στο σωματείο


Το ότι πλησιάζουν οι Σωματειακές εκλογές είναι πλέον ολοφάνερο. Κάθε μέρα έχουμε ανακοινώσεις για ολομέλειες συνδικαλιστικών παρατάξεων, καταγγελίες, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου. Σήμερα λοιπόν είδαμε ένα βαρύγδουπο και επαναστατικό Δελτίο Τύπου από το ΠΣΕΕΠ και μια απάντηση της Εταιρείας εντός μιας ώρας. Το θέμα: αν στην ονομαστική εορτή μπορεί ο εργαζόμενος βάρδιας να "κολλήσει" ρεπό! Βέβαια το ΠΣΕΕΠ θίχτηκε (και καλά έκανε) διότι το Σωματείο του Δεληγιάννη ισχυρίστηκε ότι έκανε κάποια ρύθμιση με την Διοίκηση κατά την συνάντηση όλων των Σωματείων μαζί της με θέμα την ενημέρωση επί του νέου συστήματος αξιολογήσεων το οποίο παρεμπιπτόντως ο κος Δεληγιάννης (μετά από πολύωρη μελέτη που έκανε και την λεπτομερή παρουσίαση που είχε από την διοίκηση) το βρίσκει βελτιωμένο. Τρίχες. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα με τα οποία το ΠΣΕΕΠ πρέπει να κοντραριστεί με την Διοίκηση.
Προσλήψεις
Που βρίσκεται το θέμα των προσλήψεων; Τι κάνουμε μετά την 24 προειδοποιητική απεργία;
Διαφάνεια
Τι κρύβεται πίσω από την απομάκρυνση Κοντάκου; Γιατί δεν μας παρουσιάζονται τα στοιχεία για τον συνάδελφο Ζαφειρόπουλο όπως είχε γίνει στο παρελθόν με άλλους συναδέλφους; Ποιό είναι το "σχέδιο της Διοίκησης για την άλωση των εργασιακών σχέσεων" που αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου και πως σχετίζεται αυτό με "την πρώτη απόπειρα της Διοίκησης να παρέμβει στα συνδικαλιστικά δρώμενα"
Αξιοκρατία
Τι συμβαίνει με τις αθρόες προσλήψεις στελεχών (σε σχεδόν καθημερινή βάση) και γιατί το ΠΣΕΕΠ δεν φωνάζει για την απαξίωση των εργαζομένων.
Σύντομα συνάδελφοι θα έρθουν στα χέρια μας ιδρυτικές διακυρήξεις παρατάξεων και διάφοροι εργατοπατέρες θα μας χαμογελάσουν και θα μας ζητήσουν την ψήφο μας. Ρωτήστε τους όταν μιλάνε και λένε ότι κάποιοι, κάπου, κάποτε ... τι εννοούν

Δεν υπάρχουν σχόλια: