Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

Από την επιτροπή αγώνα κατα των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (Πρώην ΠΕΤΡΟΛ) και των μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβδουργικής λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου που δημοσιεύουμε χωρίς να συμφωνούμε με το περιεχόμενό του. Θα ήταν όμως ανήθικο για εμας να αποσιωπούσαμε αυτή την επιστολή και να μην την δημοσιευσαμε γιατί απλά διαφωνούμε με το περιεχόμενό της όπως ακριβώς δηλαδή κάνει η Διοιήκηση η οποία φιμώνει (ή νομίζει ότι το καταφέρνει) το blog των εργαζομένων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)
& ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Επικοινωνία : τηλ : 210-5537278 & 210-5537308-9 fax: 210-5537222 & 5537220.
Email: epitropiagona@gmail.com
………………………………………………………………………………………………………………
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ελευσίνα 15 /10 /2007

Η επιστροφή στον εργασιακό και περιβαλλοντικό μεσαίωνα
του «καθεστώτος ΠΕΤΡΟΛΑ» δεν θα περάσει !

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ χαιρετίζει την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ με βασικό αίτημα την κάλυψη των πάγιων αναγκών σε προσωπικό που χρονίζει ανεπίτρεπτα και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση των όμορων οικισμών τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στην Ελευσίνα και την Μάνδρα .

Είναι ανεπίτρεπτη η παράδοση του κρίσιμου τομέα της συντήρησης των εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα στελεχωμένα με περιστασιακό, ανειδίκευτο, χαμηλόμισθο προσωπικό.

Οι αλλεπάλληλες διαρροές Υδρόθειου, όσα από τα συχνά ατυχήματα δημοσιοποιούνται (ο τραυματισμός 5 εργαζομένων στην Πάχη στις 28/11/2005, το πλέον πρόσφατο θανατηφόρο στην ΠΕΤΡΟΛΑ στις 17/11/2006, η διαρροή Υγραερίου στις 29/11/2006 στην Θεσσαλονίκη κ.α ) αλλά και οι συνεχείς δυσοσμίες στους οικισμούς επιβεβαιώνουν τις βαθύτατες ανησυχίες των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων. Δύσκολα μπορεί να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι
Καθώς η αφρόκρεμα των στελεχών του Ομίλου Λάτση καταλαμβάνει σταθερά την Διοικητική πυραμίδα των ΕΛΠΕ, υπό τις ευλογίες του σκόπιμα απαθούς Δημοσίου, ο κίνδυνος της επιστροφής στον εργασιακό αλλά και περιβαλλοντικό μεσαίωνα του «καθεστώτος ΠΕΤΡΟΛΑ» είναι ορατός καθώς το 2008 πλησιάζει…

Οι μνήμες της τραγωδίας του Σεπτεμβρίου του 1992 με τους 15 νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες , τα σαραβαλάκια ασθενοφόρα , την κατατρομοκράτηση μιας ολόκληρης πόλης από το ωστικό κύμα, δεν σβήνονται ούτε με την αλλαγή του ονόματος ούτε με τα παραπλανητικά κερδοφόρα «πράσινα οράματα» της ακριβοπληρωμένης «ιντελιγκέντσιας » στελεχών .

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα Διυλιστήρια, εκθέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα, δουλεύουν σε μια από την φύση της ρυπογόνα αλλά και επικίνδυνη (υπαγόμενη στην SEVESO II) δραστηριότητα, στην οποία οι πολιτικοοικονομικές θεωρίες του κ. Χριστοδούλου περί μείωσης του εργασιακού κόστους όχι μόνο είναι απαράδεκτες αλλά μπορούν να αποβούν και καταστροφικές .

Όταν δεν αναπληρώνεται το προσωπικό που συνταξιοδοτείται, όταν ο κρίσιμος τομέας την ασφάλειας υποκοστολογείται, όταν η μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης λειτουργεί για 1,5 μήνα πέραν του ορίου της , όταν το 2005 ο σποραδικός έλεγχος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος διαπιστώνει την παραβίαση 4 περιβαλλοντικών όρων, όταν από το 2004 η ΠΕΤΡΟΛΑ διαρρέει τόνους πετρελαιοειδών μπροστά στην ακτή της ΠΥΡΚΑΛ τα οποία συλλέγονται με αντλίες, όταν εντέχνως δημιουργούνται φρούδες προσδοκίες σε ανέργους για πρόσληψη στο μελλοντικό …Πράσινο Αιολικό Πάρκο της Ελευσίνας (!) με την ελπίδα μήπως και μετατραπούν σε παπαγαλάκια της πιο ανεδαφικής και εντάσεως κεφαλαίου γιγάντωσης διυλιστηρίου όλων των εποχών, τότε όλοι πρέπει να ανησυχούμε .
Η γιγάντωση του διυλιστηρίου της πρώην Πετρόλα θα αυξήσει τους κινδύνους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους του Θριασίου.

Οι κ.κ Χριστοδούλου και Καβουλάκος είναι πλήρως αποστασιοποιημένοι από τα μηνύματα των καιρών. Παραμένουν εντεταλμένοι στο βασικό τους όραμα: να παραδώσουν το 2008 το management του Ομίλου στην Paneuropean Oil and Industrial Holdings με συμπιεσμένο το εργασιακό κόστος και την άδεια γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ στο χέρι. Τίποτα από τα δυο δεν θα πετύχουν! Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες …
Καλούμε τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ καί ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ να μην αδειοδοτήσουν τα καταστροφικά σχέδια για την γιγάντωση του διυλιστηρίου και να υποχρεώσουν τα ΕΛΠΕ για την ενίσχυση της ασφάλειας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα .


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: