Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΕΛΠΕ: Κινητοποιήσεις για προσλήψεις - μισθολογικό


Απο το euro2day αντιγράφουμε την κα Χρύσα Λιάγγου :
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου προανήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο.
Βασικό αίτημα της απεργίας είναι η άμεση πρόσληψη προσωπικού, τουλάχιστον 250 ατόμων, που η διοίκηση έχει αποφασίσει να προσλάβει εδώ και τρία χρόνια χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υλοποιήσει την απόφασή της.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Σωματείου, οι ανάγκες για προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες, γιατί σε ετήσια βάση συνταξιοδοτούνται περίπου 100 εργαζόμενοι σε κάθε διυλιστήριο χωρίς να γίνεται αντικατάσταση και αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων.
Το Σωματείο στράφηκε κατά των όσων υποστήριξε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Τ. Χριστοδούλου σε συνέντευξη στην ”Καθημερινή της Κυριακής”, περί διαφορετικού μισθολογικού κλιμακίου στους νεοπροσλαμβανομένους και περί υψηλών αμοιβών σε αυτήν την κατηγορία εργαζομένων.
Το Σωματείο υποστηρίζει ότι το εργασιακό κόστος στα διυλιστήρια δεν είναι υψηλό, τάσσεται κατά της πρότασης για διαφορετικό μισθολόγιο και προειδοποιεί για συνέχιση απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιχειρηθεί να επιβληθεί.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα του μειωμένου μισθολογίου στους νεοπροσλαμβανομένους είχε τεθεί για πρώτη φορά από τη διοίκηση του ομίλου πριν από δύο χρόνια και αποσύρθηκε εξαιτίας της αντίδρασης των εργαζομένων.
Στη συνέντευξη που δόθηκε πριν από λίγο, η διοίκηση του Σωματείου τάχθηκε υπέρ της νέας επένδυσης στην Ελευσίνα, σημείωσε ότι έχει καθυστερήσει και υποστήριξε ότι οποιοδήποτε διυλιστήριο δεν προχωρήσει σε αναβάθμιση είναι καταδικασμένο σε μια πενταετία να κλείσει.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι από την απεργία της Δευτέρας θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την ίδια μέρα, καθώς τα τρία διυλιστήρια των ΕΛΠΕ που θα είναι κλειστά καλύπτουν τα 3/4 των συνολικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: