Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΑΠΕΡΓΙΑ



Δεν προλαβαίνουμε να πούμε μια καλή κουβέντα και αμέσως να διαψευσθούμε Είπαμε λοιπόν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο ΠΣΕΕΠ για την συνέντευξη τύπου (όπου δανείστηκε τα επιχειρήματά μας) καθώς και για το εξώδικο αναγγελίας της απεργίας. Όμως αυτή η σημερινή ανακοίνωση τι θέλει να πει; Ποιες είναι οι φιλολογίες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με την απεργία; Ποιοι είναι οι «εμπνευστές» αυτών των σεναρίων και τα εργοδοτικά παπαγαλάκια; Αν δεν μπορείτε να τα πείτε συνάδελφοι στείλτε τα σε μας και θα τα δημοσιεύσουμε ή ακόμα πιο απλά, αν φοβάστε, γράψτε ένα ανώνυμο σχόλιο (το blog είμαστε σίγουροι ότι το διαβάζετε όπως και πολλοί συνάδελφοι όπως βλέπετε από τις επισκέψεις).
Προχωράμε στην ανακοίνωση της Εταιρείας: Τι σημαίνει το πρωτοβουλία της Διοίκησης και είναι γραμμένο με bold φόντο; Δεν ντρέπεστε κύριοι της Διοίκησης όταν λέτε ότι για τις προσλήψεις που το ΔΣ της Εταιρείας ενέκρινε πριν από ένα χρόνο βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν, υπό όρους, στο τέλος του επόμενου χρόνου. Δηλώνετε ότι είστε βλάκες όταν ρωτάτε στο τέλος ποιος είναι ο λόγος της απεργίας;
Διαβάστε λοιπόν κύριοι της Διοίκησης σε δυο γραμμές γιατί γίνεται η προειδοποιητική απεργία:
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ
Φυσικά και τα πάντα δεν είναι οι δείκτες γιατί όταν θα γίνει το ατύχημα εσείς θα είστε οι δακτυλοδεικτούμενοι.
Τι θέλετε να πείτε κ. Δελληγιάνη στην ανακοίνωσή σας. Από ποιον δεν σας δόθηκε ο χρόνος για την προκήρυξη της απεργίας. Γιατί δεν τον πήρατε μόνος σας. Το θέμα είναι γνωστό τουλάχιστον εδώ και 2 εβδομάδες. Τι σημαίνει η φράση "... για τον τρόπο και τον χρόνο των απεργιακών κινητοποιήσεων" δεν καταλαβαίνουμε τον τρόπο της απεργίας. Τέλος ποια είναι τα άλλα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και ως εκ τούτου πρέπει να έχουμε αποθέματα αγωνιστικότητας και για ποιες προσωπικές διαφορές και βιαστικές κινήσεις εντυπωσιασμού μιλάτε. Καταλαβαίνετε ότι η τελευταία σας πρόταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωσή σας ότι "με λύπη και προβληματισμό, σας ενημερώνουμε ότι δεν συμμετέχουμε στην απεργία στις 15/10/2007". Σταματήστε πια την ξύλινη γλώσσα των παλαιοκομματικών του '80 και μπείτε στον εικοστό πρώτο αιώνα αν μπορείτε.
Τέλος αυτή η ανακοίνωση του ΠΣΠ-ΕΛΠΕ.
Κύριοι αν το ΔΣ συνεδριάζει και δεν μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους μέλη του μία κατεύθυνση για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η συμμετοχή σε μία απεργία ΄τότε καλύτερο είναι να μην υπάρχει αυτό το ΔΣ και αυτό το Σωματείο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: