Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση που ακολουθεί μας στάλθηκε από την "ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ." ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ και επειδή είναι αυτή που κυκλοφόρησε ήδη με τα email την δημοσιελυουμε διότι είμαστε σίγουροι ότι ανήκει στην παράταξη και δεν είναι προβοκάτσια.

30.10.2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, οι
Μια σειρά από γεγονότα των τελευταίων ημερών φαινομενικά μεταξύ τους ασύνδετα, σχετίζονται αρκετά..
Η δήλωση του κ. Χριστοδούλου στην «Καθημερινή», ότι η πολιτική των διακρίσεων και η ανατροπή της μέχρι τώρα υφιστάμενης Ε.Σ.Σ.Ε, συνεχίζει να είναι στις προτεραιότητες του, και θα επανέλθει ακόμα εντονότερα σ΄ αυτή την λογική ,που τα προηγούμενα χρόνια δεν του προέκυψε…. Κάνει όμως αναφορά ο κ. Χριστοδούλου και σε… συνδικαλιστές που επιχειρούν να κάνουν «συνδιοίκηση»!!
Εμείς κατηγορούμε ευθέως την Διοίκηση ότι επιχειρεί να κάνει συνδικαλισμό!!Βεβαίως πάντα υπάρχουν «συνδικαλιστές» που διεκδικούν ένα τέτοιο ρόλο και βεβαίως κατά καιρούς άσκησαν συνδιοίκηση, όμως όλοι αυτοί είναι δικά τους μπουμπούκια, οι ίδιες οι διοικήσεις των ΕΛΠΕ τους παραχωρούν τέτοια δικαιώματα, για να μπορούν να τους χειραγωγούν και να κάνουν μέσα απ’ αυτούς συνδικαλισμό.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και αυτή η διοίκηση, όπως και οι προηγούμενες, τους πρώτους διευθυντές που διόρισε, ήταν οι εκλεκτοί της από το Δ.Σ. του σωματείου και όσους δεν μπόρεσε να τους φτάσει τόσο ψηλά, τους παραχώρησε σαν φέουδα υπηρεσιακούς τομείς, που εξέθρεψαν και συντηρήσαν διάφορα «φαινόμενα»,τα οποία ανέχονταν, χωρίς κανένα έλεγχο, με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε Σ.Δ.Ο.Ε. και εισαγγελείς μέσα στα ΕΛΠΕ.
Ποιος άλλος λοιπόν θέλει να κάνει συνδιοίκηση πέρα απ’ όσους η ίδια η εταιρεία ανέχεται-στηρίζει; με στόχο να παρεμβαίνει και να συνδιοικεί μαζί τους και το Σωματείο, ή να τους χρησιμοποιεί για πίεση και χειραγώγηση όποιων εργαζόμενων μπορεί;
Συναδέλφισσες, οι
Μέσα σε αυτό το κλίμα, χαιρετίζουμε την απόφαση των συναδέλφων μελών του εναπομείναντος Σωματείου της Ελευσίνας, για την κατάργηση του και την επιθυμία τους να εγγραφούν στο Π.Σ.Ε.Ε.Π. Καλοδεχούμενοι για εμάς θα ήταν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από τα άλλα Σωματεία, για την καλύτερη και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της δράσης μας. Ωστόσο, ας απαντήσει η ίδια η συνδικαλιστική ηγεσία του σωματείου της Ελευσίνας, γιατί τώρα και όχι από πολύ νωρίτερα αυτή η σωστή κατά τα άλλα επιλογή τους και πόσο σχετίζεται η απόφαση τους, με τα δικά τους βολέματα, όπως περιγράψαμε παραπάνω. Προκαλεί η «ιδιαίτερη» (και παράνομη) μεταχείριση από την Εταιρεία, του σ. Α. Νικολόπουλου (πρώην προέδρου του σωματείου της Ελευσίνας), ο οποίος έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να έχει συνταξιοδοτηθεί !!! Σε κάθε περίπτωση όμως το Σωματείο πρέπει να ανοίξει μέτωπο σύγκρουσης με την εταιρεία και όχι να κάνει κυρίαρχο θέμα αν θα εγγράψει τον εν λόγω συνάδελφο στη δύναμή του. Και δεν είναι και ο μόνος, δυστυχώς!! Εξ’ άλλου, μια προσφυγή στο πρωτοδικείο του δίνει έτσι κι’ αλλιώς την δυνατότητα εγγραφής. Ας το καταλάβουμε όλοι. Δεν είναι το Σωματείο που προσλαμβάνει και απολύει, αλλά η εταιρεία. Και με την εταιρεία είναι που πρέπει να συγκρουστούμε. Ας αναρωτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ποιος και γιατί κρατούσε και κρατά ακόμα στα άλλα Σωματεία τόσους συναδέλφους μακριά απ’ τον ενωμένο αγώνα μας, σ’ ένα ενιαίο συνδικάτο που είναι το μόνο που μπορεί να καθορίσει είτε το θέλουμε είτε όχι, τις εξελίξεις στα ΕΛ.ΠΕ;
Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχεται και το νέο(;) σύστημα αξιολόγησης!! Η εταιρεία μας το παρουσιάζει σαν σπουδαίο, δίκαιο και αξιοκρατικό !!; Κατηγορώντας τώρα το προηγούμενο!! Ναι !! αυτό που υπερασπιζόντουσαν μέχρι εχτές και που χαντάκωσαν κόσμο για να το επιβάλουν. Μα είναι δυνατόν να μπορέσει να λειτουργήσει αξιοκρατικά ή ορθολογικά, όταν δεν υπάρχουν περιγραφές εργασίας, για όλες τις ειδικότητες, τις θέσεις, τα τμήματα;!!! Αν δεν είναι προσδιορισμένο τι πρέπει να κάνουμε, πως θα μας κρίνουν αν το κάνουμε σωστά;;;; Είναι δυνατόν να λειτουργήσει σύστημα αξιολόγησης αξιοκρατικά, μέσα σε ένα περιβάλλον σήψης και κομματικών ρουσφετιών;; Όταν αυτοί που θα έχουν την κύρια ευθύνη της εφαρμογής του, οι ίδιοι δεν τηρούν τους νόμους και τις συμβάσεις;;; Και θα βάλουν εργοδηγούς και τμηματάρχες να «τρώγονται» με τους υφισταμένους τους, έχοντας βέβαια το «δικαίωμα» σαν διευθυντές να...γυρίζουν πίσω όποιες αξιολογήσεις δεν τους αρέσουν, επιβάλλοντας την δική τους θέληση με τον τρόπο που ξέρουν καλά.. Με απειλές ή υποσχέσεις. Αλλά και για την ποσόστωση που τώρα λένε ότι καταργούν, θα την επιβάλουν στην πράξη. Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας. Συζήτηση και κοινή δουλειά με το Σωματείο και τους εργαζόμενους (και με ειδικούς όπου χρειάζεται) για κοινά αποδεκτό σύστημα. Και μέχρι να γίνει αυτό, τα μισθολογικά κλιμάκια να δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους αυτόματα ανά δύο χρόνια το πολύ.
Στο μεγάλο θέμα των προσλήψεων, είναι ίσως απ’ τα λίγα αιτήματά μας, που μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθούμε με την κοινωνία και τα κινήματα των ανέργων, των υποαπασχολούμενων, των εργολαβικά εργαζομένων συναδέλφων που καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, με μεσαιωνικό εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς. Η οξύτητα του προβλήματος δεν επιτρέπει προεκλογικά επικοινωνιακά συνδικαλιστικά παιγνίδια από κανένα, ούτε εμμονές και προσδοκίες της εταιρείας, να βρεθούν μετά τις εκλογές στο τιμόνι του Σωματείου εκείνοι οι εκλεκτοί της που θα ανοίξουν την κεκρόπορτα της ανατροπής της Σ.Σ.Ε. Θα αποδειχτούν πάλι, κ. Χριστοδούλου, αναξιόπιστοι συνομιλητές σας όσοι σας υπόσχονται ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σας και μάλιστα για το καλό μας!!
Συνάδελφοι,
Στα χρόνια που έρχονται, θα αντιμετωπίσουμε πολλά και μεγάλα προβλήματα, (ΕΣΣΕ, εσ. κανονισμό, προσλήψεις, management των ΕΛΠΕ, ασφαλιστικό κλπ.), που θα καθορίσουν τις ζωές μας και που μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Σαν ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ., ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στο μεγάλο ζητούμενο της ενότητας στη δράση, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα στη νέα θητεία του Σωματείου.
Ζητάμε και τη δικιά σας στήριξη σ’ αυτό το εγχείρημα.
Ζητάμε την ανοιχτή και θαρραλέα συμμετοχή σας και στήριξη στο ψηφοδελτίου μας.


ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: