Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Έλεγχος και διαθεσιμότητα

Πληροφορηθήκαμε οτι σήμερα στα ΒΕΑ διενεργήθηκε έλεγχος σε βάρος του (γαλάζιου) συναδέλφου που διαχειρίζεται τις εργολαβίες των λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού. Εδώ και ενάμιση χρόνο η Διοίκηση είχε γίνει δέκτης φημών και παραπόνων σε σχέση με αυτές τις εργολαβίες. Τις ίδιες φήμες, άκουγαν και οι συνάδελφοι που χρησιμοποιούσαν τα λεωφορεία της Βάρδιας. Η Εταιρεία διατήρησε στην θέση του τον συνάδελφο παρά τις φήμες και εκώφευσε μέχρι την περασμένη βδομάδα, όταν και άρχισαν να διαρρέουν φήμες (από ποιόν άραγε;) για επέμβαση ΣΔΟΕ και εισαγγελέα, όχι μόνο για τα λεωφορεία, αλλά και για το εστιατόριο των ΒΕΑ. Τελικά, παρ΄οτι ούτε εισαγγελέας, ούτε και το ΣΔΟΕ επενέβησαν, παρά μόνο οι αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες της Εταιρείας, ο συνάδελφος τέθηκε σε διαθεσιμότητα βάσει του εσωτερικού κανονισμού της Εταιρείας. Την διαχείριση των λεωφορείων θα την αναλάβει άλλος (γαλάζιος) συνάδελφος, προνομιακός συνομιλητής και άτυπος σύμβουλος της Διοίκησης, ο οποίος θα διαχειρίζεται εστιατόριο, λεωφορεία, βαφές κτηρίων, καθαρισμούς εσωτερικών - εξωτερικών - υπαίθριων χώρων, scrap και γενικά όλες τις υπηρεσίες Υποστήριξης. Για τον συγκεκριμένο συνάδελφο, έχουν επίσης κυκλοφορήσει φήμες.
Ωστόσο συνάδελφοι, το θέμα δεν είναι μόνον εάν ευσταθούν ή όχι οι φήμες. Το πρόβλημα έχει βαθύτερες διαστάσεις και σχετίζεται με τις επιδιώξεις της Διοίκησης σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές για Σωματείο.
Στο επόμενο διάστημα, ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο επώνυμοι "πράσινοι" συνδικαλιστές, οι οποίοι θα τύχουν αντίστοιχης συμπεριφοράς, με ορίζοντα πάντα τις Σωματειακές εκλογές.
Προσεχώς θα είμαστε πιο αναλυτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: