Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

Από τον συνάδελφο (σχεδόν συνεργάτη του blog) λάβαμε τη παρακάτω επιστολή σχετικά με το θέμα της υγείας του Αρχιεπισκόπου.
Bγήκαν τα χειρουργικά νυστέρια στα τηλεοπτικά τραπέζια μόλις έγινε γνωστή η τροπή που πήρε η υγεία του Αρχιεπισκόπου, κατά την διάρκεια της νοσηλείας του σε μεταμοσχευτικό κέντρο στις Η.Π.Α. Προσκεκλημένοι σε δύο έκτακτες μεταμεσονύκτιες, ενημερωτικές εκπομπές αντιστοίχων καναλιών εθνικής εμβέλειας, εξειδικευμένοι γιατροί, καθηγητές Πανεπιστημίου, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Τα αίματα ζεστάθηκαν αμέσως, όταν άρχισαν οι προσωπικές επιστημονικές κατά άλλα τοποθετήσεις, οι διαφοροποιήσεις για την αντιμετώπιση του περιστατικού που έφταναν μερικές φορές σε φορτισμένες αντιπαραθέσεις. Επιστημονικοί ιατρικοί όροι, τεχνικές χειρουργικής επέμβασης, διαγνωστικές μέθοδοι και άλλα πολλά. Συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να γίνει διπλή επέμβαση κατά τα Ευρωπαϊκά ή Αμερικάνικα πρότυπα, εάν θα έπρεπε να γίνει μεταμόσχευση, εάν θα έπρεπε να γίνει χημειοθεραπεία πριν την πρώτη επέμβαση και για ποιο λόγω να γίνει τώρα, γιατί μεθοδεύτηκε από κύκλους της Αρχιεπισκοπής ο αποκλεισμός Έλληνα Πανεπιστημιακού από τα ιατρικά συμβούλια, πόσοι και ποιοι παρακολούθησαν την πρώτη επέμβαση στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων των Υφυπουργού Υγείας και Υπουργού Παιδείας, πόσος χρόνος ζωής του απομένει και άλλες λεπτομέρειες για το ιστορικό του ασθενούς.

Και όλα αυτά, που παρά το προχωρημένο της ώρας, πολλές οικογένειες που ζουν ή έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, παρακολουθούσαν την συζήτηση με ανάμεικτα συναισθήματα. Αναρωτήθηκαν άραγε οι υπεύθυνοι των εκπομπών και αυτοί που συμμετείχαν, την κοινωνική διάσταση και τις προεκτάσεις που παίρνει μια τέτοια συζήτηση, και πόσο αγγίζει τα μεσαία και φτωχά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα; Αναρωτήθηκαν πως αισθάνονται οι οικογένειες που ζουν με τους ανθρώπους τους τον δικό τους Γολγοθά , και δεν έχουν τύχει-και δεν πρόκειται ποτέ-της ίδιας αντιμετώπισης και ορισμένες φορές , ούτε καν της στοιχειώδους; Σε ποιόν να μιλήσουν και τι να του πουν; Πόσες χιλιάδες συνανθρώπων μας, άνδρες , γυναίκες , μικρά παιδάκια , περιμένουν στις λίστες για θεραπεία; πόσοι δεν έχουν την δυνατότητα να την κάνουν ; πόσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για θεραπεία στο εξωτερικό έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα; πόσες οικογένειες έχουν διαλυθεί γιατί δεν έχουν την ψυχολογική υποστήριξη να αντιμετωπίσουν τέτοιες επώδυνες και τραυματικές καταστάσεις; τα καθημερινά τους προβλήματα στην οικογένεια , στην εργασία τους, στο σχολείο, στον κοινωνικό τους περίγυρο;
Όλες αυτές οι εκπομπές που αναφέρονται στα δημόσια πρόσωπα εξουσίας δεν εξισώνονται σε καμία περίπτωση με τα προβλήματα υγείας των απλών καθημερινών ανθρώπων του μόχθου και δεν μπορούν να αποτελούν βήμα για τηλεοπτικό εμπόριο ελπίδας.

«αζεότροπο»

http://azeotropia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: