Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Μισθοί Διευθυντών ΕΛΠΕ (2)

Συνεχίζουμε τα σχόλια επί του νέου μισθολογικού συστήματος των Διευθυντικών στελεχών των ΕΛΠΕ. Παρατηρώντας τον πίνακα Μισθολογικές Κατηγορίες της ΕΛΠΕ Α.Ε βλέπουμε ότι:
  • Το 75% των διευθυντικών στελεχών είναι στις 3 τελευταίες κατηγορίες και το υπόλοιπο 25% στις 4 ανώτερες.
  • Δεν υπάρχει συσχέτιση των μέσων Hay Points με τους μέσους ετήσιους βασικούς μισθούς. Συγκεκριμένα τα πηλίκα μέσου ετήσιου βασικού μισθού/μέσον κλιμακίου (σε hay points) έχουν μέση τιμή 110.3 και απόκλιση 13.5. Στο ανώτερο κλιμάκιο 1α το πηλίκο είναι 136.3 (»μέση τιμή + 2 *απόκλιση) ενώ στο κατώτερο κλιμάκιο 3β το πηλίκο είναι 95 (< μέση τιμή – απόκλιση) ενώ τα υπόλοιπα πηλίκα είναι στο διάστημα μέση τιμή ± απόκλιση. Αυτό σημαίνει ότι το ανώτερο κλιμάκιο είναι δυσανάλογα υπεραμειβόμενο (διότι αυτό φτιάχνει και τον μισθό του Διευθύνοντος Συμβούλου) ενώ το κατώτερο κλιμάκιο είναι δυσανάλογα υποαμειβόμενο (όπου βρίσκονται υποδιευθυντές και «στρώνει» το έδαφος για την μισθολογικά χαμηλότερη μελλοντική ένταξη των Προϊσταμένων).
  • Οι παραπάνω αποδοχές είναι βασικές και δεν συμπεριλαμβάνουν τα bonus που κυμαίνονται ανά κατηγορία από 30% ως και 20%.

Θέλετε να μάθετε ποιοι ανήκουν στην ανώτερη μισθολογική κλίμακα; Μα φυσικά οι κ. κ Ριζάκος, Κυριακόπουλος, Σιάμισης και Μυριάνθης με βασικές ετήσιες αποδοχές πάνω από 170.000 € για φέτος (αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 3 χρόνια θα έχουν ετήσια αύξηση πάνω από 18% προκειμένου να φτάσουν τον προβλεπόμενο βασικό μισθό τους). Αυτά για να τα βλέπουν τα κατώτερα στελέχη των 60.000€ που πασχίζουν να περικόψουν υπερωρίες και δαπάνες για να πετύχουν τους στόχους τους. Φυσικά αυτοί δεν έχουν ιδέα για το μαγείρεμα με τα Hey Points των θέσεων τους τα οποία θα δημοσιεύσουμε λίαν συντόμως μαζί με άλλες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: