Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Αμόλυβδη βενζίνη και κινιζαρίνη

Η τρίχα τριχιά πήγε να γίνει στις 25/10/2007 όταν παραδόθηκαν σε βυτιοφορείς 600 κυβικά απλής αμόλυβδης βενζίνης τα οποία περιείχαν μικρότερη των προβλεπόμενων ποσότητα κινιζαρίνης.
Όπως αναφέρθηκε σχετικά στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι υπηρεσίες του Διυλιστηρίου Ασπρόπυργου, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που διενεργούνται κατά την διαδικασία φόρτωσης προϊόντων, διαπίστωσαν ότι παραδόθηκαν στους βυτιοφορείς 600 κυβικά απλής αμόλυβδης βενζίνης τα οποία περιείχαν μικρότερη των προβλεπόμενων ποσότητα κινιζαρίνης.
Για να γνωρίζουμε όλοι, η κινιζαρίνη είναι ιχνηθέτης που καθορίζει το προϊόν της αμόλυβδης 95RON (διαφοροποιεί την απλή αμόλυβδη από την super αμόλυβδη των 100RON). Ετσι δεν υπήρχε καμία ποιοτική επίπτωση στους πρατηριούχους, όπως προφανώς και στον τελικό καταναλωτή – χρήστη.
Ήταν τυχαίο περιστατικό που οφείλονταν σε βλάβη του εξοπλισμού και αντιμετωπίστηκε αμέσως. Σημειώνεται επίσης ότι ενημερώθηκαν απευθείας όλες οι εταιρείες εμπορίας για τις οποίες προορίζονταν το προϊόν και οι δεξαμενές τους εμπλουτιστηκαν με την υπολειπόμενη ποσότητα κινιζαρίνης.
Το πρόβλημα για τις εταιρείες εμπορίας επιλύθηκε εντός των δύο ωρών, η βλάβη απεκαταστάθη στο διυλιστήριο και οι φορτώσεις συνεχίστηκαν κανονικά
Επισημαίνεται ότι τα 600 κυβικά είναι περίπου το 10% των καθημερινών φορτώσεων της εταιρείας σε βενζίνες. Όταν όμως σου βγει το όνομα ότι είσαι λαθρέμπορος τότε δύσκολα πείθεις. Εμείς τουλάχιστον ας είμαστε ενημερωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: