Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου


Για την υπόθεση του σκανδάλου με την μεταφορά του προσωπικού καταφέραμε και μάθαμε με διασταύρωση στοιχείων τα ακόλουθα:

  • Η κατηγορία που βαρύνει τον συνάδελφο Ζαφειρόπουλο είναι χρηματισμός. Η κατηγορία στην αστυνομία υπάρχει από τον Απρίλιο ή Μάιο του 2007 αλλά ήρθε στην επιφάνεια περί τα τέλη Σεπτεμβρίου για ευνόητους, όπως θα καταλάβετε παρακάτω, λόγους. Βέβαια φήμες περί χρηματισμού και περί ιδιοκτησίας 2 λεωφορείων του Ζαφειρόπουλου υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια.
  • Για την υπόθεση χρηματισμού δεν υπάρχουν στοιχεία και ασχολείται η Εισαγγελία. Αυτά που υπάρχουν ως στοιχεία - ενδείξεις είναι τα παρακάτω.
  • Κατά την βλάβη λεωφορείου μεταφοράς προσωπικού ο Ζαφειρόπουλος ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την ρυμούλκηση του λεωφορείου στο συνεργείο και στη συνέχεια έκανε τις συνεννοήσεις για την επισκευή του. Για τις ενέργειές του αυτές ο Ζαφειρόπουλος είπε ότι έπραξε έτσι διότι το συγκεκριμένο λεωφορείο ανήκε σε συγγενή του (στον ετεροθαλή αδελφό της συζύγου του) και δεν είναι κάτι μεμπτό.
  • Ένας οδηγός έχει δηλώσει ότι παρέλαβε λεωφορείο για λογαριασμό του Ζαφειρόπουλου ο οποίος του έδειξε την διαδρομή. Το λεωφορείο αυτό σύμφωνα με τα έγγραφά του ανήκει στον ίδιο συγγενή του Ζαφειρόπουλου.
  • Η εταιρεία του συγγενή του Ζαφειρόπουλου φαίνεται ότι είχε σκανδαλώδη εύνοια από τα ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα πήρε με ανάθεση αρκετά δρομολόγια χωρίς να είναι μειοδότρια στους διαγωνισμούς εις βάρος των μειοδοτών. Όμως στις επιτροπές αξιολόγησης και κατοχύρωσης των διαγωνισμών δεν συμμετείχε ο Ζαφειρόπουλος αλλά οι Κοντάκος, Καραλής και Τσούκας. Όλες οι αναθέσεις έχουν συνυπογραφεί τόσο από τον Κοντάκο όσο και από τον Καραλή. Σήμερα όμως μόνο οι Κοντάκος και Ζαφειρόπουλος είναι σε διαθεσιμότητα.
  • Τέλος να πούμε ότι το κονδύλι μεταφορά προσωπικού είναι επισήμως μειωμένο κατά 10%, φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονίες (το συνολικό κόστος της μεταφοράς προσωπικού είναι περίπου 1.800.000€ ετησίως) και αυτό οφείλεται σε ενέργειες του Ζαφειρόπουλου.
Τώρα αν συλλογιστείτε ποια είναι η ειδικότητα του Νικολόπουλου του οποίου η εξάμηνη παράταση εργασίας έληξε τη 30/9/2007 θα καταλάβετε γιατί ξέσπασε τώρα η υπόθεση η οποία έχει διανθιστεί με αρκετή λάσπη και έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: