Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Χρονογράφημα 023 (27-10-2007)

Αγαπητοί συνάδελφοι το blog μας (αυτό εδώ το φιμωμένο) και το δίδυμο αδελφάκι του elpegr.wordpress.com συνεχώς κερδίζουν αναγνώστες και μάλιστα ενεργούς δηλαδή αναγνώστες που σχολιάζουν και στέλνουν επιστολές. Σας ευχαριστούμε πολύ. Μπορεί αυτή μονιμη στήλη να 'ελειψε για λίγο αλλά επανέρχεται δριμύτερη. Εχουμε λοιπόν να πούμε ένα μεγάλο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για όλους τους Μήτσους και τις Μήτσες που γιορτάζαν χθές. Ο γρίφος της Κυριακής προς το παρόν αναστέλλεται λόγω έλλειψης. Όμως δημιουργούμε νέα μόνιμη τακτική (1-2 φορές την εβδομάδα) στήλη όπου θα αναφερόμαστε σε κομπίνες και σε λαμόγια. Θα δώσουμε την λύση του γρίφου μας Νο#3 και θα περιμένουμε δικούς σας στο εξής.
Έχετε 8 γλυκίσματα (ζελεδάκια) που όλα έχουν το ίδιο βάρος εκτός από ένα που είναι βαρύτερο. Υπάρχει μία ζυγαριά (παλάντζα) και σας λένε ότι όποιος καταφέρει με τις λιγότερες ζυγίσεις να βρει το βαρύτερο αυτός θα το κερδίσει.
Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός ζυγισμάτων που απαιτούνται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δύο. Ζυγίζετε τρία γλυκίσματα με άλλα τρία. Αν ισορροπήσει η ζυγαριά το βαρύ είναι κάποιο από τα δύο που αφήσατε και εύκολα βρίσκεται με μία δεύτερη ζύγιση των δύο. Αν δεν ισορροπήσει παίρνουμε δύο από την βαριά πλευρά και τα ζυγίζουμε. Αν ισορροπήσει είναι το τρίτο αν δεν ισορροπήσει είναι το βαρύτερο.

Σήμερα, αύριο και την Δευτέρα επισκεφτήτε τo blog όσο πιο συχνά μπορείτε και θα μάθετε πρώτοι με στοιχεία:

  • Για μισθούς Διευθυντών
  • Για την προσπάθεια της Διοιήκησης για δημιουργία εργοδοτικού Σωματείου.
  • Σχόλια για το νέο σύστημα αξιολόγησης και την παρουσίαση του συστήματος όπως μας την έστειλε ένας αγαπητός συνάδελφος. Την παρουσίαση θα μπορείτε και να την κατεβάσετε (download) στον υπολογιστή σας.
  • Πληροφορίες για την υπόθεση Κοντάκου-Ζαφειρόπουλου και πως αυτή σχετίζεται με την δημιουργία εργοδοτικού σωματείου.
  • Την πρώτη κομπίνα από ένα λαμόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: