Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Motor Oil: «Κόβει» στα 22 ευρώ από 23 ευρώ την τιμή στόχο η Lehman Brothers

Πηγή: Reporter.gr

Το τρίτο τρίμηνο των εταιρειών διύλισης δεν ήταν καλό αναφέρει σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο η Lehman Brothers, με ημερομηνία 26/10. Ο οίκος αναφέρει πως το τρίτο τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από χαμηλά περιθώρια διύλισης, από το αδύναμο δολάριο, την αύξηση του λειτουργικού κόστους αλλά και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης, των εταιρειών που παρακολουθεί και κατ' επέκταση και τις τιμές στόχους. Ωστόσο, διατηρεί την 2-ουδέτερη σύσταση για τον κλάδο. Η μεγαλύτερη μείωση τιμής στόχου έγινε στη ERG κατά 15% και στα 17 ευρώ. Η τιμή στόχος για τη Petroplus μειώθηκε κατά 10%, ενώ για τη Motor Oil έδωσε τιμή στόχο τα 22 ευρώ έναντι προηγούμενης τιμής τα 23 ευρώ.
Για το τρίτο τρίμηνο της Motor Oil περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,21 ευρώ 47% χαμηλότερα σε σύγκριση με το περσινό τρίτο τρίμηνο. Για τα ΕΛΠΕ περιμένει 0,18 ευρώ κέρδη ανά μετοχή 53% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης περιμένει κέρδη ανά μετοχή 1,3 ευρώ έναντι 1,4 ευρώ για τη Motor Oil και 0,9 ευρώ έναντι 1 ευρώ για τα ΕΛΠΕ. Για τα Ελληνικά Πετρέλαια διατηρεί την τιμή στόχο των 12 ευρώ.
Ο οίκος έχει δώσει σύσταση για τα ΕΛΠΕ 3-Underweight και για τη Motor Oil 1-Overweight.

Δεν υπάρχουν σχόλια: