Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Πετρέλαιο θέρμανσης από 61 λεπτά

Στα 61 με 63 λεπτά το λίτρο διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του καυσίμου στην αγορά, ενώ στην περιφέρεια, ανάλογα με την απόσταση και το κόστος μεταφοράς, οι τιμές κλιμακώνονται μέχρι τα 67 λεπτά. Οι τιμές αυτές ισχύουν για παραγγελίες πάνω από 1.000 λίτρα, ενώ για μικρότερες ποσότητες επιβαρύνονται έως 4 - 5 λεπτά το λίτρο.
Η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια δεν είχε ουσιαστικές επιπτώσεις στην αγορά, καθώς τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι πρατηριούχοι και οι εταιρίες εμπορίας έχουν αποθέματα από την προηγούμενη περίοδο θέρμανσης, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες μιας ημέρας. Άλλωστε, σύμφωνα με πηγές των βενζινοπωλών (και παρά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας), η ζήτηση σήμερα κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.
Από σήμερα ξεκινούν και οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης και των νομαρχιών για τις ελλιπείς παραδόσεις πετρελαίου. Συνολικά βγήκαν στην αγορά 80 συνεργεία, τα οποία ελέγχουν αν υπάρχουν διαφορές στις ποσότητες πετρελαίου που δηλώνονται στα παραστατικά, με αυτές που υπάρχουν στα βυτία.
Κανένα σχόλιο για επίδομα
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ.Θ.Ρουσόπουλος σε ερώτηση σχετική με την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είπε πως υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις για τις τιμές και αφού σημείωσε πως υπάρχει διεθνώς αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, τόνισε πως αυτό που οφείλει να κάνει η ελληνική πολιτεία είναι εκτενείς ελέγχους στην αγορά και όταν υπάρχουν παραβάσεις οι παραβάτες να τιμωρούνται.
Σε επόμενη ερώτηση για το αν θα δοθεί επίδομα θέρμανσης είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο»...
«Αντίδοτο» για τους αετονύχηδες που κλέβουν το πετρέλαιο

  1. Χρησιμοποιείτε το δικό σας μεταλλικό μέτρο ή βέργα μέτρησης με έγκυρη και σωστή διαβάθμιση.
  2. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση το μέτρο ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.
  3. Προσέξτε ώστε το περιεχόμενο της μάνικας να αδειάζει εξ ολοκλήρου στη δεξαμενή σας. Αυτό κανονικά γίνεται με παροχή αέρα με πίεση στο τέλος της παράδοσης. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ο μετρητής του βυτιοφόρου θα έχει μετρήσει το πετρέλαιο που έχει περάσει στη μάνικα, χωρίς όμως να το έχει αδειάσει στη δεξαμενή σας.
  4. Να είστε παρόντες κατά την προμέτρηση και την επιμέτρηση. Τα αποτελέσματα της προμέτρησης και της επιμέτρησης πρέπει (σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις) να αναγράφονται στο δελτίο αποστολής, αφού προηγουμένως συμφωνηθούν μεταξύ πελάτη και μεταφορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: